Între District 9 şi 10, o planetă îndepărtată

de Ştefan Dobroiu în 23 Oct 2009
Între District 9 şi 10, o planetă îndepărtată

Neill Blomkamp, regizorul sud-african al cărui nume e pe buzele tuturor de la lansarea mega-succesului District 9, a primit fonduri pentru un nou film, fără nicio legătură cu debutul său în lungmetraj. Acţiunea din noul film, care încă nu are titlu, se va petrece pe o altă planetă. Ce ar trebui să ne intereseze mai mult este că regizorul de 30 de ani promite un SF "unic", "foarte diferit de District 9, dar cu acelaşi ton şi amestec de genuri", spune Blomkamp, care vrea să înceapă filmările vara viitoare.

Marea diferenţă faţă de District 9, cel puţin în ceea ce-l priveşte pe regizor, este autonomia absolută pe care o are pentru noul film. Dacă Districtul fusese realizat la îndrumarea lui Peter Jackson, cu totul altfel vor sta lucrurile la anul, când sud-africanul va avea putere de decizie în tot ceea ce priveşte acest proiect cu un buget mai mare (dar nu cu mult) decât District 9.

Ce ne interesează pe noi, spectatorii, este că noul film va fi "violent, foarte violent", după cum a declarat Blomkamp pentru slashfilm, dar şi "total original". Cu atâtea SF-uri trase la indigo în ultima vreme, sperăm din tot sufletul că aceste promisiuni nu sunt doar o reclamă lipsită de fond.

Continuarea lui District 9, District 10, ar putea fi următorul proiect din cariera lui Blomkamp, dar sunt slabe şanse ca acesta să intre în producţie mai devreme de 2012.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
kensu pe 23 octombrie 2009 14:59
Mi-a placut District 9 si abia astept sa apara noul lui film,Sper ca nu o sa-l transforme intr-un horror ca nu-mi plac horror urile dar in fine sa vedem ce-o fi
sasa pe 23 octombrie 2009 20:03
pai la ce fata de coca manele ai nu stiu cum ar fi putut sa iti placa tie un astfel de film.

Filmele lui Kusturitza sunt cam putine asa ca nu te mai uita la calculator ca nu te vrea

zocoza pe 23 octombrie 2009 20:11
bai SASA , cata dreptate ai , da tre sa l ierti , ca nu stie ce zice . Asta sigur n a citit in viata lui decat afise cu BAR sau CLUB , ca o carte sigur n a citit .
elf pe 23 octombrie 2009 20:29
djbitza7 dragule, pt un film ca asta tre sa ai mai mult de 7 ani puiule, asa ca mai asteapta si poate ca atunci cand o s mai cresti o sa-ti placa, acuma mergi si vezi un film cu "VanDamme" cva ;)
MagiQue pe 23 octombrie 2009 21:40
FOARTE TARE :)) II RECOMAND SI LOLEC CU BOLEC:)))))))))
nml pe 23 octombrie 2009 21:57
filmu e cam trist...si naspa...daca mai multi zic ca e film marfa, toti onanistii se iau dupa multime.nu mi-a placut prea mult pt ca era filmat gen documentar la inceput si m-a plictisit .
Bavarezu320 pe 23 octombrie 2009 22:17
djbitza7 asta sunt sigur ka are akasa toata colectia de filme cu Bruce Lee :) La ce fata ai sigur esti fan State
Kalrak pe 24 octombrie 2009 11:55
Pe cand un district 11 12 13 sper sanu ajunga la district 666 sau 007. (ca o concluzie , daca nu a fost conceput ca Star Wars de la inceput cu continuari dece se tot chinuiesc sa le faca (da banii bun dar se plange multa lume de continuarile/rimeicurile slabe facute doar pt a scoate dolarii de la popor) da se duce lume nu gluma sa speram ca o sa intre si cinefilii intr-o zii in greva si astia o sa se opreasca din productii second hand, si romanii nu o sa mai faca doar filme istorice sau cum e la moda filme inspirate din frustrarile traite in comunism (restul restul e praf(intreabo pe gospodina care la emisiunea de genu ibiri interzise, chiar crede ca ala e cu aia care era cu alalantu si il inseala si astia sunt deja la ea acasa inainte sa intre ea cu ala si vine si alalantu si o prinde si face scandal )))
genessis pe 24 octombrie 2009 21:56
Hai sa fim si seriosi un pic. Filmul nu e neaparat "mishto" dar e unul dintre cele mai originale sc-fi . Si stilul asta gen reportaj daca ar fi la stiri aproape te ar pacali. Impresionant !
Astept cu nerabdare sa vad ce va mai face sud-africanul ca are potential.

Julian pe 25 octombrie 2009 00:09
Nu prea am o vasta cultura in dom SF`urilor, dar dintre cele de gen "neomoderniste", I am Legend mi s`a parut cel mai reusit de pana acum, in special la imagine, bate Star Wars Ep 3. Recunosc ca pe District 9 nu l`am vazut la cinema, dar ma revansez cu filmul din magazin cand dau de bani :D
ionut pe 4 aprilie 2011 02:02
genial film... din toate punctele de vedere.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells