Zarafa, aventură animată

de Ștefan Dobroiu în 13 Nov 2012
Zarafa, aventură animată

Unul dintre principalele puncte de atracție ale festivalului Kinodiseea, care începe pe 16 noiembrie, animația franceză Zarafa are tot ce-i trebuie pentru a te ține atent la cinema, alături de cei mai mici membri ai familiei. Îți va aduce întrucâtva aminte de animațiile clasice ale celor de la Disney, iar aventura ce-l poartă pe micul Maki din Africa până în Paris te va învăța lucruri importante despre prietenie, speranță și responsabilitate. Mai mult, Zarafa, regizată de Rémi Bezançon și Jean-Christophe Lie, are toate șansele să se regăsească printre filmele nominalizate în 2013 la Oscarul pentru Cel mai bun lungmetraj animat.

Regizorii au pornit de la povestea adevărată a primei girafe care și-a făcut drum din Africa până la Paris, unde a devenit, pentru o perioadă, vedeta celei mai importante grădini zoologice a țării, lansând o adevărată modă printre francezii înstăriți. Beduini arabi, pirați greci, cercetători distrați și rinoceri cu probleme digestive vor trece și ei prin cadru, dar în centrul atenției se află Maki, un puști de culoare care, după ce scapă de un vânzător de sclavi, leagă o puternică prietenie cu un pui de girafă. Destinul îi va arunca pe cei doi într-o călătorie între două continente, călătorie plină de primejdii, dar și plină de învățăminte pentru puștiul tău de acasă.

Dacă filmul francez îți va aduce aminte de animațiile Disney este și pentru că regizorul Jean-Christophe Lie a lucrat ca animator pentru Tarzan, Hercule și Cocoșatul de la Notre-Dame, trei dintre popularele titluri ale studioului reprezentat acum pe ecranele noastre cu simpaticul Ralph Strică-Tot. Este evident că Zarafa nu a beneficiat de bugetul generos al animațiilor Disney, dar în acest caz povestea este cea care contează și cu siguranță nu vei fi dezamăgit. Filmul le va prilejui picilor o călătorie complet nefamiliară în lumea animației, dominată de prințese Disney și adesea producții mult prea violente pentru aceia dintre ei care încă nu merg la școală.

De la rădăcina unui baobab african la călătorii prin deșert, o oprire în palatul pașei din Alexandria și traversarea Mediteranei și apoi a culmilor înzăpezite ale Alpilor până în strălucitorul Paris al secolului 19, Zarafa te-ar putea surprinde și pe tine cu nefamiliarul lumii prezentate. Iar mesajul, acela că promisiunile făcute trebuie întotdeauna respectate, cu orice preț, cu siguranță nu te va lăsa indiferent.

Inclus în competiția festivalului Kinodiseea, Zarafa va putea fi văzut vineri, 16 noiembrie, la Cinemateca Eforie (ora 19.00), sâmbătă, 17 noiembrie, la cinema Elvira Popescu (19.00), duminică, 18 noiembrie, la cinema Studio (ora 12.00), și marți, 20 noiembrie, la Cinemateca Eforie (10.00) și cinema Elvira Popescu (19.00). Pentru a veni în întâmpinarea celor mai mici dintre spectatori, care poate încă nu au deprins cititul, festivalul Kinodiseea a aranjat dublarea în limba română a proiecțiilor de la orele 10.00 și 12.00 găzduite de Cinemateca Eforie.

Poți vedea mai jos un trailer al filmului, iar AICI o prezentare a noii ediții Kinodiseea, ce va începe vineri.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sapientia pe 13 noiembrie 2012 20:20
Animatiile au nevoie de un nou "Spirit: Stallion of the Cimarron".
Beatryce pe 13 noiembrie 2012 21:42
agree!
cosmin742000 pe 14 noiembrie 2012 09:05
Am vazut Zarafa .Este o animatie foarte foarte bine desenata , la nivelul animatiilor Disney din trecut , cu o coloana sonora excelenta.
goldenleaves pe 14 noiembrie 2012 20:10
E superb Zarafa
alex_il_fenomeno pe 20 decembrie 2012 10:37
pare sa vina cu ceva nou fata de productiie Hollywood, deci sigur nu vreau sa o ratez!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells