Săptămâna 23-29 aprilie 2010

de Ştefan Dobroiu în 23 Apr 2010
Săptămâna 23-29 aprilie 2010

Kick-Ass ar trebui să meargă ca uns de vineri, mai ales dacă ai peste 15 ani (atenţie, e cam violent) şi te-ai cam săturat de filmele cu supereroi. Matthew Vaughn îţi oferă un alt tip de erou în această comedie de acţiune despre Dave (Aaron Johnson), un licean nepopular care decide că nu trebuie să aibă cine ştie ce puteri ca să lupte împotriva răufăcătorilor, prin urmare îşi pune un caraghios costum verde şi devine... Kick-Ass. Fără a discuta prea mult despre responsabilitate şi implicare, Vaughn îşi aruncă eroul într-o avalanşă de lupte sângeroase, mai ales după ce în zonă ajung şi Hit-Girl (Chloe Moretz), Big Daddy (Nicolas Cage) şi Red Mist (Christopher Mintz-Plasse). Coregrafiile spectaculoase şi replicile amuzante se îmbină foarte bine în Kick-Ass, deci chiar o să ai ce vedea în weekend la cinema.

Poate că "ele" nu vor gusta valurile de sânge din Kick-Ass, aşa că When in Rome/Amor la Roma lărgeşte oferta cinematografilor cu o comedie romantică nu foarte originală, dar cât se poate de vizionabilă datorită cuplului Kristen Bell şi Josh Duhamel. Ea, Beth, e o carieristă îndârjită, convinsă că iubirea adevărată nu există. Într-un concurs de împrejurări cu o nuntă la Roma în centru, ajunge să culeagă cinci monede dintr-o fântână a dragostei, ceea ce-i face pe "aruncătorii" acestora să se îndrăgostească nebuneşte de ea. Urmărită de insistenţii admiratori, Beth mai că n-are timp să se uite la Nick, un fermecător jurnalist care va avea mult de furcă ca s-o facă pe eroină să înţeleagă că nu-i deloc de glumit cu dragostea.

Documentarul lui Alexandru Solomon Kapitalism - Reţeta noastră secretă o să-ţi dea rara ocazie de a pătrunde în spatele discursurilor sforăitoare ale magnaţilor României. Cu o documentare minuţioasă şi întrebări care aparent îi pun în valoare, regizorul îi prinde pe milionarii Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Ioan Neculae, ca să amintim doar primele locuri din topul milionarilor, cu garda delicios de lăsată. În acelaşi timp trist ("subiecţii" n-au nicio jenă să recunoască jocurile care i-au transformat în lideri ai pieţei financiare din România) şi extrem de amuzant, Kapitalism compensează lungimea o idee prea mare pentru acest format cu câteva din cele mai sănătoase hohote de râs avute anul acesta la cinema.

Cele mai importante staruri ale săptămânii vin în Omul care se holba la capre, cu George Clooney, Ewan McGreggor, Jeff Bridges şi Kevin Spacey. Poţi afla mai multe despre film din această cronică scrisă în septembrie, când The Men Who Stare at Goats era proiectat în cadrul festivalului de la Veneţia.

La ce film te duci în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 23 aprilie 2010 16:34
astept sa vad filmul Kick-Ass, este foarte tare
bogdan0125 pe 24 aprilie 2010 14:06
Vreau sa ma duc la Kick-Ass dar nu stiu daca o sa am timp weekend-ul acesta.
B.R.A pe 27 aprilie 2010 15:40
Am vazut filmu ce sa spun ias da un 9 e bun chiar foarte bun dar o fetita de 14 ani sai bata pe 'oameni mari' e ceva S.F :)).In fine oricum e bun filmu merita vazut.
robbiex2 pe 1 mai 2010 14:15
KICK-ASS RULLZ !!!! :cool: plin de scene nebunesti :))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells