Un ceai tradiţional, un dans clasic indian şi Vagabondul milionar, la Cărtureşti Verona!

de Gloria Sauciuc în 26 Mar 2009
Un ceai tradiţional, un dans clasic indian şi Vagabondul milionar, la Cărtureşti Verona!

Sâmbătă, 28 martie, de la ora 18, editura Taj Books & Media şi Libraria Cărtureşti Verona îi au ca invitaţi pe criticul de film Irina Margareta Nistor, scriitoarea Adelina Patrichi şi criticul literar Elisabeta Lasconi. Editorii şi invitaţii vor face o radiografie a succesului cărţii VAGABONDUL MILIONAR, titlul intrat deja în toate sectoarele vieţii publice. Se vor da premii în cărţi pentru cele mai interesante intervenţii din public!

Cartea VAGABONDUL MILIONAR propune un dozaj perfect de exotism şi lucruri familiare, de simplitate şi acţiune, de inteligenţă şi poveste, de omenie şi luptă între bine şi rău, atât cât să producă o reacţie aproape chimică şi să explodeze! Vikas Swarup, revelaţia anului, este lovitura de maestru pe care India o aplică lumii largi. Succesul fenomenal al filmului şi al cărţii fac deja minuni pentru cultura indiană, pe care occidentalii sunt în "pericol" să o descopere din nou. Dar prin acest eveniment se încearcă nu numai o incursiune în lumea Vagabondului milionar, ci şi celebrarea unei noi dinastii în marea literatură; la o ceaşcă de ceai indian, publicul va descoperi cum scriitorii indieni au început cucerirea lumii.

De la SATYAJIT RAY, singurul regizor premiat cu Oscar, RABINDRANATH TAGORE, primul laureat al premiului Nobel în Asia, SARATCHANDRA CHATTOPADHYAY, faimos clasic bengalez, şi până la AMITAV GHOSH, finalist Booker 2008, şi VIKAS SWARUP, autorul-diplomat după al cărui roman s-a turnat filmul-fenomen Slumdog Millionaire, alegerile editurii s-au dovedit inspirate şi inteligente.

La finalul discuţiei publicul va avea parte de un moment deosebit de rafinament indian, în cadrul căruia Carmen Cotovanu Pessantez va face o demonstraţie de dans clasic indian, explicându-vă semnificaţiile piesei alese.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dragomara pe 26 martie 2009 17:46
Votez pentru ceai, asta numai dacă e verde. Dansul clasic indian şi Vagabondul milionar nu-mi spun nimic, la cel din urmă probabil că ar tb să fiu legată de scaun pentru a-l privi şi a doua oară. :))
Flavius pe 27 martie 2009 18:12
Cred ca ar merge ceaiu,filmu nu e cine stie ce,daca il privesti cand esti plictisit risti sa adormi ...Cred ca nici cu scobitori puse in ochi nu poti vedea filmu k te trage la somn:P
Andreea pe 27 martie 2009 22:51
Mie mi s-a parut original filmul, nu am mai vazut de mult timp ceva care chiar sa imi atrata atentia si sa ma tina captivata pana la sfarsit. O idee foarte interesanta si un mod unic de a o transpune...
Medeea pe 28 martie 2009 09:58
N-am vazut filmul, dar cartea e minunata. Din cate vad nu e vorba de film, ci de literatura. Si daca e vorba si de Tagore... ceaiul nu mai inseamna mare lucru. Votez pentru scriitori!
Dragomara pe 28 martie 2009 18:35
Medeea pe 28 martie 2009 09:58
N-am vazut filmul, dar cartea e minunata. Din cate vad nu e vorba de film, ci de literatura. Si daca e vorba si de Tagore... ceaiul nu mai inseamna mare lucru. Votez pentru scriitori!
------------------
Me too!

Marius pe 29 martie 2009 16:16
Un film dragut, dar o carte cuceritoare.
angesa pe 1 aprilie 2009 10:22
e bine daca filmul determina "revenirea atentei" lumii si asupra altor culturi si oameni care reprezinta aceaste culturi......
....asa mai afla una lume ca RABINDRANATH TAGORE nu e un jucator de fotbal la Galatasaray S. K.................
dar afla oare?

Andreea pe 29 aprilie 2009 08:40
Eu chiar am fost la Carturesti in seara cu Tagore si Vagabondul si a fost FANTASTIC! Iar dansul indian, imi pare rau sa va anunt, a fost o chestie super misto, cu explicatii despre fiecare gest pe care-l facea dansatoarea. Si cine voteaza pentru ceai in defavoarea Vagabondului (carte) si a dansului (clasic) indian va ramane sarac...
Doroteea pe 4 mai 2009 09:58
Misto cartea lui Swarup! Super misto!
alex_il_fenomeno pe 27 noiembrie 2011 10:44
a fost un film neasteptat de bun .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells