Elementary, din 15 noiembrie la AXN

de Gloria Sauciuc în 13 Nov 2012
Elementary, din 15 noiembrie la AXN

Postul american CBS a lansat un nou Sherlock Holmes, unul de secol XXI, încarnat de Jonny Lee Miller, unde eroul este însoţit de un Dr. Watson feminin (Lucy Liu). Este vorba despre serialul Elementary, ce se va difuza pe micile ecrane de la noi de către postul AXN. Primul episod Elementary va fi difuzat în premieră şi în exclusivitate la AXN joi, 15 noiembrie 2012, de la ora 21:00, iar din 22 noiembrie serialul va putea fi urmărit în fiecare joi de la ora 21:00.

Entertainment Weekly dă show-ului un rating de B+, comentând pe marginea acestuia că plăcerea de bază din Elementary este jocul lui Jonny Lee Miller - un Sherlock Holmes plasat în prezent: inteligent, agitat, auto-descris drept 'fost dependent în curs de vindecare' - proaspăt ieşit de la dezintoxicare. "Cu siguranţă Elementary va fi comparat cu serialul britanic Sherlock, în care Benedict Cumberbatch are rolul principal. Elementary însă nu caută reconstituirile inteligente ale clasicului lui Conan Doyle (deocamdată, cel puţin), însă asta nu face producţia BBC/PBS automat superioară serialului CBS. Aş spune că Miller are o şansă bună de a face un joc egal cu interpretarea precisă a lui Cumberbatch. Mai mult, serialul foloseşte cu succes pe cei doi protagonişti".

Lucy Liu, venită după un rol jucat superb în Southland - joacă rolul lui Watson, un "asistent treaz", angajat de către tatăl lui Holmes, care în mod inevitabil dăduse peste marele detectiv pe când acesta arunca pe gât pahar după pahar. "Chiar şi aşa, acesta este show-ul lui Miller", mai scrie publicaţia.

Filmul va fi interesant de văzut pentru lupta între Lucy Liu şi Lee Miller, sub forma celor două personaje principale...

"Observ, şi odată ce am observat, deduc", declară Holmes în episodul pilot. Aşa că protagonistul a reuşit să-şi facă aroganţa atrăgătoare.

Cei de la Time Out scriu că: "Holmes al lui Jonny Lee Miller e un pic cam prea rece, un pic prea asemănător cu o maşină, iar dialogul nu face altceva decât să explice cât de deştept este. O mare parte din acest merit îi revine lui Watson - în varianta Lucy Liu - şi totuşi ea este cea care ar trebui să ne ajute să ne apropiem de Holmes. În schimb, ea însăşi pare să nu-l prea înghită pe detectiv". Şi totuşi, recenzia Time Out trage concluzia: "Acţiunea, organizată în maniera 'cazul şi episodul' are turnuri amuzante, care cu siguranţă vor face deliciul fanilor obişnuiţi ai poveştilor poliţiste de pe CBS".

Wall Street Journal scrie: "Indiferent la ce caz lucrează cei doi - mai puţin în situaţia în care ei devin prea neconvenţionali - filmul va fi interesant de văzut pentru lupta între Lucy Liu şi Lee Miller, sub forma celor două personaje. Acest serial incitant, care captivează spectatorul de la primele scene, are puterea să convingă".

Plecând de la subiectul romanelor poliţiste scrise de Arthur Conan Doyl, producătorul Robert Doherty îl recreează pe Sherlock Holmes în versiune contemporană şi îl pune alături pe Dr. Watson, de această dată în variantă feminină. Serialul Sherlock Holmes şi Dr. Watson a fost lansat în Canada în luna septembrie a acestui an şi s-a bucurat de o audienţă de 13,3 milioane de telespectatori. Această dramă modernă aduce în prim plan inedita pereche de detectivi ce rezolvă crime şi intervine în cele mai dificile cazuri ale NYPD. După căderea în dizgraţie suferită la Londra şi cura de dezintoxicare, excentricul Sherlock se refugiază în Manhattan unde tatăl său îl obligă să trăiască cu cel mai mare coşmar al său – o asistentă de reabilitare, Dr. Watson. Chirurg de succes până când a pierdut un pacient şi licenţa de practică medicală cu trei ani în urmă, Watson priveşte noul ei job ca pe o altă oportunitate de a ajuta oamenii şi de a-şi spăla păcatele. Fostul coleg al lui Sherlock, căpitanul Tommy Gregson, ştie din experienţa anterioară de lucru în Scotland Yard că Sherlock este foarte priceput la rezolvat cazuri şi îl ia în echipa sa.

În acest context, neastâmpăratul Sherlock Holmes ce aleargă prin New York în rezolvarea de crime, are nevoie de cineva să-l ţină cu picioarele pe pământ iar acest rol este cu siguranţă pentru Watson.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
SootierGhost pe 13 noiembrie 2012 12:09
din cate am inteles este un mare fail au incercat sa copieze sherlock cel cu Benedict Cumberbatch
glos pe 13 noiembrie 2012 13:16
De unde ai "inteles"? Ce sa copieze de la Sherlock-ul cu Benedict Cumberbatch, cand formula e cu totul alta - Watson e obligat(a) sa lucreze cu Sherlock, e femeie , nu barbat, iar cei doi sunt in interiorul echipei in razboi? Mai sus sunt citate mai multe publicatii straine care, in general, vorbesc de bine serialul... Cu toate astea, tu "ai inteles" ca nu e asa... :))
alex_il_fenomeno pe 20 decembrie 2012 10:34
interesant prin distributie, fara doar si poate, dar nici povestea nu pare a dezamagi.
forever_young_ pe 30 iulie 2020 18:33
interesant .....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells