Paranormal Activity 2, o sperietură de 41 de milioane de dolari

de Cristina Grigore în 25 Oct 2010
Paranormal Activity 2, o sperietură de 41 de milioane de dolari

Din seria filmelor cu buget mic, dar succes mare la public (care nu sunt multe) face parte şi Paranormal Activity 2, care, de la un buget de mai puţin de 3 milioane a ajuns în acest week-end la 41,5 milioane de dolari încasări, conform rezultatelor estimative anunţate de boxofficemojo. Dacă primul fim, regizat de Oren Peli, a fost făcut cu doar 15.000 de dolari şi a ajuns în final la 107 milioane doar în Statele Unite, cea de-a doua parte a francizei se pare că va trece cu mult de această sumă.

Paramount domină topul în această săptămână, pe locul 2 situându-se recordul lor de box-office al week-end-ului trecut, Jackass 3D, care a mai strâns încă 21,6 milioane de la doritorii de senzaţii tari şi mai puţin obişnuite.

Filmul ticsit de vedete în care Bruce Willis este Greu de pensionat, Red, aflat pe locul 3, a avut ceva de oferit şi publicului peste 35 de ani, care a mai contribuit la încasările action-ului cu 15 milioane, în a doua sa săptămână pe marile ecrane.

Pe locul 4 se află drama fantastică a lui Clint Eastwood, ce îl are în distribuţie şi pe Matt Damon, Hereafter, care a strâns de data aceasta 12 milioane de dolari, după ce săptămâna trecută filmul nu a fost proiectat decât în 6 cinematografe americane, încasând doar 300.000 de dolari.

The Social Network se menţine în jumătatea superioară a clasamentului, coborând pe locul 5 cu încasări de încă 7,3 milioane. Secretariat îl urmează pe locul 6 cu 6,9 milioane, iar comedia Life as We Know It reuşeşte să mai atragă încă 6,2 milioane din cinematografele americane. The Owls of Ga’Hoole coboară pe locul 7, dar mai obţine 3,2 milioane, iar apreciatul The Town este încă în top, pe locul 8, cu 2,7 milioane încasaţi în acest weekend şi 84,7 milioane obţinuţi în cele 6 săptămâni de la lansare, (sumă pe care Jackass a depăşit-o în doar două săptămâni). Ultima clasată este comedia Easy A, care mai adaugă 1.2 milioane la totalul de 54,8, sumă ce depăşeşte de şapte ori bugetul iniţial al filmului.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
victor_neo75 pe 25 octombrie 2010 12:42
Urmeaza "Saw 3D" weekend-ul urmator, sa vedem atunci ce incasari va avea si al 7-lea film din seria Saw !!! Primul film "Paranormal Activity" mi s-a parut o minciuna de film horror, dar multi altii au considerat ca plictiseala cotidiana, cu cele 2-3 momente de suspans real sunt bine realizate, iar acuma spectatorii din SUA se inghesuie si la partea a doua !!!

"Jackass 3D" desi nu o sa castige niciun Oscar, doar cateva rasete bune si momente de OMFG, se tine bine si in al doilea weekend (pe cand lansarea in Romania ??).

"The Social Network" e pe locul 5 si desi se vorbeste ca este cel mai reusit film din 2010 (cu sanse reale sa castige Oscarul pt cel mai bun film), lipsa unor staruri cunoscute, a unei povesti mai bine conturate (pare un pic cam simplista povestea din trailere - concepera Facebook-ului) sau a unor efecte speciale au facut sa aduca incasari momentan moderate in SUA (73 mil $) !!!

Liviu- pe 25 octombrie 2010 17:08
Ce treaba are faptul ca "se vorbeste ca este cel mai reusit film din 2010" cu incasarile? Cat despre povestea mai bine conturata, dupa trailer, sunt sigur ca Paranormal Activity 2, Saw 3D, Jackass 3D par sa aiba o poveste mult mai bine conturata, tot dupa trailer desigur.

Tot vad ca te agiti la fiecare film cu incasarile lor, poate te intereseaza aspectul economic. Mie mi se pare o pierdere de timp pentru ca incasarile nu reflecta calitatea unui film, ba chiar de cele mai multe ori sunt invers proportionale.

Ombladon pe 25 octombrie 2010 20:56
Sa stii ca nu ai dreptate. Incasarile reflecta intr-o oarecare masura calitatea filmului. Atentie, am spus:intr-o oarecare. Povestea e o tampenie sa deduci ca e simplista doar din trailer. Depinde si cum este acesta realizat si cum vrea el sa atraga publicul. Cat despre sanse la Oscar, nu mai este nevoie sa vorbim. Chiar daca filmul merita, chiar daca e bine realizat, chiar daca are incasari, nu poti fi deloc sigur ca o sa fie nominalizat. In ultimii ani Oscarul a devenit un jeg. Regret acest lucru,dar insusi americanii sunt niste jegosi, deci era de asteptat.
Liviu- pe 25 octombrie 2010 23:02
In ce masura? Atat timp cat de cele mai multe ori filmele foarte bune au incasari modeste sau chiar aproape inexistente, iar filmele proaste sau mediocre au incasari mari, putem spune ca in mare incasarile nu reflecta calitatea. E drept ca din cand in cand mai apare cate un film cu incasari ceva mai mari si care mai e si de calitate, dar cum aceasta nu e nici macar aproape de a fi o regula putem deduce ca cele doua nu sunt interdependente, poate doar intr-o masura foarte mica, pana la urma neglijabila. Iar acele incasari mari nu vin neaparat din buna calitate a filmului, ci din faptul ca subiectul acestuia rezoneaza mai usor cu populatia, apartine unui gen usor digerabil de catre toata lumea sau beneficiaza de o buna reclama.

Daca e sa luam pe exemple, anul trecut mai toate filmele bune au avut incasari modeste, mai putin cateva titluri precum Inglorious Basterds sau Avatar (oarecum) si, precum spuneam, motivul incasarilor mai ridicate nu se datoreaza calitatii, ci accesibilitatii si noului in cel de-al doilea caz.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells