Filmele lunii februarie 2013

de Ştefan Dobroiu în 2 Feb 2013
Filmele lunii februarie 2013

Nu este februarie luna cea mai bogată în premiere, dar invazia de filme nominalizate la Oscar face ca următoarele patru săptămâni să aibă mare potenţial pentru cinefili. Gala de decernare a premiilor Oscar are lor pe 24 februarie, iar distribuitorii din România profită de prestigiul premiilor Academiei americane pentru a lansa în cinematografele noastre producţiile care ar putea face istorie la sfârşitul lunii.

Luna începe cu trei premiere nominalizate: Silver Linings Playbook/Scenarii pentru happy-end, Lincoln şi Amour, toate lansate ieri, pe 1 februarie. Poţi afla mai multe despre ele AICI, în materialul nostru despre toate cele patru premiere ale weekendului. După ce îţi spunem că toate merită văzute la cinema, le lăsăm în pace şi îţi dăm detalii despre alte titluri cu vino-ncoace din februarie.

Identity Thief/8 februarie
Săptămâna viitoare avem parte de comedie marca Melissa McCarthy. După ce a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul ei din Domnişoare de onoare, McCarthy are şansa să strălucească în primul cuplu comic al anului, alături de Jason Bateman. Mai târziu, în vară, va apărea în The Heat/Captură la dublu, alături de Sandra Bullock. Din 8 februarie, actriţa este Diana, o tipă foarte descurcăreaţă care profită, printr-o stratagemă inspirată, de conturile bancare ale unui reprezentant de vânzări din nordul Statelor Unite. O întâlnire buclucaşă între cei doi se va solda cu urmăriri şi lovituri sub centură, pentru că niciunul nu vrea să cedeze.

A Good Day to Die Hard/15 februarie
Seria Die Hard este una dintre puţinele care au reuşit, de-a lungul a mai bine de două decenii, să nu scadă din calitate. Filmul anterior, Live Free or Die Hard, a fost bine primit atât de public cât şi de critică, şi sperăm că la fel vor sta lucrurile şi cu cea de-a cincea parte. De această dată John McClane ajunge la Moscova, unde fiul său are probleme când ia urma unui terorist. Dacă McClane n-a mai avut un partener până acum, iată că în al cincilea film este nevoit să predea ştafeta fiului, interpretat de un Jai Courtney (Jack Reacher) cât se poate de promiţător. E de ajuns să te uiţi la trailer ca să-ţi dai seama că filmul păstrează reţeta Die Hard: explozii, urmări, focuri de armă şi formula "singur(i) împotriva tuturor". Noi de-abia aşteptăm premiera!

Beautiful Creatures/15 februarie
În era-post Twilight, sunt câteva proiecte care ar putea umple locul lăsat gol de populara franciză Summit Entertainment, iar unul dintre ele este Beautiful Creatures. Probabil echivalentul absolut al seriei Twilight, doar că de această dată el, Ethan (Alden Ehrenreich), este liceanul aparent fără puteri supranaturale, în timp ce ea, Lena (Alice Englert), are o mulţime de legături cu lumea nevăzutelor. Faptul că acţiunea se petrece într-un mic oraş american unde nu se întâmplă niciodată nimic şi premisa, că dragostea poate salva pe cineva de forţele răului, apropie şi mai mult această posibilă franciză de saga Amurg. În jurul celor doi protagonişti cvasi-nescunoscuţi, îi poţi vedea pe Jeremy Irons, Emma Thompson şi Viola Davis.

Side Effects/22 februarie
În primul rând, filmul concurează (alături de reprezentantul României Poziţia copilului) în competiţia festivalului de la Berlin, care debutează pe 7 februarie. În al doilea rând, primele cronici apărute n-au decât cuvinte de laudă pentru acest film semnat de Steven Soderbergh, cu Rooney Mara, Jude Law şi Channing Tatum în rolurile principale. Subiectul se învârte în jurul unei tinere care are parte de o mulţime de probleme după ce medicamentele împotriva anxietăţii prescrise de psihologul ei au efecte secundare. Filmului a fost etichetat drept „un Hitchcock post-modern”, ceea ce ne face să-l aşteptăm cu mare nerăbdare.

Flight/22 februarie
Flight l-a transformat pe Denzel Washington în cel mai nominalizat la Oscar actor de culoare din istoria Hollywood-ului. Cu şase nominalizări şi două statuete câştigate, Washington este favoritul Academiei, dar anul acesta sunt slabe şanse să câştige în faţa lui Daniel Day-Lewis, considerat unul dintre pariurile sigure ale ediţiei. În Flight îl poţi vedea pe Denzel în rolul unui pilot care, după ce reuşeşte să salveze pasagerii unui zbor cu probleme, se trezeşte anchetat din cauza dependenţei sale de alcool.

Zero Dark Thirty/22 februarie
Ianuarie s-a terminat cu o surpriză plăcută. Cel mai recent film al lui Kathryn Bigelow, prima regizoare câştigătoare de Oscar din istorie, a fost ales pentru distribuţia în România. Îl vei putea vedea pe 22 februarie şi nici măcar nu o să-ţi dai seama că durează mai bine de două ore şi jumătate: tensiunea este controlată atât de bine, încât minutele trec pe neobservate. La premieră o să-ţi dai seama şi de ce a fost nominalizată la Oscar Jessica Chastain, aici în rolul unei agente CIA gata de orice pentru a-l vâna pe Osama bin Laden.

Februarie mai are în pălărie şi Barbara, film ultra-lăudat şi câştigător anul trecut la Berlin. Gus van Sant se întoarce la cinema cu ajutorul lui Matt Damon, de văzut în Promised Land, iar seria de premiere româneşti a lui 2013 debutează cu Rocker, cea mai recentă producţie a lui Marian Crişan (Morgen).

Care crezi că este cel mai interesant film din februarie?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 2 februarie 2013 13:50
Toate mi se par interesante mai ales Zero Dark Thirty !
SANDA45 pe 2 februarie 2013 14:47
Zero Dark Thirty
Crynick pe 2 februarie 2013 14:55
nimic de vazut in lista de mai sus.
insa nu vad nimic despre filmul Rocker al lui Marian Crisan.apare in 22 februarie.trebuia mentionat.

piccolodaimao22 pe 2 februarie 2013 19:04
imi spui si mie despre ce e vorba?ca am vazut ca v-a rula si la mine in oras si suna interesant
Crynick pe 2 februarie 2013 19:31
gasesti informatii despre film aici pe cinemagia si trailer pe youtube.mai multe nu stiu. E regizat de Marian Crisan,un regizor apreciat.
monicarusu25 pe 2 februarie 2013 15:32
die hart mi se pare cel mai interesant de urmarit.
Razvan600 pe 2 februarie 2013 15:45
A good day to die hard
MikkaelWolfganger pe 2 februarie 2013 16:04
Flight-ul lui Denzel si probabil Zero Dark Thirty.
Ovidiu239 pe 2 februarie 2013 16:04
Lincoln l-am vazut acasa, nu-i cine stie ce (te cam ia somnul), sunt curios insa cum va fi Amour, am auzit numai lucruri bune.
legolas05 pe 2 februarie 2013 16:07
Die Hard 5
Theodoric pe 2 februarie 2013 19:03
die hard 5
Fourleaf22 pe 2 februarie 2013 20:50
Side Effects, numai pentru faptul ca va fi ultimul film al lui Soderbergh si am o presimtire ca va fi o surpriza.
alex_il_fenomeno pe 26 februarie 2013 21:29
Sunt destule, avem de unde alege.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells