Maria Dinulescu te invită la un Asfalt Tango

de Cinemagia în 3 Feb 2011
Maria Dinulescu te invită la un Asfalt Tango

Dacă aţi început să vă obişnuiţi cu recomandările pe care vi le fac vedetele, aici, pe Cinemagia, după ce Cristian Tudor Popescu, Dragoş Bucur, Dorotheea Petre şi Florin Piersic v-au dezvăluit ce filme i-au dat gata, aflăm astăzi că şi actriţa Maria Dinulescu a fost la cinema săptămâna trecută, în capitală, mai exact la Noul Cinematograf al Regizorului Român. A ales să vadă Astfalt Tango. Vizionarea a fost ca o dragoste la prima vedere pentru actriţă...

Iată ce mesaj ne transmite Maria Dinulescu:
"Luni seară, 31 ianuarie 2011, a fost prima oară când m-am îndrăgostit de cinema. Când eram foarte tânără nu îmi plăceau foarte mult filmele, preferam să citesc sau să scriu. Mai târziu am ales să devin actriţă pentru că în acel moment nu ştiam ce aş putea face altceva.

foto: Gabriel Saplontai Ştiam că vreau să devin actriţă de teatru, iar în anul întâi începusem să învăţ rusa ca să merg la Moscova pentru a-mi continua studiile, dar Cătălin Mitulescu mi-a făcut propunerea de a colabora pentru scurtmetrajul Bucureşti-Viena,selecţionat mai târziu la Cannes; apoi a venit propunerea Ruxandrei Zenide de a filma scurtul ei la Praga şi, dintr-un proiect în altul, am ajuns să învăţ despre cum se face cinemaul în România şi Europa. Am înţeles că - atata vreme cât eram cerută - ar fi fost ilogic sa plec.

Cel mai mare profesor de cinema în primii şapte ani mi-a fost Cristian Nemescu, pentru că el era cel cu care mergeam de trei sau patru ori pe săptămână la film.

" Cel mai mare profesor de cinema în primii şapte ani mi-a fost Cristian Nemescu, pentru că el era cel cu care mergeam de trei sau patru ori pe săptămână la film...".

El a fost cel care îmi explica cum se mişcă aparatul, de ce, ce este nou, cum se analizează un film, integrându-l în contextul din care facea parte, şi multe alte lucruri. Cristi vedea toate filmele de la cinema şi ce mai putea procura pe dvd. Îmi cunoştea deja gusutrile şi ştia ce mi-ar fi plăcut să văd. Într-o bună zi, m-am trezit că nu mai pot apela numărul lui. Nu îl mai puteam întreba nici ce părere avea despre un film sau altul, şi atunci am început să merg eu la fiecare film din cinema.

Astăzi, ca pe o obligaţie profesională şi responsabilitate faţă de viitorul meu, văd câte un film sau doua pe zi, dar până luni seara când am urmărit Asfalt Tango pe ecran mare, la Cineclubul Noului Cinematograf al Regizorului Român, nu m-am îndrăgostit niciodată de cinema.

Genialitatea lui Nae Caranfil, ecranul ăsta mare care face orice vrea din tine, jocul excelent al actorilor, imaginea lui Cristian Comeagă mi-au adus astăzi iubire pentru ceea ce învăţ de 11 ani - cinemaul".

Până luni seara când am urmărit Asfalt Tango pe ecran mare, nu m-am îndrăgostit niciodată de cinema...

 Asfalt Tango rulează la Noul Cinematograf al Regizorului Român din Bucureşti şi poate fi achiziţionat pe DVD, contra sumei de 29,9 RON. 

Taguri:  Maria Dinulescu, actor

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells