Katalin Varga

(2009)

Katalin Varga

Poster Katalin Varga Postere Katalin Varga

Sinopsis Katalin Varga

Katalin Varga trailer oficial

Iubitoarei soții a lui Antal Borlan nu i-ar trece vreodată prin minte că blajinul său soț este vinovat de o crimă atroce. Antal crede că a primit iertarea lui Dumnezeu, a cărei principală dovadă este chiar mariajul său fericit. Dar un înger răzbunător, pe nume Katalin Varga, este în stare să-l caute pe Antal și-n gaură de șarpe pentru a se răzbuna: violată de Antal cu ani în urmă, Katalin se va folosi împotriva lui de însuși copilul lor, Orban.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0
Un premiu şi o nominalizare Berlin, un premiu Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Libra Film

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Filmmuseum Distributie

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Site oficial

Katalin Varga

Box office Katalin Varga

Weekend premieră (09.11.2009)
  • Loc 14
  • Spectatori 689
  • Încasări (RON) 8.042,00
Total
  • Spectatori 1.739
  • Încasări (RON) 20.176,00
  • Încasări (USD) 7.022,48

Părerea criticului

Pitbull pe 04 Noiembrie 2009 19:40
Prea scurt şi prea lung - simultan
"Katalin Varga" - Orbán! He's yoh faddah!
...Prea scurt şi prea lung - simultan

*** ATENŢIE!!! Conţine spoilere! ***

Cu ani în urmă, tachinându-se ei în regretatul forum Vama Veche, doi liceeni (azi respectaţi filmologi) au scornit următorul banc:

Ce zic un fan "Star Wars" şi un fan "Gone With the Wind" când se întâlnesc?
- I'm yoh faddah!
- Frakly, my dear, I don't give a damn!

Cam aşa ceva se întâmplă şi-n filmul de triplu debut (scenarist, regisor şi producător) al lui Peter Strickland - şi nu numai fiindcă unul dintre vectorii săi dramatici centrali este dezvăluirea unei anumite relaţii de paternitate. Hiba subzistă la un nivel mult mai profund - atât dramaturgic, cât şi estetic de ordin general.
Celebra replică a lui Darth Vader s-a impus în istoria, teoria, practica şi… citeşte

3 7

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
into_the_labyrinth pe 07 Iulie 2012 00:24
Nu neapărat ideea filmului lasă de dorit, cât realizarea. E o dramă închegată prin mijloace prea simple, prea realiste (cel puţin pt. gusturile mele) - şi, în plus, dă senzaţia de artificial, de contrafacere, ceea ce nu ar fi trebuit să se întâmple. Totuşi, mai multe scene şi dialoguri care au loc cu ocazia revederii dintre Katalin şi cel ce o violase în trecut se ridică deasupra primei părţi şi salvează întrucâtva filmul. Probabil că mulţi dintre cei care îl văd ar trebui să reflecteze serios atât asupra faptelor ireparabile, cât şi a răzbunării.
4 2
cezarika21 pe 19 Februarie 2013 08:58
O lume arhaică şi tradiţionalistă
"Katalin Varga" este o poveste ce se desfăşoară în mijlocul comunităţii maghiare din Transilvania rurală, prezentând o lume arhaică și tradiționalistă guvernată de legi nescrise care condamnă aspru adulterul sau crima. Filmul putea fi chiar foarte bun, dar lipsa de experienţă a scenaristului-regizor britanic Peter Strickland este evidentă atât în scenariu (plin de neclarităţi, de acţiuni inexplicabile şi de falsuri evidente), cât şi în regie (unele secvenţe sunt lungite prea mult, în timp ce altele sunt scurtate, evoluţia personajelor este nerealistă, iar accentele de thriller gotic se sting cu timpul într-o dramă al cărei final este retezat neconvingător).

Am remarcat numeroase erori provenite din lipsa de înţelegere de către scenaristul/regizor a tradiţiilor şi psihologiei rurale din România. Într-un singur cadru am observat… citeşte

4 3
Radu47hitman pe 21 Noiembrie 2009 16:08
Dulce-i Răzbunarea
Pelicula s-a bucurat de un imens succes atât în rândul publicului britanic, cât şi a criticii. Filmul a fost lansat simultan în 17 cinematografe din Londra, Liverpool, Edinburgh, Manchester, Cambridge şi Glasgow şi a strâns după numai 3 zile de proiecţii 29.372 de spectatori.

Publicaţii de renume, precum The Times, The Guardian, The Telegraph sau Daily Express au aclamat pelicula turnată în Romania, acordând filmului 4 stele din 5.

Derek Malcolm, unul dintre cei mai importanţi critici de film din lume, se declară încântat de opera lui Strickland, afirmând pentru Evening Standard: "Katalin Varga este un triumf. Peter este extraordinar, reuşind să surprindă, fără a dramatiza, lupta lui Katalin de a se elibera, de a-şi învinge suferinţa. Autorul cronicii concluzionează: Fără îndoială, este unul dintre cele mai bune filme ale… citeşte

4 8
hushchild pe 10 Mai 2010 13:19
nu mi s-a parut cine stie ce.... .........................
3 4
margott pe 06 Decembrie 2012 22:27
Spoiler alert ! Ce sec e finalul, iti lasa impresia ca scenaristul n-a mai stiut cum sa incheie povestea. De altfel, tot episodul intalnirii dintre Katalin si Antal mi s-a parut ratat, scartaie din toate incheieturile. O femeie care-si lasa in urma practic toata viata, casnicia cu un om pe care, din cate se intelege, il iubeste, renunta brusc la razbunare, cand isi vede calaul devenit alt om. Cred ca preferam o alta Vitoria Lipan, de altfel inceputul filmului chiar m-a dus cu gandul la eroina lui Sadoveanu.
2 3
Vegetarian pe 18 Februarie 2013 22:51
Prima porunca : sa nu ucizi ! E greu pt cei care nu tin posturi si manca multa carne .
Cine plateste zilnic sa fie ucis un animal ca sal manance , nu ii este greu sa ucida si un om sau mai multi . E greu sa fi vegetarian in zonele montane desi fasolea , mazarea , ciupercile etc se gasesc peste tot .

Este un film potrivit si pt lista : Case , apartamente - Probleme , solutii = Cioc cioc cioc . Politia deskideti ! Va rugam deskideti ! Politia !
... Mai departe este spoiler ! ! ( prezentarea deznodamantului sau detalii in plus fatza de cele din sinopsis , pt cei care au vazut filmu si vor sa isi reaminteasca doar anumite parti din el . )
Dupa ce proprietarul ii primeste noaptea pe tinerii polisti imbracati in civil intro casa izolata de la munte , este batut cu cureaua pe spate , tras de nas de fatza cu nevasta lui , pt ca iar fi mintit pe respectivii referitor la cazarea unei femei cautate de ei .
. . .Apoi cum la omorat pe Gherghely in… citeşte

2 6
CANTALUP pe 21 februarie 2013 13:05
De obicei astfel de filme sunt intelese si apreciate mai mult de catre cei care au trait ceva asemanator . Din pacate cei care nu se numara printre aceia care au patit asa ceva , sau nu cunosc macar pe cineva care a patit asa ceva , deobicei nu vor sa asculte de sfaturile nimanui , si ajung sa invate pe propria socoteala ! Se numeste taxa pe prostie . Cine nu primeste sfat , nu merita sa fie ajutat ! Intotdeauna a fost mai ieftin sa previ decat repari .
silvius_tec07 pe 31 Martie 2010 16:55
Filmul e ok, dar prima treime din film e groaznic de plictisitoare. (parca nu mai ajungeau in "Miercurea Iadului"). Nota mea: 7
1 4
Dandarila pe 31 Martie 2010 09:24
melodie
Stie cineva cum se numeste melodia pe care o tot canta copilul ?
Apropos, mie mi-a placut filmul, nu m-a miscat extraordinar dar nici nu m-a luat somnul.

1 4
morometeb pe 31 Octombrie 2010 23:43
Au dreptate autorii comentariilor anterioare - da impresia unui film lungit. Sfarsitul vine, insa, parca prea repede. Ca un sfarsit autentic... Sfarsit care mi-a lasat in gura un gust de Baltagul impletit cu Ion...
1 5
fleurdelautomne pe 25 Iunie 2010 21:22
extraordinara productie si este uimitor ca e primul film al regizorului. protagonista joaca exceptional, iar la capitolul analiza psihologica, merita 10!
1 6
Crynick pe 02 Aprilie 2011 00:47
un alt film maghiar foarte bun.un final neasteptat.
nota 9

1 7
aicelynn pe 10 Noiembrie 2009 20:28
Hai sa ii lasam pe amatori sa il vada...
Adica amatorii genului plictisitor si lipsit de caracter, pt ca altceva nu pot spune despre filmul asta, sau daca vrei sa adormi repede seara cand te pui la culcare... Dar nici asa nu il recomand
1 10
stricted pe 24 Aprilie 2016 00:11
Un film puternic, neliniștitor, cu accente gotice, în care tensiunea crește treptat până la declanșarea unei tragedii inexorabile cu o o poveste lentă, insistentă și profund dostoievskiană despre violență și răzbunare.
0 0
LcK pe 11 Ianuarie 2010 19:31
LcK.
Somniferul e mic copil pe langa filmul asta :)) ...................................... ............................................ .................................
0 13

Spune-ţi părerea despre Katalin Varga

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Katalin Varga
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells