Revoluţia din '89 în episodul 5 din "Adio, Tovarăşi!"

de Cinemagia în 21 Dec 2011
Revoluţia din '89 în episodul 5 din "Adio, Tovarăşi!"

Cel de-al cincilea episod din seria documentară Adio, Tovarăşi! - despre Revoluţia din decembrie 1989 - va fi difuzat joi, 22 decembrie, de la ora 22:10 - pe canalul public de televiziune, TVR 1. Episodul, intitulat "Revoluţia", pune sub lupă evenimentele ce au avut loc în 1989, anul marilor schimbări.

Printre acestea se numără Căderea Zidului Berlinului, Revoluţia din Cehoslovacia şi prăbuşirea regimului comunist în România, în decembrie 1989. Despre ziua de 21 decembrie 1989 vorbesc trei dintre foştii muncitori ai Fabricii de Locomotive din Bucureşti. Declaraţiile acestora despre Revoluţie sunt completate de mărturiile lui Sergiu Celac - translatorul lui Nicolae Ceauşescu până în 1978 şi ale lui Paul Cozighian – student la Facultatea de Film în perioada comunistă. De asemenea, penultimul episod din Adio, Tovarăşi! vorbeşte despre primele alegeri parţial libere şi despre desemnarea lui Boris Elţin în funcţia de preşedinte al Rusiei.

Serialul Adio, Tovarăşi! este parte a evenimentului multimedia care marchează 20 de ani de la destrămarea U.R.S.S şi care este completat de o platformă web (http://romania.farewellcomrades.com/), un volum, şi mai multe alte acţiuni paralele. Seria de documentare este difuzată săptămânal, în fiecare joi, de la ora 22:10, pe postul de televiziune TVR 1.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 25 decembrie 2011 16:17
lucruri stiute , dar si numeroase nestiute !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells