Covorul roșu cannez, în 12 imagini hipnotizante!

de Gloria Sauciuc în 12 Mai 2011

"Declaro il Festivale di Cannes aperto! I declare the Festival de Cannes open". Anul acesta, Festivalul de la Cannes a fost deschis de către Bernardo Bertolucci. Regizorului italian, adus în scaun cu rotile, i-a fost decernat un Palme d'Or de onoare de către Gilles Jacob, miercuri seara, în prezenţa Juriului şi a gazdei ceremoniei, Mélanie Laurent, care a prezentat impecabil gala, dând clasă Dianei Kruger (colegă de platou în Inglourious Basterds, dar și Maitresse de Cérémonie la Cannes în 2009), poate cea mai cu trac prezentatoare pe care a avut-o vreodată Gala.

Tânăra actriţă franţuzoaică îl introduce în sfârșit  pe președintele juriului: "Când cauţi 'actor' în dicţionar, îl găseşti pe Robert De Niro. Convingeţi-vă!". Urmează un montaj video, cu o selecție a celor mai bune roluri ale lui de Niro: Heat, The Godfather, A Bronx Tale şi inegalabilul Taxi Driver. Însuşi De Niro ajunge în cele din urmă pe scenă şi rosteşte în franceză: "Mulţumesc pentru că m-aţi invitat să fiu preşedintele celui de-al 64-lea Festival de la Cannes. Sper să fac o treabă bună şi mulţumesc din nou." Alături de el, actriţele Uma Thurman şi Martina Gusman, producătorul din Hong Kong Nansun Shi, scenarista Linn Ulmann, actorul Jude Law şi regizorii Johnnie To, Olivier Assayas şi Mahamat Saleh Haroun. Într-un prin omagiu muzical adus lui de Niro şi oraşului său natal, precum şi festivalului pe care l-a iniţiat, Tribeca Film Festival, tânărul solist de jazz Jamie Cullum interpretează New York New York - cover după Sinatra şi New York - după Alicia Keys. Uma Thurman se ridică în picioare și dansează, animând scena. Și la conferința de presă a dovedit foarte multă efervescență.

La închiderea ceremoniei, lui Bernardo Bertolucci i se decernează un Palme d'Or omagial: "Aş vrea să dedic acest omagiu lui Woody Allen şi Bobby de Niro. Şi tuturor acelor italieni care au avut curajul să se lupte, să critice şi să se înfurie". Acest Palme d'Or decernat lui Bernardo Bertolucci va fi acordat de acum înainte în cadrul festivităţii de deschidere din fiecare an.

În albumul foto de mai jos veți vedea 10 imagini de pe covorul roșu, de la premiera mondială a filmului Midnight in Paris, de Woody Allen. O parte importantă din distribuție, membrii juriului, Salma Hayek, Antonio Banderas au fost surprinși pe covorul roșu. Fotografii proprietatea Cinemagia. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al redacției.

Afișează:
1 din 13

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marllenn pe 12 mai 2011 16:15
Superbe imagini sunt invidioasa gloria ;)) bravo
Makilex pe 12 mai 2011 16:18
Gotta love Uma! She's wonderful
psihologu pe 12 mai 2011 17:13
Prea acru, prea dulce, prea tare, prea moale, prea slab, prea foarte bun,..... k la Hooliwood ( canez )....
Gebeleizis pe 12 mai 2011 17:23
Pacat ca trecerea anilor si-au pus amprenta asupra lui Robert De Niro - unul dintre cei mai buni actori din istoria cinematografiei.
Gebeleizis pe 12 mai 2011 17:24
Doar mie mi se pare sau alegerea vestimentare a lui Rachel McAdams nu este foarte reusita.
legiune pe 12 mai 2011 17:39
Neinteresenat. Prefer informatii despre proiecte si filme.
legiune pe 12 mai 2011 17:45
Gloria daca tot esti pe acolo fura si tu ceva informatii despre noul film star trek si alte filme cu continut stiitific(cum ar fi Dune, Fundatia, Jocul lui Ender, etc.) nu numai despre filme de duzina.
PS:la star trek sunt curios daca mi se confirma ideea despre esenta filmului.

rob3rt_89 pe 12 mai 2011 19:32
wow cat de mare e uma pe langa deniro....:)))) @legiune filmele enumerate de tine sunt de duzina ....... eu astept cronici despre filmele din competitia oficiala.....
Anna-Maria pe 12 mai 2011 19:46
De'abia astept reactii la Midnight in Paris si la Piel que habito si la Melancholia si la Loverboy... De fapt cam la majoritatea filmelor de anul acesta! :D Cred ca o sa fie o editie impresionanta a festivalului de la Cannes! :)
legiune pe 12 mai 2011 20:10
@rob3rt_89 - ca idee ai citit macar o carte, au aceiasi denumire ca si filmele, banuiesc ca nu. Daca ai fi citit ai fi vorbit in cunostinta de cauza.
PS: Fundatia e scrisa de Asimov si gasesti cartile pe net

doinarac pe 13 mai 2011 16:28
Wow! Ce bine arata cu adevarat Uma Thurman , si faptul ca este atat de inalta si zvelta , imediat o scoate in evidenta. Si tinuta ...la fel ...
Frumos acolo la Cannes, prezenta selecta , celebra!
Ne bucuram si noi ca avem reprezentanti acolo, pina chiar si in juriu la anumite sectiuni!
Suntem tinuti "in priza" in timp real cu evenimentele! frummos!
Gloria ai ce sa vezi acolo, pe linga filme si atmofera, multe celebritati in "carne si oase"...... :-))
Nu degeaba scrie "marllenn" ca este invidioasa ! :-))

Sorin87 pe 14 mai 2011 08:40
frumoase pozele
victori pe 14 mai 2011 14:05
Melanie Griffith arata destul de "vestejita" daca asa este expresia.
Din poze de la distanta , zau ca arata precum Jane Fonda, poate operatile estetice au contribuit la parerea mea despre "asemanare" !
....pe viu sigur ca altfel sta situatia, pozele se mai pot retusa, distanta e mare!
Ce moda si la Hollywood cu opratiile astea estetice.......cautarea "tineretii fara batranete" la ele ma refer ....

victori pe 14 mai 2011 14:06
Antonio Banderas insa arata bine ...si se potriveste ...cu Salma Hayek .... :-))
alex_il_fenomeno pe 15 mai 2011 19:40
niste imagini incredibile ! cred ca multi dintre noi si-ar dori sa fie acolo !
MirceaCeaTanara pe 16 mai 2011 09:22
Ce rochii frumoase!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells