« Înapoi la pagina festivalului

Green Inferno, al lui Eli Roth, vândut pe piața de film de la Cannes

de Gloria Sauciuc in 23 Mai 2012
Green Inferno, al lui Eli Roth, vândut pe piața de film de la Cannes

Eli Roth va regiza noul thriller horror Green Inferno pe care Exclusive Media l-a prezentat cumpărătorilor la Cannes. Mai mult, Worldwide Entertainment, o companie de producţie şi investiţii în film din New York, a acceptat să asigure finanţarea şi producţia noului horror. Roth, care a readus în atenţia publicului de horror serii de filme precum Hostel şi Cabin Fever, este regizor şi scenarist, alături de co-autorul scenariului lui Aftershock, Guillermo Amoedo. Alex Walton, şeful diviziei de distribuţie a Exclusive Media, a lansat filmul la "Marche du Film" al Festivalului de la Cannes.

În momentul de faţă, Worldwide asigură post-producţia la filmul de epocă al lui James Gray cu Marion Cotillard, Joaquin Phoenix şi Jeremy Renner. Compania se pregăteşte şi de premiera lui Welcome to the Punch, al lui Eran Creevy, nominalizat BAFTA, în rolurile principale cu James McAvoy, Mark Strong şi Andrea Risenborough. Un alt film produs de Worldview, Killer Joe, o comedie neagră în regia lui William Friedkin, cu Matthem McConaughey, Emile Hirsch şi nominalizaţii la Oscar Thomas Haden Church, Juno Temple şi Gina Gershon va ajunge în cinematografele americane pe 27 iulie (distribuită de LD Distribution).

Ideea noul thriller horror Green Inferno aparţine tot lui Eli Roth. De asemenea, Roth va participa la producţia filmului, alături de Cristopher Woodrow şi Molly Conners, executivi de la Worldview, şi de Miguel Asensio Llamas şi Nicolas Lopez, de la Sobras International. Producţia filmului va începe în toamna acestui an în Peru şi Chile - unde Roth a produs de curând thrillerul Aftershock, pe tema cutremurului petrecut de curând-filmul fiind în faza de post-producţie. Thrillerul despre cutremurul chilian urmează să vină în aşteptările fanilor, doritori de repetarea succesului seriei Hostel (cu peste 300 milioane dolari la box-office-ul global). 

"Eli a avut un parcurs excelent ca scenarist şi ca regizor, iar filmele lui au dovedit calitate şi succes comercial. Îi apreciem lucrările şi ne bucurăm că participăm la următorul său proiect", susţine Christopher Woodrow, directorul executiv al companiei Worldwide. "După câţiva ani grozavi în care am jucat în filme, am scris scenarii şi am participat la producţii, mă bucur să mă întorc din nou la regie. Mă pregătesc de câţiva ani pentru momentul ăsta, iar filmările din Chile m-au inspirat, de-abia aştept să mă întorc", susţine regizorul şi continuă: "Worldwide îmi susţine viziunea şi crede în mine, îmi dă susţinerea de care am nevoie, ca şi libertatea de a îmi asuma riscuri şi de a face lucruri îndrăzneţe şi dificile. Cred că urmează cel mai înfricoşător şi cel mai intens film pe care l-am făcut vreodată. Şi vreau să arăt publicului că a meritat să mă aştepte", a declarat Roth. "Sunt un mare admirator al lui Eli Roth. Orice regizor care reuşeşte să îşi satisfacă publicul astfel, de fiecare dată, va obţine în cele din urmă succes la box office. De-abia aştept ca distribuitorii noştri internaţionali să se ocupe de filmul nostru", declară Alex Walton, directorul diviziei de vânzări şi distribuţie a Exclusive Media.

Alături de Aftershock, printre ultimele filme ale lui Eli Roth se numără The Man with the Iron Fists (producător, co-scenarist). În rolurile principale sunt Russell Crowe, RZA şi Lucy Liu. Un alt film produs de Eli Roth a fost The Last Exorcism Part II, produs alături de Strike Entertainment pentru StudioCanal. În momentul de faţă, Roth filmează noul său serial Hemlock Grove: serialul va inaugura Goretorium, un show al filmelor de groază, la Las Vegas, în septembrie.

Worldwide Entertainment este una din firmele de vârf de producţie şi de investiţie în film. Compania finanţează şi produce filme artistice pentru cinema, destinate distribuirii internaţionale. De asemenea, Worldwide asigură capital şi garanţii pentru piaţa independentă de film, investind capital pe toată durata ciclului de viaţă a filmului finanţat. De asemenea, compania face investiţii strategice în industria media. Worldview e plasată pe piaţă într-o poziţie avantajoasă prin oportunităţile pe care le are vizavi de transmiterea materialului video şi audio pe cale digitală. Compania a fost înfiinţată în 2007 la New York, fiind bine capitalizată şi reprezentată de către Creative Artists Agency (CAA).

Exclusie Media oferă un număr de producţii la Cannes 2012, printre care At Any Price (regia Ramin Bahrani), cu Dennis Quaid, Zac Efron, Kim Dickens şi Heather Graham, Therese (producători Mickey Liddell şi William Horberg) cu Jessica Lange, Elizabeth Olsen, Tom Felton şi Oscar Isaac, Hit and Run (de la scenaristul/regizorul Dax Shepard), cu Kristen Bell, Bradley Cooper şi Tom Arnold, care va fi distribuit în Statele Unite de pe 24 august, seria Disconnect - de asemenea produsă de Horberg şi Liddell cu Jennifer Hilton, favoritul de la Sundance Robot&Frank cu Frank Langella, care va distribuit în SUA din 24 august, şi Look of Love cu Annette Bening, Ed Harris şi Robin Williams. Exclusive Media este, de asemenea, un producător de vârf de filme artistice: producţiile actuale cuprind Agent: Century 21, în rolurile principale cu Cameron Diaz şi Benicio del Toro, filmul lui Ron Howard "Rush" cu Chris Hemsworth şi Daniel Bruhl. End of Watch cu Jack Gyllenhaal, Michael Pena, Anna Kendrick şi America Ferrera va fi gata de premieră pe 28 septembrie, So Undercover - cu Miley Cyrus, Snitch cu Dwayne Johnson şi Susan Sarandon se află în faza de post-producţie şi vor fi difuzate în S.U.A. prin Summit Entertainment.

Printre ultimele titluri ale Exclusive Media se numără The Ides of March, cu George Clooney (produs de Smokehouse Pictures şi co-produs de Exclusive Media alături de Cross Creek Pictures). Compania s-a mai ocupat și de The Woman in Black, cu Daniel Radcliffe.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 9 iunie 2012 16:58
ma bucur ca regizorul a inceput sa se afirme tot mai mult in lumea buna a filmului .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells