Viggo Mortensen îl înlocuieşte pe oscarizatul Waltz în The Talking Cure

de Ştefan Dobroiu în 10 Mar 2010
Viggo Mortensen îl înlocuieşte pe oscarizatul Waltz în The Talking Cure

Viggo Mortensen îl va înlocui pe Christoph Waltz, recent oscarizat pentru rolul colonelului Landa din Inglourious Basterds, în noul film al lui David Cronenberg, The Talking Cure.

Waltz trebuia să-l interpreteze pe Sigmund Freud, pe lista de actori a filmului mai apărând Michael Fassbender în rolul lui Carl Jung şi Keira Knightley în cel al Sabinei Spielrein, o pacientă cu care ambii psihanalişti au avut, se pare, o relaţie mai complexă decât cea de doctor-pacient.

Plecarea actorului austriac, care a decis să se retragă pentru a putea filma Water for Elephants, a pus proiectul în pericol, asta până când Viggo Mortensen, colaborator al lui Cronenberg la A History of Violence şi Eastern Promises (foto), a acceptat să-l înlocuiască.

În Water for Elephants, Christoph Waltz va fi vârful nedorit al unui triunghi amoros completat de Robert Pattinson şi Reese Witherspoon. Ecranizarea bestsellerului scris de Sara Gruen ne va purta la începutul secolului trecut în lumea circurilor itinerante care străbăteau Statele Unite în lung şi în lat. Tânărul Jacob (Pattinson) se alătură unui astfel de circ după ce părinţii îi mor, visul său fiind acela de a deveni doctor veterinar. Directorul circului, unchiul Al, îi dă în grijă întreaga menajerie, în care Jacob va trebui să relaţioneze cu August (Waltz), directorul acesteia, dar şi cu soţia lui, frumoasa Marlena (Witherspoon), steaua reprezentaţiilor circului. În timpul interminabilelor călătorii de-a lungul Statelor Unite, între Jacob şi Marlena se va naşte o poveste de dragoste...

Crezi că Waltz a făcut bine să-i dea pe Fassbinder şi Knightley pe Pattinson şi Witherspoon?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Liviu- pe 10 martie 2010 10:22
Nu. Pe de alta parte ma bucur ca Mortensen va colobara din nou cu Cronenberg :D Celelalte doua colaborari din A History of Violence si Eastern Promises au prins foarte bine pentru Mortensen, actor foarte talentat, dar care a avut nevoie de ceva atentie primita prin rolul din LOTR ca sa prinda apoi cele doua rolurile foarte bune din filmele lui Cronenberg si apoi pe cel din The Road. Optimist legat si de aceasta a treia colaborare.
angesa pe 10 martie 2010 13:41
Intr-un alt articol am citit versiunea renuntarii lui Cristoph Waltz altfel: deoarece a castigat Oscar acum "cota" (bani) lui Cristoph Waltz a crescut cu mult si, regizorul l-a preferat pe Viggo Mortensen in locul lui.
?

doinarac pe 10 martie 2010 13:49
Teoretic poate era mai potrivit Cristoph Waltz in filmul David Cronenberg, The Talking Cure.
Dar jucand cu Robert Pattinson si Reese Witherspoon, probabil va creste audienta la un public diversificat ca varsta.
Sa vedem insa filmele si apoi chiar putem face o comparatie

Gloria pe 10 martie 2010 13:54
E posibila si varianta cu onorariul prea mare cerut de Waltz, desi - sa nu uitam - ca si Viggo Mortensen are o nominalizare la Oscar si la Globuri (pentru Eastern Promises) - deci nu e nici el foarte "ieftin".
ioan pe 10 martie 2010 14:18
da, probabil ca un cuplu pattinson-witherspoon se va largi intervalul de varsta al publicului, eu personal sunt fan fassbender, ar trebui sa-l vedem in prim-plan in mai multe filme de calitate.
Eufimia pe 10 martie 2010 21:13
Desi n-am citit cartea, din cate am auzit, este destul de interesanta actiunea. Si da, cred ca Waltz a facut bine ca a decis sa li se alature lui Rob si Reese pentru Water for Elephants. Anul acesta se filmeaza, nu-i asa?
Eufimia pe 10 martie 2010 21:15
Am vrut sa zic: in urmatoarele luni, nu?
cata pe 10 martie 2010 23:24
Waltz e australian, nu german.
Liviu- pe 10 martie 2010 23:51
De fapt e austriac.
claudiu-daniel-lugoj pe 11 martie 2010 11:50
A meritat oscarul pentru cel mai bun rol secundar,a facut un rol de zile mari.
johnnyg pe 11 martie 2010 12:00
La cat de bine s-a comportat Viggo in rolurile solicitante pe care le-a avut de jucat in cele doua bijuterii ale lui Cronenberg (Eastern Promises si A History of Violence), nu pot decat sa ma bucur si de aceasta colaborare.
corinka pe 11 martie 2010 15:42
Habar n-am ce fel de actor e Pattinson, nu l-am vazut in niciun film, dar faptul ca a renuntat la un film in care ar fi jucat cu Keira Knightley nu constituie nicio paguba!
Nu inteleg cum poate fi "vârful nedorit al unui triunghi amoros", in conditiile in care celalalt varf masculin este Pattinson. Doar pentru ca e mai tanar? Sa vedem cum o arata Pattinson la varsta lui Waltz. Dintre cei doi, l-as alege oricand pe Waltz. Nu am inteles niciodata ce vede la Pattinson acel card isteric de admiratoare fanatice.

corinka pe 11 martie 2010 15:44
Habar n-am ce fel de actor e Pattinson, nu l-am vazut in niciun film, dar faptul ca Waltz a renuntat la un film in care ar fi jucat cu Keira Knightley nu constituie nicio paguba!
Nu inteleg cum poate fi "vârful nedorit al unui triunghi amoros", in conditiile in care celalalt varf masculin este Pattinson. Doar pentru ca e mai tanar? Sa vedem cum o arata Pattinson la varsta lui Waltz. Dintre cei doi, l-as alege oricand pe Waltz. Nu am inteles niciodata ce vede la Pattinson acel card isteric de admiratoare fanatice.

Liviu- pe 11 martie 2010 18:22
Pai si de ce ar fi mai bine sa joace intr-un film alaturi de Pattison si Witherspoon atunci? :P Plus ca e vorba de Cronenberg :D
Vorador pe 22 martie 2011 21:13
sper ca Water for Elephants sa fie bun

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells