Future Shorts lanseaza competitia de scurtmetraje romanesti

7 Nov 2008
Future Shorts lanseaza competitia de scurtmetraje romanesti

Future Shorts, cel mai mare festival international de scurt metraje, lanseaza publicului o noua provocare: o cursa pentru cele mai bune scurtmetraje romanesti. In perioada 5 noiembrie - 14 decembrie 2008, orice pasionat de filme de scurt metraj care are o idee originala, este incurajat sa se inscrie in competitia ce ii va aduce accesul la un public din peste 30 de tari si o cariera internationala. Competitia cuprinde doua sectiuni: "Cursa pe banda", o sectiune pentru scurtmetraje de maximum 20 de minute, realizate cu ajutorul unei camere obisnuite de luat vederi, si "Cursa mobila", destinata clientilor Vodafone Romania, care vor produce un film de 2 minute, cu tema "Traieste Fiecare Clipa", folosind exclusiv telefonul mobil. Intreg procesul de inscriere este simplu si rapid, accesand: www.futureshorts.ro.

"Credem cu pasiune in potentialul creativ al romanilor. Organizand aceasta compeitie vrem sa le oferim sansa sa isi prezinte creatiile unui public cu adevarat eclectic, international, si sa se faca remarcati. Prin divizarea in cele doua 'curse' facem competitia mult mai flexibila si interactiva, adresandu-ne atat producatorilor de film profesionisti, cat si tuturor celor care au o idee originala pe care vor sa o transmita. Competitia Future Shorts este asadar un indemn la creativitate si o rampa de lansare catre o cariera internationala", spune Robert Crangasu, director al Future Shorts Romania.

Inscrierea in competitie se poate face individual sau intr-o echipa de maximum trei persoane. Singurele conditii sunt ca participantii sa aiba peste 18 ani, iar scenariul folosit sa fie unul original. In afara de asta, nu e nevoie decat de creativitate si de o camera de filmat sau un telefon mobil.

Filmele inscrise vor fi analizate de un juriu de specialitate in functie de originalitate, profunzimea mesajului, dar si de realizarea efectiva. Juriul va fi coordonat de britanicul Fabien Riggall, fondatorul Future Shorts, si va fi constituit din personalitati ale filmului romanesc, precum Tudor Giurgiu, celebru pentru regia filmului Legaturi Bolnavicioase, Dragos Bucur, actorul bine cunoscut pentru rolurile din Baieti buni sau Boogie, Ada Solomon, producator cu o vasta experienta, Irina Nistor, traducator si critic consacrat de film si precum si de alti membri ce vor fi confirmati in curand.

Dupa selectia facuta de juriu, cele mai bune 15 filme inscrise in Cursa pe banda vor fi difuzate la evenimentele Future Shorts Romania din 2009. La fiecare eveniment vor fi expuse trei scurt metraje romanesti, dintre care publicul va alege filmul favorit, votand prin SMS, la fata locului sau in portalul Vodafone Live!. Castigatorul va primi premii constand in bani, un telefon mobil de ultima generatie si o excursie la Londra, unde va avea o serie de intalniri cu unii dintre cei mai cunoscuti regizori din lume. In plus, regizorul scurt metrajului castigator va semna un contract de distributie mondiala cu cea mai mare retea de scurt metraje din lume: Future Shorts.

In Cursa mobila, filmele produse cu telefonul mobil vor fi expuse pe site-ul www.futureshorts.ro, cat si in exclusivitate in portalul Vodafone live! Cele mai bune filme din categoria "Cursa pe banda" vor fi proiectate live in cadrul evenimentelor Future Shorts, iar marele castigator va primi un premiu constand in bani, un telefon mobil si o excursie spectaculoasa ce include bilete VIP la premiera unui blockbuster la Londra.

Toate filmuletele din cadrul Cursei Future Shorts vor putea fi vizionate si votate live, la evenimentele din tara, pe www.futureshorts.ro, dar si pe Vodafone Live.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells