Slab sau gras: Transformări radicale pentru un rol

de Răzvan Boboc în 8 Dec 2009
Slab sau gras: Transformări radicale pentru un rol

Este cunoscut faptul că actorii sunt dispuşi să meargă uneori foarte departe pentru a obţine un rol mult-dorit. Astăzi vă prezentăm câteva exemple cu actori care au fost nevoiţi fie să apeleze la diete drastice, fie să suporte antrenamente extreme, şi totul de amorul artei.

Un Tobey Maguire piele şi os, un Tom Hanks sălbatic sau o Renee Zellweger supraponderală - pe toţi îi găsiţi în galeria foto de mai jos.

Yahoo Movies ne prezintă de ce sunt în stare actorii pentru a intra cât mai bine în pielea unui personaj.

CHRISTIAN BALE - The Machinist

Pentru rolul din Maşinistul, Bale a slăbit în jur de 28 de kilograme. Reprezintă una dintre cele mai drastice pierderi de kilograme pentru un rol. Bale este Trevor Reznik, un tânăr care suferă de insomnie şi care ajunge piele şi os. Pentru a atinge greutatea indicată de rol, Bale a mâncat, timp de patru luni, un măr şi o conservă de ton pe zi. Şi a fumat foarte mult.



TOM HANKS - Cast Away
Hanks a trebuit să piardă aproape 23 de kilograme pentru acest rol. În prima parte a filmului, Hanks are greutatea normală. Tocmai de aceea, producătorii au întrerupt filmările timp de un an pentru ca Hanks să ajungă la greutatea cerută de rol. În aşteptarea lui Hanks, Robert Zemeckis, a mai făcut un film. Tom Hanks a mai trecut prin transformări extreme pentru rolurile din Philadelphia şi A League of Their Own.



TOBEY MAGUIRE - Brothers
Pentru drama Brothers, care tocmai a fost lansată în America, Tobey Maguire a trebuit să slăbească 11 kilograme. El interpretează rolul unui veteran traumatizat al Războiului din Afghanistan. Pentru acest rol, Maguire a avut parte de un antrenament zilnic de 12 ore, timp de trei săptămâni. Efortul a meritat!



BEYONCE KNOWLES - Dreamgirls
Celebra Beyonce a fost pusă la cură de slăbire pentru a obţine rolul din muzicalul Dreamgirls. Ea a trebuit să dea jos aproape 10 kilograme pentru a putea intra în pielea Dianei Ross. Cum a reuşit? O dietă cu apă, suc de lămâie, sirop de arţar şi ardei iute. În câteva săptămâni a fost perfectă pentru rol.



RENEE ZELLWEGER - Bridget Jones's Diary
Trecem acum la o altă categorie. Şi anume cea a actorilor care s-au îngrăşat pentru un rol. Primul exemplu este Renee Zellweger care pentru rolul din Bridget Jones a trebuit să pună pe ea aproximativ 13 kilograme. A reuşit cu pizza şi gogoşi la greu. Rezultatul a fost pe măsură, iar prestaţia ei din primul Bridget Jones a fost pe placul publicului.



CHARLIZE THERON - Monster
Una dintre cele mai sexy actriţe de la Hollywood a fost transformată total pentru rolul din Monster. Cu aproape 14 kilograme în plus, un machiaj reuşit şi nişte dinţi falşi, Theron este de nerecunoscut. Astfel, a devenit înfricoşătoarea asasină Aileen Wuornos.



GEORGE CLOONEY - Syriana
Cu 16 kilograme a trebuit să se îngraşe Clooney pentru rolul din Syriana. El a fost Bob Barnes, un agent CIA. Efortul a meritat pentru că în 2006, premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol principal a mers chiar la Clooney.



BENICIO DEL TORO - Fear and Loathing in Las Vegas
Nici Benicio del Toro nu se fereşte de transformările extreme. Pentru rolul din Fear and Loathing in Las Vegas s-a îngrăşat 18 kilograme. L-au ajutat cantităţile mari de gogoşi pe care le-a mâncat. Del Toro a mers mai departe ;i, pentru a da autenticitate personajului, s-a ars chiar cu ţigara pentru una dintre scenele din film.



ROBERT DE NIRO - Raging Bull

Pentru a îl întruchipa pe celebrul boxeur Jake La Motta, De Niro a trebuit să se îngaşe cu 27 de kilograme. Ca să nu mai punem la socoteală antrenamentele extreme de box prin care a trecut actorul.â



VINCENT D'ONOFRIO - Full Metal Jacket

Pentru rolul din acest film, Vincent a pus pe el aproape 32 de kilograme. A durat şapte luni pentru a le dobândi şi alte nouă luni pentru a ajunge la greutatea iniţială. Rămâne recordul de greutate pentru rolul dintr-un film de la Hollywood.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Zack pe 8 decembrie 2009 09:07
Merita sa fie prezent aici si Sylvester Stallone pt. rolul din Copland pt. care a trebuit sa se ingrase considerabil..
Sonki pe 8 decembrie 2009 11:10
L-as adauga si pe Eric Bana in Chopper
felixa pe 8 decembrie 2009 11:12
Dar unde e Nicole Kidman cu acel nas si machiaj groaznic din "Orele", in rolul Virginiei Woolf pentru care a luat Oscar???
cavallioty pe 8 decembrie 2009 11:28
felixa aici e vorba de staruri care s-au ingrasat sau care au slabit ceva mai mult nu de machiaje
ROVER pe 8 decembrie 2009 12:07
intr-adevar absolut toti actorii a trebuit sa se "sacrifice pentru rolurile mult dorite. exista si avantaje de urma altor chestii ciudate ex.: keanu reeves a trebuit sa invete sa se lupte pentru rolul din trilogia Matrix
murgu pe 8 decembrie 2009 12:36
ce nu fac unii oameni pentru bani si glorie!Isi sacrifica si sanatatea!Dar sigur,noi credem ca o fac pentru ca noi sa vedem filme excelente!
jurjac pe 8 decembrie 2009 12:56
da asa e trebuie sa se ingrase sau sa slabeasca daca asa cere rolu si fac pentru noi sa vedem filme frumoase sau comice cu ei.Eu cred ca merita sa faci sacrificiu asta.
SergioSanto pe 8 decembrie 2009 13:55
Sa nu uitam sa'l mentionam pe Edward Norton din "American History X" sau de Adrian Brody in "The Pianist".
tarko pe 8 decembrie 2009 14:25
jared leto in chapter 27, asta transformare radicala
razi3l pe 8 decembrie 2009 15:17
Christian Bale e tatal tuturor transformarilor in Masinistul ..... merita sa intre in top si Linda Hamilton terminator 1>>>Terminator 2
Rosanita pe 8 decembrie 2009 15:30
cel mai tare mi se pare Tom Hanks...dupa rolul de Oscar din Forest Gump, in care intra atat de bine in pielea unui personaj ...inocent, rolul din Cast Away merita tot sacrificiul!
Nu ai cum sa nu il adori pe Tom Hanks!

doi_mytyci pe 8 decembrie 2009 18:56
doar niste nebuni dupa bani si faima ar face asa ceva
bodoknut pe 8 decembrie 2009 22:01
as vrea si eu sa stiu cum au reusit sa faca asta. mi-ar placea sa ma ingrash si sa slabesc cand vreau. momentan doar slabesc cand vreau..cu ingrasateul e problema...are loc cand nu imi doresc asta...
:P

PrinceBlood pe 8 decembrie 2009 22:10
Totusi ce nu face omu' pt bani? Sincer si eu as slabi sau m-as ingrasa pt nush cate sute de mii de dolari..adik nah..totusi nu e un milion doua desi cred ca uni (ma refer la fete) chiar ar vrea sa slabeasca asa fara nici o recompensa..in fine dar totusi mi se pare ciudat ca sunt si laudati pt asta..
iuliatrifan4 pe 9 decembrie 2009 02:15
aici nu e vorba de kg in plus sau minus mai hahalelelor! e vorba de profesionalism! nici de bani (numai) nici de glorie (numai)! Aia sunt pro!!! si ce fac in filme fac bine! iar kg in + sau - sunt una din conditii dar talentul si profesionalismul atirna greu la cintar! la noi cine e asa pro sa faca ce fac aia dintr-un rol? sau cine a fost s-a cam dus au ramas epigonii si inchipuitii!!!
Mai sunt pe 9 decembrie 2009 09:16
Si Taylor Lauther (Twilight,New moon - Jacob Black) s-a ingrasat si s-a dus la sala pentru a primi rolul din nou in cea de a 2 - a parte.
simona pe 9 decembrie 2009 21:40
ei as, pro. toti fraierii ajung vedete la Hollywood. Pile sa aiba. Leonardo di Caprio de exemplu. N-are nici sare nici piper.
bia pe 12 decembrie 2009 21:04
imi place f mult de beyonce
doi_mytyci pe 13 decembrie 2009 08:52
Mai iuliatrifan4 poate nu stii dar actorul joaca asa cum ii cinta regizorul si nu e vb de profesionalism ci de talent, rolul pe care-l joaca il face faimos(asta si daca e un film bun) si sa nu-mi spui ca n-o fac pt bani ca nu te cred. Nimeni nu se duce la munca de placere. La ultima fraza i-ti dau dreptate
Little-Willy pe 17 februarie 2010 15:05
da will smith in ali(un film reusit dupa parerea mea) unde e?
portofel pe 22 februarie 2010 19:27
e interesant articolul asta cu sacrificiile facute de actori pt anumite roluri.unii chiar sunt ambitiosi.
ice_eyes pe 9 septembrie 2010 18:27
respect pentru charlize theron si christian bale !
CosminHorrorMaster pe 24 aprilie 2011 14:38
Benicio del Toro

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells