Sincopa, film de vizionat online

de Gloria Sauciuc în 26 Mar 2009
Sincopa, film de vizionat online

Cea mai bună poveste şi Premiul pentru nou-venit s-a acordat la Festivalul Filmul de Piatră scurtmetrajului de ficţiune Sincopa, regizat de Codin Sebastian Pop.


Sincopa este povestea unui tânăr într-atât de îndrăgostit de muzica încât refuză să vorbească. Viaţa lui se schimbă în momentul în care o cunoaşte pe Delia, el fiind nevoit să îi comunice sentimentele.
Compozitorul muzicii şi Sound Designer este Enache "Druidul" Cezar.

Filmul îi distribuie pe Banea Mihai, Andreea Tutuian, Alexandru Timis, Enache "Druidul" Cezar.


Părerea ta

Spune-ţi părerea
jean pe 26 martie 2009 19:18
O , filmul asta e mai interesant sau ceva , fata de ala cu pungi sau ceva ...
Andreea pe 26 martie 2009 21:31
Impresionant.Imi place
filipok pe 26 martie 2009 21:51
E mai bun decat. Chiar cu mult peste. Placut mult la.
moi pe 26 martie 2009 23:00
oa, asta e genial sau ceva..
teo pe 27 martie 2009 02:30
ok.... tampenia asta depaseste imi depaseste simtul estetic....
mircea pe 27 martie 2009 06:39
are originalitare,si asta conteaza,te obliga sa vezi pana la sfarsit filmul
Eu zic ca viata incepe si se termina cu zgomot,ce este intre ? linistea interioara

Gloria pe 27 martie 2009 09:54
si mie mi-a placut
gigi pe 27 martie 2009 12:45
bravo bravo bravo!
mihaela pe 27 martie 2009 14:41
mi-a placut la nebunie
http://george308coke.webs.com/ pe 27 martie 2009 17:58
excelent !!! excelent !!!
roxana pe 27 martie 2009 19:01
damn mi-a placut , am intarziat la liceu numai ca sa stau sa l mai vad si a3a oara:)) congrags
amero pe 27 martie 2009 19:06
cu cea mai mare parere de rau,limbajul si intimitatile,reprezinta gasca internationala de paraziti,mai demilitarizati si pagubosi pentru societate,decat paduchii si purecii din spinarea unui caine vagabond.N-as fi vrut ca ROMANIA sa aiba si sa suporte asa ceva.
sweetdya pe 27 martie 2009 19:14
Foarte tare filmuletul asta...sau ceva :P Nu ma asteptam sa fie asa tare!
amero pe 27 martie 2009 19:22
pentru o teasta moale,necultivata si neatinsa de adevarata dezvoltare, orice atingere este,,tare"; dar si paguboasa ca lasa traume...
Ianis pe 27 martie 2009 19:37
Ma surprins imaginatia regizorului si creativitatea , un scurt metraj destul de ingenios, daca se poate va rog frumos sa imi zica cineva cine canta melodia si cum se numeste de la minutul " 7 : 50 " va rog foarte frumos
Hela pe 27 martie 2009 20:35
Foarte interesant si foarte original
Dragos...sau ceva pe 27 martie 2009 22:37
Interesant filmul sau ceva.....:)))
SAU CEVA, da’ ce ? pe 27 martie 2009 23:36
SAU CEVA, da’ ce ?

“Sau ceva “ este singura gaselnita, din pacate necinematografica. NU inteleg ce v-a placut, spuneti-mi si mie. Dar ceva argumentat, nu ca nu am priceput eu, ca nu am cultura cinematografica etc. E modern? Pentru ca nu tine cont de estetica, de bungust, de bunsimt? Desi nu are cadre explicite, este extrem de vulgar prin pornografia insinuata, prin confuzia intre dragoste si dorinta sexuala. O idee trasnita nu e neaparat si valoroasa, ingennioasa, interesanta, originala, doar pentru ca altii au avut bunul simt sa nu o faca publica. Nu aveam idei preconcepute despre supraponderali, dar acum ma uit cu sila la un barbat gras. Saracia de idei. Ma surprinde ce se promoveaza.

Surprinsule... pe 28 martie 2009 13:02
pentru SAU CEVA, da' ce?

"modern art = I could do that - Yes, but you didn't"
"nimeni nu loveste un caine mort"
Daca nu reusesti sa privesti in profunzime, oprindu-te in analize superficiale, e normal sa te surprinda ce se promoveaza.

codinsebastianpop pe 28 martie 2009 13:15
Multumesc de pareri, bune si mai putin bune, totul e relevant - in mai mica sau mai mare masura. E firesc sa placa unora si la fel de normal sa displaca altora. Nu exista productii care sa satisfaca pe toata lumea, si nici oameni suficient de ipocriti cat sa sustina ca au facut filmul perfect placut de oricine de oriunde. Respectele mele tuturor celor care au de exprimat o opinie - avizata sau nu, cel putin isi exercita dreptul la libera exprimare si asta e foarte bine.
mutza pe 28 martie 2009 17:13
cand am citit prezentarea in brosura festivalului nu mi s-a parut ca m-ar atrage cu ceva. dar mi-am schimbat parerea dupa vizionare. :P ideea e foarte interesanta si destul de profunda. felicitari pentru premii. cred ca a fost singurul film pentru care chiar am aplaudat ;)) bafta in continuare
ion pe 28 martie 2009 23:35
...educativ... -Stramosii nostri daca nu s-ar fi iubit cu adevarat -nu ar mai fi existat acest...film...
SURPRINSUL pe 28 martie 2009 23:46
Chiar v-am rugat sa-mi oferiti ceva argumentat, asta daca sunteti in stare, nu ca nu reusesc eu sa privesc in profunzime. Chiar nu reusesc, pentru ca ma izbesc de niste elemente ale filmului extrem de grosolane, dincolo de care nu mai intrezaresc finetea. La inceputul filmului am crezut ca povestitorul a inlocuit comunicarea prin cuvinte cu cea prin muzica, fiind superioara, altfel de ce? Cand colo, apasa pe buton si raspunde la intrebari cu bucati muzicale. Intr-un text de prezentare scrie ca face dragoste cu difuzorul pe burta. Dar de fapt nu face dragoste, este o partida de sex ordinara. Care e profunzimea? Sau mimeaza cu mufa miscarile copulatorii in timp ce pare ca se masturbeaza. Despre ce profunzimi e vorba? Incepuse o discutie despre “ce pula mea spui la milioane de oameni ca sa te urmeze?”, dar n-a dus nicaieri.
Asa ca, printre atatia bolovani, e greu sa vezi pretinsa pulbere de diamant din profunzime

TanShi pe 29 martie 2009 01:34
Fain! Mi-a placut mult.
mity pe 29 martie 2009 02:52
esti pentru o alta lume nu ptr asta care-i plina de idioti infami etc etc
ovidiu pe 29 martie 2009 04:15
nu am citit parerile celor de mai sus.. dar am vazut filmul si ceea ce este mai important.. mesajul.. este interesant mi-a placut bravo si respectele mele!
codinsebastianpop pe 29 martie 2009 04:21
Multumesc inca odata de pareri si observatii. Ma bucur ca a placut unora, la fel cum nu ma mira ca displacut altora. Pentru "SURPRINSUL" - daca vrei, oricand treci prin Cluj-Napoca putem sa ne intalnim sa discutam pe marginea filmului si mi-ar face mare placere sa iti expun si punctul meu de vedere referitor la ce "spune" filmul asta si daca reuseste sau nu sa atinga scopul pentru care l-am creat. Nu e nici pe departe perfect, are lipsurile lui (unele mari, pe care le-am recunoscut si le recunosc) si se prea poate sa nu se faca inteles cum am intentionat. Dar de dragul comment-urilor scurte si pentru ca nu am de gand sa scriu sute de randuri explicative aici, te rog contacteaza-ma "pe privat" sa zic asa si o sa obtii si o parare de la "sursa". Altfel, iti doresc tot binele din lume.
Cartman pe 29 martie 2009 05:01
seamana prea mult cu jay and silent bob:)) aici nu prea aici fost originali...dar restu e ok
cartman pe 29 martie 2009 05:05
fack e 5 si nu mai vad ce scriu....aici nu prea ati fost originali am vrut sa zic acolo scz:|
drm pe 29 martie 2009 12:05
pentru ianis daca te mai intereseaza edwyn collin- a girl like you
SURPRINSUL pe 29 martie 2009 12:11
Pentru CodinSebastianPop
Nu se pune problema ca filmul sa fie perfect, iar daca ii recunosti imperfectiunile nu inseamna ca e OK. Dar niste aprecieri de genul e “tare”, “mi-a placut”, nu sunt suficiente, chiar daca sunt vreo 20, in raport cu 2 nefavorabile. Cei carora nu le-a placut, din diverse motive, nu s-au mai ostenit sa comenteze. Pentru tine e important sa cunosti acele “diverse motive”, eu mi-am spus doar punctul meu de vedere.
Sansele ca eu sa trec prin Cluj sunt infime. Nu stiu cum sa intru pe mesaj privat, dar nu e importanta persoana mea. Poate pe undeva Cinemagia permite si comentarii mai lungi. Asta e important pentru tine.
Anul trecut nu am putut, dar am vazut acum 2 ani Festivalul NexT. Este incredibil ce filme fac straini. Incredibil. Pe langa ale lor, ale noaste par si mai subtirele, iesind in evidenta doar cu vulgaritatile. Situatia se regaseste si la filmul de lung metraj. Nu discut exceptiile. Am ajuns sa luam premii internationale pentru ca filmul a fost facut fara buget. Fatza de cele romanesti, al tau e indraznet, dar nu e suficient acest lucru.
Am auzit la profesionisti “regula celor 3 C” : Ce ai de spus, Cum spui, Cui te adresezi. Aici comentariile nu pot fi expediate in doua vorbe.
Pentru felul cum ai reactionat la comentariile mele, tot respectul.

baiatbun pe 29 martie 2009 13:28
ff tare filmul..pe bune
goodchoice pe 29 martie 2009 16:45
i m from england but i ve got some friends from romania.They recommend me this movie and i can really say that it s a good choice.Good job guys
omar pe 29 martie 2009 18:38
buuuun. inca unu din categoria "grele". ma intreb oare oti regizorii romani te sa semene cu Luc Besson. By the waynu e nicio rusine sa faci si filme comerciale . chiar mi-as dori unu romanesc de anvergura ca din astea "psihologice" mi s-a taiat. de fapta am impresia ca filmele romanesti isi ascunf\d pauperitatea de resurse ijn scenariu, si de aici se exagereaza iar rezultatul e fortat si asta se simte...mai mult noroc data viitoare.
vlad pe 30 martie 2009 09:14
Daca am ceva de reprosat e povestea aia cu "ori ceva". Mi se pare cumva culmea perversiunii sa adaptezi pe post de tic verbal expresia pe care americanii o folosesc destul de des "or something". Actul sexual mi se pare cam aiurea, in rest ideea mi se pare buna. E altceva in peisajul romanesc incremenit in zona politica, Felicitari, e un incput. Sper sa continue. Ori ceva... :)
Pitbull pe 30 martie 2009 15:27
Promisiune certă... sau certitudine promisă?

"Premiul pentru nou-venit" (ciudată titulatură - dacă tot nou-veni vorba!) s-ar putea să fie justificat, dar cel pentru "Cea mai bună poveste" pare cel puţin la fel de straniu ca terminologia primului - de vreme ce printre calităţile (oricum certe) ale "Sincopei" nu se numără în nici un caz şi povestea (care e schiţată la un nivel de minimă rezistenţă: mai degrabă o "situaţie" doar atât de dezvoltată în timp cât să nu rămână complet staţionară.)
Filmul vădeşte din start - şi confirmă pe parcurs - un simţ vizual autentic (cadre originale, compuse atent la nivelul plasticii, de impact puternic) dar, din păcate, încă mai este marcat de o inerentă "boală a copilăriei" cinematografice: aceea a "cadrelor strânse ostentative" (detalii, grosplanuri, etc., de obicei orientate frontal sau în raccourci, de regulă montate gratuit, doar ca să "arate", să "accentueze", să ciocănască spectatorul cu degetul mijlociu în cap). Aceleaşi tendinţe cam demonstrative se remarcă în "dramatismul construit" anume ca să simţim cât se frământă protagonistul - de exemplu, în diagramele oraşului, cu comentarii despre deplasările din loc în loc, şi mai ales în secvenţa bătăii (deloc rea ca intenţie şi cincepţie, dar la fel de deloc coaptă ca realizare profesionistă!)
În principiu, intervenţiile muzicii sunt corecte - dar, de vreme ce filmul se referă la un tânăr pentru care "muzica e viaţa lui", era obligatoriu ca atât partitura în sine, cât şi sound-design-ul, mixajul şi montajul muzical să fie mult mai creatoare.

Pitbull (Mihnea Columbeanu)
30 martie, 2009, h: 02:45-03:00
Bucureşti, România

Silviu pe 30 martie 2009 22:53
Nu sunt vreun fel de filozof sau ceva, dar mie mi se pare ceva foarte TARE!!!:)
velvet pe 31 martie 2009 00:19
Ideea nu e rea: ca cineva se izoleaza in muzica si refuza sa comunice. Insa cum este transpusa aceasta idee in imagine lasa de dorit. "In general, the short screenplay, like the short story, works best when its plot is uncomplicated, when we are given a glimpse of someone at a particular—very likely pivotal—moment in his or her life, a moment when an incident or a simple choice sets in motion a chain of events."- perfect adevarat. Insa in acest filmulet nu avem nimic de genul, as fi putut sa intru in detalii, insa mi se pare totul prea slab si superficial, incat nu pot decat sa sper in scurtmetraje mai putin penibile.
ckryssi pe 31 martie 2009 04:17
am privit filmul si am simtit acea aura tainica, acel ceva care atrage
si apoi fiecare judeca dpa sine
facand master in psihologie clinica ttrebuie sa recunosc ca imediat cautam inconstient sa inteleg eroul
si i-am vazut puterea vointei, felul sau de afirmare precum si multe alte trasaturi,izolare etc, am interpretat si situatia ca fiind una exceptionala, in sensul literar,adica al curentului romantic
in general e fine
dar am o obiectie pe care nu ma pot abtine sa nu o inaintez
e vorba de un principiu dupa care ma conduc in viata ; VORBIREA TREBUIE SA FIE PURA!
adica... intelegeti
atat
va multumesc

erectia eunucului pe 31 martie 2009 12:49
Creatorul roman(pictor ,poet ,cineast ) are o mare obsesie :METAFORA.
Si dai si lupta cu ea.De la metafore spre clisee nu e decit un pas .:
bagi o pasare pe cer -e vorba de libertate;
sta unul si asculta muzica singur inchis in casa-normal ca e vorba de un geniu neinteles;
avem 2-3 cadre alb-negru =film de arta
dragoste =nenorociri ,dezastre si binenteles moarte /victorie
muzica =evadare din lumea asta nenorocita
avem tineri =trebuie sa fie vorba neaparat si de droguri (desi daca doar 10% din tinerii din Romania ar consuma droguri(asa zbiera o crainica la stirile tv )ar trebui ca tot Afganistanul sa produca opiu doar pentru drogatii nostri)

andreeac85 pe 31 martie 2009 13:20
e o mare porcarie...mi-a fi rusine cu asa ceva...boooo
andrei_theo pe 31 martie 2009 19:16
interesant filmuletu
V. pe 31 martie 2009 19:59
http://www.youtube.com/watch?v=BQjpmuVpt3E
nica pe 31 martie 2009 21:17
merge in lipsa de alceva
DiF pe 31 martie 2009 23:17
plictisitor..ciudat..cam idiot...sau ceva gen...
MIRODONI pe 31 martie 2009 23:25
@ CodinSebastianPop
Am fost surprins, dar mai am multe să-ţi spun, lucruri pe care profesorii tăi sau profesioniştii noştri nu ţi le vor spune. Între a aprecia că filmul e "tare" sau că e "o mare porcărie" sunt multe de discutat. Dar acum nu am timp. Există posibilitatea ca filmul tău să fie înlocuit..Dacă vrei, mă găseşti pe Forum, dar deocamdată este în renovare.
@ Ckryssi
Nu, nu înţelegem. Cum adică "VORBIREA TREBUIE SĂ FIE PURĂ"?

lorylaurentziu pe 1 aprilie 2009 11:06
dragutza povestea...chiar dragutza...
CaPcy pe 1 aprilie 2009 11:08
Drumurile incep si se termina cu usi...Spatiul dintre e insuportabil ... Zgomot :|

Foarte misto !!! :D

lorylaurentziu pe 1 aprilie 2009 11:10
intr-un final:::hai sa gialimos=))
ana maria pe 1 aprilie 2009 17:37
foarte tare... mia placut
hersinia pe 2 aprilie 2009 20:15
merita vazut!orice film are mai multe idei, iar daca prinzi mesajul e ok.
naie pe 2 aprilie 2009 21:30
n-ati inteles nimic si v-au dat lacrimile. n-ati inteles nimic pentru ca NU ERA NIMIC DE INTELES.
dezgust total.
oriunde ma intorc numa de VOI dau. retazii p****.

ginel pe 2 aprilie 2009 23:25
Inca un film care vrea sa puna toate ideile regizorului intr-un prapadit de scurt metraj.
Ingesuit, abramburit si glosolan.
Asteptam ca regizori romani sa se relaxeze si sa vada si partea buna a vieti, ca eu si persoana mea sa mergem de mana la film.

Mirela pe 3 aprilie 2009 00:48
fffffff fain filmul, bravo!!!!
yan4 pe 3 aprilie 2009 07:45
exact.DE CE SAU CEVA???????????
vampu pe 3 aprilie 2009 14:02
inspirat din "It's all gone Pete Tong"
georgetrusculescu pe 14 februarie 2010 18:36
Bună seara! Am mai postat un comentariu privind faptul că eu nu ştiu cum se procedează pentru a vedea filmele din mapa dv. de filme.Îmi cer scuze pentru insistenţa cu care afirm că nu ştiu cum se procedeză pentru a vedea un film dar asta este situaţia....Poate va fi cineva atât de amabil şi-mi va oferi explicaţii în legatură cu acest amănunt pentru mine deloc lipsit de importanţă.Chiar dacă va fi totuşi cineva care să mă lămurească în acest domeniu,mai este un impediment: nu ştiu unde să caut aceste indicaţii care probabil îmi vor fi trimise cândva de vreun binevoitor.Adresa mea mea de E-mail este: georgetrusculescu@yahoo.com.Cu mulţumiri anticipate celui sau celor care mă vor putea ajuta în această privinţa,le doresc o seară plăcută şi numai bine.
progenitura pe 23 octombrie 2011 00:28
Deci cand o intrat Alex in decor am zis ca ma sparg de ras. Io zic ca referinta spre Jay and Silent Bob a fost mai mult decat evidenta. Dealtfel mi s-a parut o abordare dramatica spre tragica a unor personaje demential de comice, gen cum ar fi daca Tom (din Tom & Jerry) ar fi un ciudat, un "mutant" cu probleme si pe deasupra un geniu si mai mult cum ar fi sa aibe si o profunzime din aia epica care sa fie discutata si comentata in studii si analize si dispute...etc (exemplu dat pentru cei care nu cunosc Jay and Silent Bob). Un scurt metraj facut pe fuga, pentru nota probabil, insa care per total pentru mine a functionat; si mai mult, scoate in evidenta spiritul liber de gandire al scenaristului care oricand zic eu ca-i in stare sa faca un Passion of the Christ cu niste ninja pe acolo. Personal io simt aici doua influente scenaristice si regizorale principale: Kevin Smith si Gaspar Noe. Multa bafta mai departe.
alex_il_fenomeno pe 27 noiembrie 2011 10:40
o intentie demna de apreciat !
Anymai pe 27 noiembrie 2011 22:01
foarte tare! Alex avea un par....................................genial... :))
Anymai pe 27 noiembrie 2011 22:01
parul*
Vorador pe 22 ianuarie 2012 19:26
http://www.cinemagia.ro/stiri/sincopa-film-de-vizionat-online-11806/

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells