HBO prezinta in premiera si in exclusivitate Juriul / Runaway Jury

19 Iun 2006
HBO prezinta in premiera si in exclusivitate Juriul / Runaway Jury
O vaduva din New Orleans da in judecata o mare corporatie nationala, acuzandu-i de uciderea sotului ei. Actiunea ei declanseaza un proces cu o miza de milioane de dolari. E un proces care ar putea fi castigat chiar inainte de a incepe de catre partea care reuseste sa manipuleze mai abil juriul. Cine va cistiga: avocatul vaduvei, Wendall Rohr (Dustin Hoffman), un om cinstit si foarte pasionat de caz, sau oponentul sau aparent, avocatul corporatiei, Durwood Cable (Bruce Davison)?
In realitate, in spatele acestuia din urma se ascunde inteligentul si crudul consultant al corporatiei, Rankin Fitch (Gene Hackman). Fitch se instaleaza intr-un imobil parasit din Cartierul francez si, ajutat de echipamente si tehnologie de varf, incepe sa-i urmareasca si sa-i evalueze pe viitorii membri ai juriului. Investigandu-le viata particulara in cele mai mici amanunte, Fitch manipuleaza procesul de selectie a juratilor. Pentru el, juriul perfect este cel care va vota in favoarea clientului sau. Curand, Fitch si Rohr realizeaza ca nu sunt singurii care incearca sa castige juriul de partea lor. Unul dintre jurati, Nick Easter (John Cusack), pare sa aiba propriile sale planuri privitoare la deznodamantul procesului. O femeie misterioasa, care se recomanda doar cu numele 'Marlee' (Rachel Weisz), ii contacteaza pe Rohr si pe Fitch, spunandu-le ca “pentru 10 milioane de dolari eu si Nick Easter le pot vinde juriul”. In timp ce procesul se dezbate la tribunal, in Cartierul francez din New Orleans se desfasoara un joc periculos de-a soarecele si pisica. Moralitatea lui Rohr este pusa la grea incercare, iar Fitch trebuie sa se decida pentru un juriu care poate fi cumparat, indiferent de vietile care vor fi distruse in aceasta manevra.
Filmul este inspirat din romanul cu acelasi nume al celebrului scriitor (si avocat) John Grisham, iar in 2003, la aparitia lui pe marile ecrane, critica decreta ca este in sfarsit una dintre abordarile care ar putea reinvia melodrama ca gen cinematografic. Asta pentru ca “Runaway Jury” abandoneaza actiunea, efectele speciale si senzationalul vizual in favoarea conturarii unor personalitati puternice care pierd sau castiga prin razboaie psihologice.
Cu nu mai putin de 75 de actori cu replica(!), filmul se bazeaza pe John Cusack, Rachel Wiesz, Bruce Davison si pe legendele Hollywoodului: Dustin Hoffman si Gene Hackman – aici pentru prima data impreuna pe ecran.
Un film de o complexitate rara care iti provoaca mintea sa urmareasca felul in care personajele trec la actiune, iar actiunea penduleaza mereu, inapoi la personaje.

Filmul va fi prezentat in premiera si in exclusivitate la HBO Romania duminica 18 iunie 2006, ora 20,00. Filmul va mai fi reluat pe 21, 26 si 30 iunie.
 
John Grisham este autorul a numeroase bestsellere ecranizate precum A Time to Kill / Vremea razbunarii, The Firm / Firma, The Client / Clientul, The Pelican Brief / Cazul Pelican, The Rainmaker / Omul care aduce ploaia si acum succesul Runaway Jury / Juriul.
Mai multe informatii despre el puteti gasi pe site-ul oficial al acestuia: www.johngrisham.ro

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells