« Înapoi la pagina festivalului

Dracula 3D, omagiu vechilor vampiri

de Gloria Sauciuc in 30 Mai 2012
Dracula 3D, omagiu vechilor vampiri

Dracula 3D, în regia lui Dario Argento, a avut premiera mondială la Cannes, în afara competiţiei, stârnind râsete copioase la proiecţia din sala Bunuel a Palatului Festivalului. Filmul e un omagiu în 3D producţiilor horror de categorie B.

Replici naive, situaţii trase de păr, butaforii (gara, de pildă, seamănă cu cea de pe o scenă de teatru, în care trenul e din carton, cu ferestre desenate), joc actoricesc îngroşat (Asia Argento pare chiar novice în ale interpretării; foto, stânga) repun pe tavă toate clişeele filmelor de categorie B ale genului.

Un alt moment amuzant este când pe generic apare un text care declară "filmul are conţinut cultural". Dario Argento, deşi pare să fi uitat că genul filmelor cu vampiri a evoluat, trecând prin filme ca Buffy spaima vampirilor, prin seria Amurg, prin True Blood şi prin Let The Right One In, ne face cu ochiul, chemându-ne să ne amuzăm.

Adaptarea folosită ca punct de pornire e una relativ recentă, ecranizarea lui Francis Ford Coppola din 1992, care conţine totuşi elementele clasice: sate bântuite de vampiri într-o Transilvanie fantasmagorică, urmăriri cu trăsuri, fete frumoase de la ţară şi mai ales ţepe ascuţite. Abraham Van Helsing este jucat în filmul lui Dario Argento de Rutger Hauer.

Fiica lui Argento, Asia, aduce pe ecran sex-appeal-ul ei fin. Din păcate, personajul ei va ajunge cenuşă. Chiar dacă exisă un număr de momente horror 3D reuşite (capete retezate, ochi traşi în ţeapă), reputaţia lui Argento ca maestru al genului horror nu are, totuşi, de câştigat cu acest film, sunt de părere cei de la publicaţia Screen International.

 

Copyright foto: Mediafax Foto.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 30 mai 2012 13:53
Dario Argento nu a mai scos un film bun de foarte mult timp , si sunt convins ca nici de filmul asta nu e mare lucru De la productii ca L'uccello dalle piume di cristallo , Proffondo Rosso , Phenomena sau Suspiria a ajuns sa scoata gunoaie precum La terza madre , Giallo , si Dracula 3d
CosminHorrorMaster pe 30 mai 2012 14:07
Dracula 3d - o prostie, nu ma asteptam...
Dacianus pe 31 mai 2012 09:15
Asta face filme numai ca sa ii dea banalei de fie-sa roluri. Un Dracula 3 D razboinic ca utima varianta a Albei ca Zapada, ar putea iesi fain. Dar facut de americani, nu de europeni pusi pe arta si omagii folosite ca scuze de a aiura si pe subiecte celebre.
Han_Solo pe 31 mai 2012 15:07
Ai perfecta dreptate. Nici la trailer nu am rezistat sa ma uit pana la capat, imi imaginez ce o fi la film.
alex_il_fenomeno pe 18 iunie 2012 14:01
ar fi meritat un nou film faimosul personaj , dupa atat de mult timp .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells