Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul Filmului de dragoste

23 Feb 2009
Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul Filmului de dragoste

Filmul a obtinut Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul International al Filmului de Dragoste de la Mons, editia a 25-a, desfasurat in perioada 13-20 februarie.
"Este primul premiu pe care-l iau pentru scenariu si ma onoreaza foarte tare. Chiar daca nu este un love story clasic, filmul vorbeste despre dragoste si ma bucur ca aceasta poveste a fost apreciata de un juriu international format din profesionisti", a declarat regizorul si scenaristul filmului, Adrian Sitaru.

Premiul a fost decernat de cea mai titrata actrita de origine romana a momentului, Anamaria Marinca, prezenta la festival in calitate de membru al juriului. "Discutiile au fost animate, mai ales cu privire la Pescuit sportiv sau Picnic, titlul sub care a fost prezentat in festival. Colegii mei s-au plans de cele 10 minute de ameteala, provocate de miscarile camerei de la inceputul filmului, dupa care si-au marturisit fascinatia pentru restul povestii. Cu siguranta a fost cel mai original si mai controversat film din competitie. E un film pe care mi-as dori sa-l mai vad si care ne-a surprins prin ingenuitate si naturalete. Am fost intrebata de nenumarate ori daca dialogurile au fost improvizate. Au jucat niste actori minunati care ne-au emotionat" a declarat actrita.

In Romania, "Pescuit Sportiv" ruleaza in prezent in cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex, Cityplex, The Light, Cinema Victoria-Cluj.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells