Primele imagini din Aurora

de Ştefan Dobroiu în 2 Mar 2010
Primele imagini din Aurora

Mandragora, producătorul filmului Aurora, care ar putea reprezenta România la următoarea ediţie a festivalului de la Cannes, face publice primele imagini din noul proiect al regizorului Cristi Puiu.

Poţi vedea mai jos cele trei clipuri. În toate apare Viorel, protagonistul, pe care regizorul a ales să-l şi interpreteze după nesfârşite şedinţe de casting în care nu a reuşit să găsească un actor potrivit. O conversaţie cu soţia, încercarea unei arme şi un minut petrecut într-o gară ne prezintă Aurora, proiect adesea rezumat cu sintagma "povestea unei crime".

Iată mai jos un sinopsis al filmului, sinopsis pe care producătorul Mandragora promite că-l va actualiza în cursul acestei săptămâni:

Viorel (Cristi Puiu) îşi începe ziua stăpânit de o nelinişte inexplicabilă. Fără să caute să-i afle sensul, se lasă purtat de evenimente şi, condus mai degrabă de hazard, străbate Bucureştiul de la un capăt la altul, hotărât să pună punct instabilităţii ce-i guvernează existenţa de ceva vreme încoace şi care a început să capete accente dureroase imediat după procesul de partaj. Viorel are 42 de ani, este divorţat, are două fetiţe de vârstă preşcolară şi tocmai şi-a dat demisia din funcţia de referent de specialitate, inginer metalurg.

Cristi Puiu se află în prezent în ultimele faze de postproducţie a filmului, durata acestuia apropiindu-se acum de aproape 180 de minute. Încă nu se ştie când ar putea fi văzut Aurora pe marile ecrane din România, data cea mai probabilă de lansare fiind cândva în cursul lunii iunie.

Taguri:  Aurora, Cristi Puiu, teaser

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Pitbull pe 2 martie 2010 15:03
Ce e cu linkurile spam ascunse sub cuvintele "vedea" si "cursul" din textul articolului?
StefanDo pe 2 martie 2010 15:31
sunt reclame, evident
Pitbull pe 2 martie 2010 16:56
Päi sä nu mai fie, evident!
StefanDo pe 2 martie 2010 18:20
bine, inchidem toate reclamele si plecam acasa. pa!
Pitbull pe 2 martie 2010 22:18
Ete închidem toate reclamele!
Ba folosim reclame la modul CORECT si cu bun-simt - bannere (neagresive), casete publicitare, iconuri adecvate! Nu asa: link ascuns sub un cuvânt aleatoriu din text, cititorul curios crede cä e vorba de ceva în legäturä cu acel cuvânt, clicheazä pe el si se trezeste cu o reclamä complet arbitrarä, când el numai de reclame n-avea chef! Ce-are "vedea" cu nu-s' ce firmä care arhiveazä documente sau transportä mobilä? Asta e lipsä de respect la adresa userilor si a vizitatorilor, e la fel ca spamul din e-mail sau din cutiile de scrisori ale blocurilor.
...Oricum, bine cä le-ati scos. Bravo! Nu aratä textul mult mai bine acum? Nu mai plcäm acasä, citim articolele de pe CineMagia. Bine ne-am regäsit! :)

bogdan.minea pe 4 martie 2010 13:34
Nu au dispărut! Şi nici au cum să dispară! Vă zboară arbo contextul...
preda porter pe 8 martie 2010 15:16
inca o plicticosenie care va fi premiata la cannes...
Omuletz pe 8 martie 2010 17:55
Nu recunosc filmele romanesti si nici pe regizorii din noua generatie. Imi pare rau, dar imi provoaca scarba. Sunt facute din snobism pentru critici straini plictisiti si la fel de snobi
Radu pe 11 martie 2010 19:16
Am vazut Moartea Domnului Lazarescu, ceea ce m-a determinat sa vad si primul lung metraj, Marfa si banii, iar acum astept cu nerabdare cel de-al
treilea film al lui Cristi Puiu.
Nu numai criticii apreciaza filmele romanesti, catalogate drept « plicticoase », in unele comentarii, ci si publicul. Filmele romanesti si-au gasit un public in Franta. Daca mergi sa vezi un film romanesc, cat timp stai la coada la bilete auzi discutii despre filmele anterioare. Cinemaul romanesc a contribuit pozitiv la imaginea Romaniei in afara si inca o mai face. Eu unul le multumesc ca fac fime care razbat pana aici. Mi-ar parea rau sa cred ca ar fi filme apreciate doar in afara tarii.

Alex pe 11 martie 2010 22:24
filmul romanesc e tanar.si puternic.facut de oameni inteligenti pt. oameni inteligenti.un film il apreciezi dak il vizionezi de doua trei ori.filmul romanesc nu e divertisment.e modul nostru de a arata cine suntem.si suntem.si valorosi.si rai.si snobi.si mai ales ignoranti si indiferenti.gena tipica romanului.
TAMARAINSA pe 17 martie 2010 04:30
Ai zice ca nu mai zambeste nimeni la noi? Dar elevii mei au umor...iar eu gasesc ocazii sa pot zambi...
Duiosie de mama.
M-au intrebat niste elevi daca nu era mai bine pe vremea lui Ceasca. Le-am zis ca pentru mine, nu. Dar acum? Am ...facut o pauza...Azi le-am predat sunetele limbii engleze...
Unul dintre ei s-a mirat...
Parea ca nu ma stie...Le predasem in urma cu cativa ani si limba franceza...
Si zambeam....

andrei pe 1 aprilie 2010 19:07
foarte amuzante dar pun pariu ca puse in context scenele astea or sa capete un ton total deprimant.
Crynick pe 7 februarie 2011 21:34
ce spune doamna tamara?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells