Hugo Weaving şi Ben Whishaw, în Cloud Atlas

de Ştefan Dobroiu în 12 Mai 2011
Hugo Weaving şi Ben Whishaw, în Cloud Atlas

Pe lângă Natalie Portman, care ar putea fi în continuare în cărţi pentru această producţie, Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving şi Ben Whishaw (îl ştii din Parfumul) vor apărea în ecranizarea Cloud Atlas. Interesant este un zvon cules de slashfilm: în cele şase părţi ale lungmetrajului (citeşte mai jos detalii despre structura romanului) actorii ar putea reveni, interpretând roluri nu duble, ci sextuple!

Filmările ar trebui să înceapă în septembrie, producţia neavând în acest moment o dată de lansare pe marile ecrane.

Scris de Tom Tykwer (celebru pentru Run Lola Run şi transferat la Hollywood o dată cu The International), Cloud Atlas este produs de fraţii Wachowsky şi reprezintă transferul pe ecran al unuia dintre cele mai celebre romane ale ultimului deceniu. Cloud Atlas, scris de britanicul David Mitchell, a fost publicat în 2004 şi se numără acum printre cele mai apreciate lucrări de ficţiune recente, aflându-se pe lista scurtă pentru premii prestigioase precum Booker, Nebula sau Arthur C. Clarke.

Titlul se referă la vechile atlase de nori, instrumente esenţiale la începutul istoriei meteorologiei, dar abordarea autorului nu este deloc meteorologică, ci mai degrabă filozofică. Scris sub forma unei serii de şase povestiri interconectate, Cloud Atlas ne va purta în diferite epoci şi ţări, de la insulele Chatham de la jumătatea secolului 19 până într-un viitor îndepărtat, post-apocaliptic. Conform lui Mitchell, "personajele principale ale fiecărei povestiri sunt reîncarnări ale aceluiaşi suflet, identificat cu ajutorul unui semn din naştere. 'Norul' se referă la manifestările în continuă schimbare ale 'atlasului', adică natura umană".

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 12 mai 2011 14:15
actori buni
Krakatau pe 12 mai 2011 18:52
actori buni si scenariu ultra-original, e printre filmele pe care le astept
Radu pe 12 mai 2011 19:11
Cum adica scenariu ulta-original, cand zice si in articol ca e adaptarea unei carti?
alex_il_fenomeno pe 15 mai 2011 19:38
roluri sextuple ? acum chiar ca acest film m-a facut curios ...
will pe 12 iunie 2011 14:45
wachowski brothers, tom hanks,hugo weaving....suna promitator :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells