Nicole Kidman se va transforma în Grace Kelly

de Cristina Grigore în 6 Apr 2012
Nicole Kidman se va transforma în Grace Kelly

Actriţa Nicole Kidman a fost aleasă dintr-un număr mare de pretendente în rolul lui Grace Kelly, starul hollywoodian care a devenit în 1956 soţia prinţului Rainier de Monaco, anunţă Vulture.

Filmul, regizat de Olivier Dahan (La vie en rose), nu va fi însă unul biografic, ci se va axa pe un anumit moment din viaţa starului, din timpul căsătoriei. Acţiunea scenariului, ce aparţine lui Arash Amel (The Expatriate) este plasată în timpul anului 1962, când oraşul-stat Monaco se afla într-o aprinsă dispută economică cu Franţa, din cauza faptului că micul principat devenise un adevărat paradis fiscal.

Atunci când Charles De Gaulle, preşedinte al Franţei la acea vreme, i-a dat prinţului Rainier al III-lea şase luni pentru a schimba politica fiscală, Grace s-a implicat din culise în această problemă şi a avut un rol cheie în salvarea principatului de la o lovitură de stat.

Una dintre cele mai admirate şi mai elegante personalităţi ale vremii, Grace Kelly şi-a început cariera în actorie la 22 de ani şi a fost una din preferatele regizorului Alfred Hitchcock, care a distribuit-o într-o serie de filme, printre care Rear Window şi To Catch a Thief. În 1955, ea îl cunoaşte pe prinţul Rainier de Monaco, cu ocazia Festivalului de Film de la Cannes şi, în acelaşi an, primeşte Oscarul pentru interpretarea din The Country Girl.

Ultimul rol a fost cel din High Society (1956), după care Grace s-a dedicat în întregime noilor atribuţii princiare. I-a oferit prinţului trei urmaşi, Albert, Caroline şi Stephanie. Basmul s-a încheiat tragic, căci prinţesa a murit într-un accident de maşină petrecut în septembrie 1982.

Pelicula Grace de Monaco a fost comparată, ca scenariu, cu Discursul Regelui şi a generat deja unele zvonuri legate de o posibilă nominalizare la Oscar. Nicole Kidman va apărea mai întâi în drama lui Lee Daniels, Paperboy, horror-ul Stoker şi drama The Railway Man, unde va juca alături de Colin Firth. Momentan, data de producţie a lui Grace de Monaco nu a fost stabilită, nici actorul care va interpreta rolul prinţului.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
radu3455 pe 6 aprilie 2012 10:11
i se potriveste de minune acest rol,sper sa iasa ceva frumos
catasmile17 pe 6 aprilie 2012 10:36
seamana putin. Cred ca i s-ar potrivi rolul.
Bayard pe 6 aprilie 2012 11:30
In general actorii alesi sa joace o persoana reala sunt mai frumosi, ca asa e la Hollywood, vad insa ca de data asta au facut o exceptie. Eu nu cred ca Nicole Kidman e o alegere inspirata.
ddman pe 6 aprilie 2012 13:22
Ai dreptate! Nicole este o urata. Ori esti de sex feminin ori hombre! Amandoua sunt femei foarte frumoase si asa cum a mai zis cineva chiar seamana, plus faptul ca pe langa ca arata bine Nicole este si o actrita buna.
constanta pe 6 aprilie 2012 15:57
Cu adevarat nu este o urata, insa e cu 11 ani mai mare decat ar trebui (Grace avea in acea perioada 33 ani) iar din cele 2 poze se vede clar diferenta de varsta. Dar de jucat bine nu am nici un dubiu ca o s-o faca.
MariaMona pe 6 aprilie 2012 13:54
Si January Jones s-ar fi potrivit ca asemanare, dar cred ca Nicole Kidman va face un rol mai bun.
CosminMoion pe 6 aprilie 2012 13:55
Am o vaga idee,despre cine va castiga ,anul viitor, oscarul ,pentru interpretare feminina.
margott pe 6 aprilie 2012 15:34
Nicole are aceeasi gratie si prestanta pe care o avea Grace Kelly. Cred ca o sa faca un rol bun.
zeno.marin pe 7 aprilie 2012 19:27
M-a amuzat valul de indignare starnit de Bayard, pe care-l salut cu aceasta ocazie :)
Daca in ce priveste frumusetea amandurora cred ca sunt in spiritul majoritatii covarsitoare, hotarat lucru, intre cele doua actrite exista diferente fizionomice care nu pot trece neobservate.

Daca poti jongla, actrita buna fiind, cu eventualele cute de expresie sau riduri astfel incat sa te apropii de personjul interpretat, foarte bine! De asta esti actrita! Sa poti intra in pielea uniu personaj (de data asta real). Si am incredere ca N. Kidman poate! Daca nu, atunci slava Domnului, avem o armata make-up artists la indemana.

Mai greu e cu ochii ei albastri ai lui Kidman, dar si pentru asta s-au inventat lentile de contact colorate (ma rog, am dubii ca o sa recurga la asa ceva totusi)...
In cele din urma ideea e sa reprezinti un personaj cat poti de bine si nu sa te deghizezi in el. Sa te apropii de felul de a vorbi, de a te misca, de a te comporta etc. Iar pentru asta exista regizori si...istorici. Nu?

Chiar daca diferenta de varsta intre G.K. si N.K. e notabila (pentru a evita ironiile ma refer desigur la momentul interpretarii filmului), din nou machiajul face minuni si nu cred ca se va observa. Sper cel putin...

JohnnyAddams pe 7 aprilie 2012 22:16
Multi spuneau ca Charlize Theron nu o poate juca pe Aileen in Monster, dar se pare ca a putut si a facut-o foarte bine. De ce nu ar putea-o interpreta Nicole pe Grace? Si asa se spunea ca nu a mai avut un rol bun de mult timp.
alex_il_fenomeno pe 2 mai 2012 17:08
wow , chiar vreau sa vad aceasta transformare .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells