O lecţie de viaţă, de vineri, 19 martie, la cinema

15 Mar 2010
O lecţie de viaţă, de vineri, 19 martie, la cinema

De vineri, 19 martie, filmul O lecţie de viaţă va avea premiera în România şi va putea fi vizionat în cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema şi Cinema City (Cotroceni şi Cluj).

Producţia are trei nominalizări la Premiile Oscar de anul acesta, pentru ,,Cel mai bun film”, ,,Cea mai bună actriţă în rol principal” şi ,,Cel mai bun scenariu adaptat”.   
 
În regia lui Lone Scherfig, O lecţie de viaţă/An Education îi aduce în rolurile principale pe tânăra actriţă Carey Mulligan şi experimentatul Peter Sarsgaard, cărora li se alătură legendara Emma Thompson, Alfred Molina şi promiţătorii Dominic Cooper şi Rosamund Pike.
 
Subiectul filmului este ancorat în peisajul Angliei anilor 1960, când Jenny, o elevă de 16 ani cu un viitor strălucit în faţă, este bulversată  de apariţia unui bărbat rafinat şi misterios. Deşi noul ei pretendent, David (Peter Sarsgaard), este cu mult mai în vârstă, acesta se face repede plăcut de către părinţii ei rigizi şi îi dezvăluie tinerei o lume a distracţiei şi a plăcerilor.

Atrasă fiind de lux, excursii romantice şi viaţă de noapte, Jenny este tentată să renunţe la visul unei educaţii la Oxford şi se dedică total relaţiei cu David. Încurajată şi de părinţi, care îşi doresc foarte mult să o vadă măritată, în final Jenny renunţă definitiv la şcoală neştiind cât de fragilă este de fapt realitatea unei vieţi cu David.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
LuluX pe 15 martie 2010 18:23
..mi se pare cam cunoscuta povestea, nu mai vine nimeni cu o idee originala
bogdan0125 pe 15 martie 2010 18:41
Pacat ca nu este si la cityplex. As fi vrut sa vad si eu filmul.
iuliana pe 15 martie 2010 20:09
filmul este foarte bun ... vine cu un mesaj nou (btw. filmul l-am vazut de anu trecut cum sa apara acum si sa cu pretetii de ratting sa spun asa... ar trb sa fim si noi in pas cu prezentul nu sa fim mereu in spate pacat ...) il recomand
rvn pe 15 martie 2010 20:21
slabut filmul si in niciun caz de oscar!!!!in afara de un mic rol educativ nu cred ca ar putea sa mai aiba alta menire....si la cat de versate sunt fetele de liceu in ziua de astazi nu e cazul sa le mai dai asemenea exemple..
Dragomara pe 15 martie 2010 21:54
@rvn - numai că filmul nu este deloc despre fetele din ziua de azi. :D Mie una mi-a plăcut foarte mult, atât scenariul cât şi modul de realizare şi jocul actorilor, a lui Carey Mulligan în special. Trebuie o anumită dispoziţie, o înclinaţie evidentă spre introspecţie pentru a înţelege şi savura pe deplin acest gen de film.
omdestept pe 15 martie 2010 23:06
@rvn stii mai intai te uiti la film, iar dupa aceea iti postezi parerea, daca ai ceva de spus
scrawl pe 15 martie 2010 23:58
bogdane...daca tot vrei sa vezi un film...nu vad de ce te-ar opri ca nu il da la cityplex(sa inteleg ca e cel mai apropiat cinema de tine...da' tot nu e motiv sa nu-l vezi),oricum e cel mai prost cinema din bucuresti cityplex :) am fost acolo de 2 ori "obligat-fortat" si nu mai merg niciodata...sali inguste cu ecrane mici,sunet prost,tarani si pitipoance care nu tac deloc in timpul filmului,pe deasupra de ambele dati mirosea urat(si am fost in 2 sali diferite)...nu se merita :)
scrawl pe 16 martie 2010 00:04
sa nu mai amintesc ca in una din dati se juca un tantalau cu un laser pe ecran si gagicasa(cred) vorbea la telefon si cand li s-a atras atentia aia a inceput sa vocifereze si mai tare la telefon "aaa e un mos prost care comenteaza la mine"(maxim 30 ani avea omu...da' pt "jumatatea ei de buletin" e mos) dupa care "ho,ca inchid acum".
omserios pe 16 martie 2010 00:31
Te-ai gandit macar pentru o clipa ca omul nu e din Bucuresti? Doar un click te costa. Bogdan se referea la asta: http://www.cityplex-tomis.ro Romania nu se rezuma la Bucuresti.
scrawl pe 16 martie 2010 01:05
Am presupus ca se refera la cityplex din berceni,pt. ca nu stiam ca e si in alta parte un "cityplex"...acum am vazut ca e din constanta bogdan :) E o greseala normala avand in vedere ca au aceeasi denumire...
mircea pe 16 martie 2010 10:35
Cityplex = cel mai prost "cinema" din bucuresti ! ! !

(ca tot e forum meeting acolo sa va dezvalui in ce conditii o sa va uitati la film)

Locul dintre scaune este foarte mic si cineva mai inalt (sau cu picioare lungi) o sa stea ghemuit.. si daca mai vrea si cineva sa treaca pe langa trebuie sa te ridici daca nu vrei sa fi calcat pe picioare..

Sunetul este praf .. din 4 boxe merg doar 2 (cele din fata) si alea sunt date la maxim ca sa compenseze, de unde si un sunet barait.

Scaunele sunt incomode si jegoase

Pe jos e lipicios si daca te uiti sub scaune (mai ales seara) o sa vezi vreo 5 meniuri de popcorn.. (miroase pe jos de la burger king pe unele sali)

Din cate am inteles se face o singura data curat in sala pentru ca cei care lucreaza acolo stau pe salariu sub minim-ul pe economie (nici nu stiu daca e legal)

Probleme in proiectie rar. (si am inteles ca au reparat sunetul)

PUBLICUL (dupa ce ca ofera conditii infecte mai primesc si toti tiganii scandalagii) e format din bastinasii gipsy mall-ului care 80% au comentarii penibile si tin sa le auda toata sala..
Mai rau e ca managerul nu ia nici o atitudine si cei care asigura protectia sunt prieteni buni cu maimutzele care intra pe gratis (fortat) la film..

Pentru conditii va sugerez The light

mirciulica pe 16 martie 2010 10:48
miroase de jos*

p.s: review la cityplex bucuresti.. nu ma pot pronuntza despre tomis

myra pe 16 martie 2010 17:07
de mult am asteptat filmul asta!!! yey!!!
Bizarre pe 16 martie 2010 18:10
Cum frate o actrita de aproape 25 in rolul unei fetite de 16 ani .....astia chiar au ramas fara idei...lol
margott pe 31 octombrie 2011 14:42
Minunat filmul asta. Merita vazut.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells