Seara de film grecesc contemporan, delicii culinare şi premii - miercuri la NCRR

de Cinemagia în 18 Ian 2013
Seara de film grecesc contemporan, delicii culinare şi premii - miercuri la NCRR

Producţiile îndrăzneţe Attenberg şi Alpii vor fi proiectate miercuri, 23 ianuarie, de la 18:30, la Noul Cinematograf Al Regizorului la Seara de film grecesc contemporan, susţinută de World Class şi restaurantul Mesogios. Dacă îţi place marea, soarele, mâncarea şi atmosfera grecească, descoperă şi artă cinematografică elenă, care prezintă un altfel de exotism, eşti spectatorul perfect.

Attenberg şi Alpii au încântat critica şi publicul din toată lumea, fiind incluse în aşa numitul "noul val al filmului grecesc": o explozie de creativitate, bizarerie şi existenţialism. Spectatorii care vor veni miercuri vor putea beneficia, mulţumită partenerului World Class, de pass-uri la clubul Downtown, pentru relaxare completă timp de o săptămâna. Primii 100 de spectatori care vin la seara grecească vor primi invitaţii la World Class, pentru ca în viitoare vacanţă să fie în formă.

Dintr-o seară grecească adevărată nu pot lipsi deliciile culinare, aşa că îi invităm pe spectatori să participe la o tombolă specială, la care punem la bătaie o cină în doi la restaurantul Mesogios, cel mai sofisticat restaurant grecesc din Bucureşti. Tombola va fi organizată de frumoasă actriţă Carmen Lopazan la finalul evenimentului.

De la 18:30 vă chemăm la experimentul cinematografic Attenberg, în regia Athinei Rachel Tsangari. Attenberg este un film inovativ ce vorbeşte cu îndrăzneală despre moarte, despre bucuriile simple ale vieţii, despre imprecizia relaţiilor, despre identitatea sexuală, despre viată. Filmul abordează deci un subiect uşor tăios: locul omului în societate, în lume şi imposibilitatea de a iubi aproapele. Attenberg beneficiază şi de dialoguri spumoase, inconfortabile despre natura relaţiilor dintre oameni, despre moarte, despre ura fată de oameni, despre adaptarea omului în societate şi în rândul semenilor săi. Actriţa Ariane Labed a obţinut în 2010 la Festivalul de film de la Veneţia (2010) premiul pentru Cea mai bună actrită pentru interpretarea Marinei, protagonistă filmului Attenberg.

După o poveste despre sexualitate şi iubire, de la 20:30 puteţi viziona Alpii, regizat de Giorgos Lanthimos, un film incitant şi bizar, de un umor negru remarcabil. Filmul prezintă cum o infirmieră, un paramedic, o gimnastă şi antrenorul ei au pus bazele unui nou serviciu, mai puţin comun: oferă familiilor îndoliate un substitut pentru recentă pierdere suferită. Cu programare, iau locul persoanelor decedate, angajaţi fiind de rudele, prietenii sau colegii acestora. Joacă scene din viaţă de zi cu zi, purtându-se precum cel decedat, vorbind ca el, purtându-i hainele. Liderul lor, paramedicul, îsi spune Mont Blanc. Deşi membrii companiei operează respectând regulile stricte impuse de liderul lor, infirmieră încearcă să-şi impună propria amprentă. Filmul nu esuează în a ne ridica mai multe întrebări la fileu - cât de autentică e viaţa noastră? Cât de uşor poate fi înlocuită o persoană?

Printre premiile obţinute la festivaluri se număra şi Osella de Aur pentru cel mai bun scenariu - Giorgos Lanthimos, Efthymis Filippou la Festivalul de la Veneţia 2011. De asemenea, filmul a fost inclus de publicatia The Guardian in lista celor mai bune 10 filme ale anului 2012.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 19 ianuarie 2013 11:49
Pacat ca filmele nu merg prin toate orasele...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells