Filmul Katalin Varga a obținut Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Copenhaga

de Gloria Sauciuc în 26 Apr 2009
Filmul Katalin Varga a obținut Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Copenhaga

"Katalin Varga", primul lungmetraj al britanicului Peter Strickland, a câştigat sâmbătă seara "New Talent Pix Award", marele premiu al festivalului de la Copenhaga, în valoare de 50.000 de Euro, conform unui comunicat Libra Film, casa de producţie din România care a fost implicată în acest proiect.
"Katalin Varga" este o coproducţie româno-anglo-ungară scrisă şi regizată, în 2008, de Peter Strickland.
Filmul, care a câştigat anul acesta şi Ursul de argint pentru sunet la Festivalul de la Berlin, prezintă povestea lui Katalin (interpretată de actriţa clujeancă Hilda Peter), o femeie izgonită de acasă de soţul care a aflat că nu este tatăl copilului ei.
Filmările au avut loc în apropiere de Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc și au fost realizate cu o echipă restrânsă.
Tot procesul de pregătire și producție ale filmului a durat mai bine de patru ani.
Filmul va concura și în alte festivaluri internaționale cum ar fi Art Film Fest din Slovacia (20-26 iunie 2009), Valencia Cinema Jove din Spania (21-27 iunie 2009), Karlovy Vary (Cehia), Edinburgh (Marea Britanie) si Wroclaw (Polonia).
În România, filmul va fi prezentat în avanpremieră în cadrul proiectului  Caravana Filmelor (proiect finanţat de către Uniunea Europeană prin PHARE și sprijinit de URSUS şi Fiat), putând fi vizonat în Sibiu pe 26 aprilie si urmând să fie proiectat apoi la Târgu Mureş pe 29 aprilie, la Timişoara pe 5 mai şi la Oradea pe 16 mai.
Premiera oficială a filmului Katalin Varga în România, în prezența realizatorilor, va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells