Poliţist, adjectiv se lansează în Statele Unite

5 Nov 2009
Poliţist, adjectiv se lansează în Statele Unite

Filmul românesc Poliţist, adjectiv, regizat de Corneliu Porumboiu, va fi lansat în cinematografele americane din 23 decembrie, conform IFC.com. Pelicula va fi disponibilă şi prin intermediul serviciilor VOD (video-on-demand), Festival Direct şi Sundance Selects ale IFC Films.

La sfârşitul lunii august, IFC Films a anunţat că a achiziţionat drepturile de distribuţie în Statele Unite pentru Poliţist, adjectiv.

Poliţist, adjectiv este şi propunerea României la Oscar 2010 pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Anul acesta, Poliţist, adjectiv, a câştigat premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului la secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristibox pe 5 noiembrie 2009 20:28
O mare porcarie.Pierzi timp din viata sa-l vezi pe ala cum fumeaza un pachet de tigari sau cum deschide usa de la biroul sau.O mare porcarie ce se vrea un film de arta, ceva ,ca altfel....iti vine sa plangi de ciuda .Filmele romanesti nu reusesc sa iasa din tiparul asa nenorocit ,de filme facute cu fonduri putine.Cauzele sunt de fapt,regizorii,operatorii nu numai bugetele.
george pe 15 noiembrie 2009 19:30
ideea de baza e interesanta, subtila. simplitatea filmului te marcheaza pe de o parte pentru faptul ca exprima atat de multe lucruri, te face sa gandesti, iar pe de alta parte te marcheaza cum de a necesitat atatea zeci de minute. filmul asta putea dura 20 minute si transmitea acelasi lucru dar fara sa simti nevoia sa dai enter enter de plictiseala. intr adevar, dragos bucur deschide bine usile, le inchide bine, merge bine, fumeaza, bea bine, dar totusi, asta nu e relevant pentru un film cu pretentii de oscar. cu toate astea , finalul e arta pura, dar pana sa ajungi la el iti rozi degetele, nu unghiile. vizionare placuta celor rabdatori ;)
petrus pe 18 noiembrie 2009 22:54
mie mi -a placut..pare anost ...dar daca vrei sa curga totul asa pe ata ..unde-i misterul ..
ca e si asta o chestie ..sa vezi ce vrea sa spuna omul asta ..laiun moment dat chiar credeam ca e la caterinca asa ..cu frumusetea limbii romane ...mai invata si politistii ceva de la nevestele lor...dar cred ca am reregasit chiar atmosfera din "dotarea politiei de la noi ..de acu cativa ani ..culoarele alea sumbre prost zugravite pe care stai si astepti si astepti ..birouri sablon ..pana si fisetele alea mostenite ...atmosfera prefecta..relatii .. indolenta..munca parca fara noima..sedinte .rapoarte..sictir... si bomboana ...un sef ..atent la ...nuante ... la gramatica..filosofff..mi-a placut ..dar treb sa ai rabdare..

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells