Lincoln

(2012)

Lincoln

Poster Lincoln Postere Lincoln

Sinopsis Lincoln

Mai mult
Lincoln trl 2

Al șaisprezecelea președinte al Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln, va conduce Nordul spre o mare victorie împotriva Sudului în timpul Războiului Civil American (1861-1865). Astfel Abraham Lincoln este primul președinte american care a abolit sclavia și a desăvârșit unitatea statelor americane. Bazat pe romanul biografic a lui Doris Kearns Goodwin "Rivalii: Geniul politic a lui Abraham Lincoln", filmul se concentrează în special pe ultimele luni de viață ale lui Lincoln, romanul…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: florescu.andreea
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
2 premii şi 10 nominalizări Oscar, un premiu şi 6 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 9 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
Sally Field Sally Field Mary Todd Lincoln Daniel Day-Lewis Daniel Day-Lewis Abraham Lincoln Joseph Gordon-Levitt Joseph Gordon-Levitt Robert Lincoln
Tommy Lee Jones Tommy Lee Jones Thaddeus Stevens James Spader James Spader W.N. Bilbo John Hawkes John Hawkes Robert Latham
Lee Pace Lee Pace Fernando Wood Jackie Earle Haley Jackie Earle Haley Alexander Stephens Adam Driver Adam Driver Samuel Beckwith
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Amblin Entertainment

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

DreamWorks SKG

Distribuit in Romania de

Odeon Cineplex

Țara

SUA

Site oficial

Lincoln

Box office Lincoln

Weekend premieră (28.01.2013)
  • Loc 3
  • Spectatori 11.522
  • Încasări (RON) 208.298,00
Total
  • Spectatori 35.664
  • Încasări (RON) 616.101,00
  • Încasări (USD) 188.819,53

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Pitbull pe 29 Ianuarie 2013 01:55
Stilat, parţial plicticos, emoţionant... inegal
"Lincoln" - …sau "Amendamentul 13"?
Stilat, parţial plicticos, emoţionant... inegal

Întâmplarea (sau poate nu...) a făcut ca în ultimele luni să mai avem parte de cel puţin două filme cu subiecte înrudite. Mai explicit, anul trecut Timur Bekmambetov, în plin acces de cretinătate absconsă (de parcă n-ar fi făcut tot el, în 2008, delicioasa poznă "Wanted"), a comis imbecilitatea "Ambraham Lincoln: Vampire Hunter"; ca şi cum asta n-ar fi fost de ajuns, Richard Schenkman a trântit şi el pelicula video (pun intended) in-Titu-lată "Abraham Lincoln vs. zombies", conform principiului: de ce să fim noi idioţi doar o dată, dacă se poate şi de două ori...?
Pe de altă parte, într-un registru mult mai onorabil, acum câteva zile am avut parte de "Django Unchained" - care, de Tarantino fiind, s-a jucat meseriaş cu tema sclaviei în Statele Unite… citeşte

23 5
Pitbull pe 29 ianuarie 2013 02:00
LE MULŢUMESC tuturor acelora care, înţelegând şi folosind analizele mele de film, îmi confirmă utilitatea lor, aşa cum sunt. Le promit că nu voi abdica niciodată de la această modalitate de a scrie, indiferent unde o voi face de-a lungul timpului - aici, sau în alte locuri... De asemenea, LE MULŢUMESC şi celor care, nedeprinşi cu lectura, oripilaţi de orice text mai lung de un verdict supt din deget şi-o notă aruncată la întâmplare, şi complet străini de cel mai elementar bun-simţ (după cum arată insistenţa lor în a se manifesta zgomotos şi fudul la adresa a tot ceea ce nu pricep), îmi confirmă şi ei cât de necesar e să acţionăm în continuare în spiritul unei lumi cu adevarat evoluate, din care asemenea specimene să dispară cât mai curând, pe calea selecţiei naturale.
bovoro pe 11 decembrie 2020 13:00
Raspunsul e simplu. Pitbull e Mihnea Columbeanu care in prezent, si pentru inca foarte multi ani, e la parnaie pentru pornografie infantila si viol. Doar 26 anisori de puscarie a luat. Si da, la parnaie n-are nici net, si cu atat mai putin facebook.
ciprian34 pe 07 Ianuarie 2013 16:09
Numai un regizor ca Steven Spielberg putea face un film asa bun
16 10
Legolas13 pe 14 Septembrie 2012 03:47
11 ianuarie ?
Are premiera in SUA in Noiembrie, iar voi il lansati in ianuarie ? Il vad HD acasa pana atunci !
15 15
Legolas13 pe 11 decembrie 2012 16:19
Drag utilizator neobrazat, ce te face sa crezi ca nu l-am vazut ? Faptul ca am comentat in septembrie ? Varianta "workprint" esra gata din august, iar cei ce au destule cunostinte in domeniu sau au lucrat cu studioul respectiv, pot vedea varianta workprint, adica fara efecte vizuale adaugate. Daca nu stii despre ce vorbesti, atunci gura mica. Da, as fi preferat sa il vad si in cinema cu efectele complete, dar chiar si fara efecte complete, mi-am putut face o idee despre jocul actoricesc, regia, coloana sonora (atat cat era gata), etc. Deci, dispari ! Esti sub nivelul meu de intelect.
deco20 pe 5 ianuarie 2013 23:59
Filmul e deja pe net in variante acceptabile.
mrculea pe 27 Decembrie 2012 14:41
cel mai slab film al lui Spielberg
poti sa te uiti la film ca un remediu pentru insomnie.
13 31
ceferistu1993 pe 10 ianuarie 2013 16:22
Acelasi comm ca si pe filelist:))))doamne!
GeluR pe 18 martie 2013 21:02
@ceferistu1993 Din felul in care scrii pot sa-mi dau seama de ce nu ti-a placut. Daca era cu Van Damme... era altceva, nu? Eu inca nu l-am vazut dar m-ai convins sa-l caut...
DanyMarica pe 16 Iunie 2012 04:45
Imi place acest gen de filme, mai ales ca este vorba despre cel mai bun presedinte american, dupa parerea mea. Acest om a schimbat America, o tara predominant agrara,, inspre ceea ce este astazi. Merita un asemenea film, facut chiar de unul dintre cei mai buni regizori din lumea, si sper sa nu se zgarceasca la buget, asta ar fi ca o insulta la adresa acestui presedinte minunat care a schimbat practic ceva in istoria lumii prin abolirea sclaviei.
Nu-mi vine sa cred ca va rula si in Romania, este aproape de necrezut una ca asta si zic asa deoarece acest gen de filme nu este ptr. toata lumea, ci doar pt. un segment mic din populatie, in orice caz nu are ca public tinta meltenii, aia la care le suna telefonul in timpul filmului si deranjeaza toata sala ca vrea pitipoanca lui popcorn sau alceva exact cand toti se concentreaza la film, aia care vor sa vada buci, sani, fanii comediilor… citeşte

11 6
intermediar pe 10 Ianuarie 2013 23:08
vom vedea
un exemplu ptr romania sa vada basescu si guvernu asta corupt
11 8
lorelei34 pe 13 ianuarie 2013 02:35
Ai vazut filmul? Stii ce exemplu e pt. Romania? Ca si americanii au furat voturile, asa ca nu mai comenta aiurea.
VasileLuca pe 2 februarie 2013 19:51
corect mosu332
Lewis pe 26 Decembrie 2012 16:25
sper sa ia cat mai multe oscaruri, sa arate ca se mai da asemenea premii si pt filme adevarate
10 5
lapidarium pe 13 Ianuarie 2013 15:49
Abe Licoln
Infatisat ca un politician cu capul pe umeri , fidel cauzei sale, tenace in indeplinirea obiectivelelor propuse, Lincoln reprezinta prototipul eroului american ce iese mereu invingator chiar daca imprejurarile nu ii sunt intodeauna favorabile.
Spielberg propune o pagina de istorie americana, razboiul civil dintre nord si sud concomitent cu demersurile pentru aprobarea amendamentul 13 in constitutie-abolirea sclaviei.
De retinut ca SUA a fost printre ultimile tari care au abolit sclavia, Franta, Anglia si celalalte mari imperii coloniale ale Europei o facusera mai devreme pe teritoriul lor cat si in colonii.Deci, americanii urmau mai degraba o emulatie generala ce a dus la desfintarea sclaviei, asemanatoarea cumva cu cea din 1989 care a dus la caderea blocului comunist est european.
Stilul de politica ce se facea in a doua jumatate a sec.19 in America seamana destul de… citeşte

9 4
marius_em pe 16 ianuarie 2013 14:47
Bun review. Ca si comparatia cu politica damboviteana. Life of Pi nu cred ca e o amenintare. La cel mai bun film se vor bate Lincoln si Argo.
lapidarium pe 16 ianuarie 2013 17:50
Multumesc!
Macabru pe 14 Decembrie 2012 20:02
Nu cred eu c-o sa prinda asa bine filmul asta si la noi, cu toate ca are 8.4 pe IMDB. Asta e mai mult de propaganda la americani, de istoria tarii lor. D-aia nu mai pot unii romani de ce-a facut Lincoln. Nu judec negativ filmul, dar nu cred c-o sa fie bataie pe bilete in cinematografele noastre. Eu unul cred c-o sa-l vad, arata bine din trailere.
9 10
kenzzo pe 10 Ianuarie 2013 16:51
Am ramas marcat de acest film.Cu ajutorul unor filme poti vedea mari oameni care nu sunt din vremurile noastre ci din cele apuse .Tot filmul am stat si am sorbit din acest personaj din calmul lui priceperea si ambitia de a obtine egalitate indiferent de culoarea pieli.
6 4
mosu332 pe 02 Februarie 2013 10:45
Mai filmul este bunicel ( nu cred ca este fimul anului ), da interpretarea lui Daniel Day-Lewis este de oscar DAR acesta este un film american pentru americani ( nu ca ar fi slab ) din natura subiectului ales, eu m-am uitat la acest film la fel cum un american s-ar uita la "Mihai Viteazu", adica ei au pus accentul pe importanta istorica si sentimentale al celui de-al XIII-lea amendament care pe mine nu m-a miscat deloc.

In rest povestea, actiunea si caracterele genial facute. Multe caractere bine facute si cred ca personajul Lincoln a facut tot filmul nu neaparat ca e regizat de Spielberg.

5 0
sabinalin pe 14 Ianuarie 2013 12:48
O afirmatie graitoare
Ei isi glorifica personalitatile importante ale istoriei in filme de propaganda bine facute in care oamenii majori apar ca eroi chiar daca li se prezinta si unele defecte. Noi cautam mai nou pete in soare in orice, nu mai sunt buni Stefan cel Mare si Mihai Viteazul care, nu-i asa, nu-s nici pe departe precum ii stiam... Ei au toata admiratia pentru Spielberg, cel care nu pierde ocazia de fiecare data de a glorifica drapelul tarii sale. Noi il injuram pe Sergiu, fie iertat, fiindca ne-ar fi falsificat istoria. Ei sunt cea mai importanta natiune a lumii in acest moment, noi suntem un fel de lada de gunoi a unei Uniuni Europene departe de modul idilic in care ne era prezentata. "Cea mai importanta masura a secolului 19 a fost luata prin coruptie si la ea a contribuit cel mai pur om din America". E afirmatia-motor a unui film tipic spielbergian, regizat cu grija pentru a transmite mesaje… citeşte
5 5
cosmin_kedii pe 28 Decembrie 2012 09:12
Aceasta este unul dintre cele mai bune filme a lui Steven Spielberg în acest an, și în opinia mea, cel mai bun de pana acum Filmul face o treabă excelentă, capturarea personalitati a lui Lincoln într-o perioadă tulbure în istoria Americii in plus cu o acțiune de Daniel Day Lewis si a Tommy Lee Jones a fost excelent. Daniel Day Lewis este un mare actor, iar el merită o altă nominalizare la cel mai bun actor pentru interpretarea sa.
5 8
psihologu pe 02 Februarie 2013 07:15
Lincoln: un film pentru eternitate
Cand cel mai mare regizor in viata, Steven Spielberg si unul dintre cei mai mari actori in viata, Daniel Day-Lewis isi unesc fortele si talentul, rezultatul nu poate fi decat o capodopera. Lincoln este o noua reusita cinematografica pentru cei doi, un film plin de forta si care demonstreaza ca Spielberg nu si-a pierdut maestria. Daniel Day-Lewis nu are rival la Hollywood, cu inca o interpretare de zile mari, intr-un film pe care oricine trebuie sa-l vada.

Lincoln este o dovada a magiei care apare atunci cand un actor se indragosteste de personajul sau, iar Daniel Day-Lewis ESTE Lincoln in fiecare minut, in fiecare scena, in fiecare cadru, in fiecar replica pe care o rosteste. Day-Lewis este unic la Hollywood prin modul in care te face sa uiti de fiecare data ca in spatele personajelor sale se afla un actor, el insusi devine fiecare personaj pe care-l joaca. In filmul lui… citeşte

4 2
wildinthecountry pe 4 februarie 2013 21:57
Argo este peste Lincoln cu 2 clase Steven Spielberg e un regizor mediocru acum departe de geniul ce a fost in anii 70-80.Sunt altii mai buni ca el acum... Denzel a jucat mai bine ca DDL din punctul meu de vedere
Theodor2011 pe 25 aprilie 2016 09:39
In viziunea mea Lincoln, este un film mai bun ca Argo. Le-am vazut pe amandoua (stiu ce zic) Lincoln prezinta un capitol din istorie mult mai important decat Argo. Un al doilea argument solid care sa imi sustina afirmatia este si jocul actorilor. Sally Field, a fost nominalizata la OSCAR si Daniel Day- Lewis (castigatorul premiului OSCAR (rol principal)) a jucat mult mai bine ca Ben Afleck in Argo.
ceferistu1993 pe 10 Ianuarie 2013 16:14
Prima data cand vad un film pe cinemagia unde nota siteului ii mai mica deca nota IMDB!Dar dupa lansare in RO o sa creasca nota la 8.7! Acuma il descarc de pe filelist..Sper sa fie pe gustul meu!
4 13
ceferistu1993 pe 18 ianuarie 2013 01:55
M-am inselat amarnic!Un film plictisitor!Pt americani da pt noi NU!

Spune-ţi părerea despre Lincoln

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Lincoln
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells