Editura Litera International va prezinta titlurile: Oameni de onoare; Misterele fluviului; Maestru si condamnat; Legaturi primejdioase; Al saselea simt

10 Nov 2008

Oameni de onoare de David Robbins

O poveste adevarata si incredibila despre curajul unui barbat si dreptul la visare. Carl Brashear a visat sa devina primul scafandru afro-american cu rangul de adjutant-sef si a avut ambitia sa se ridice deasupra originilor sale simple de fiu de agricultor din Sud. A avut puterea sa desfida rasismul care l-a amenintat cu fiecare grad ocupat in Marina. si a mai avut puterea sa dovedeasca detractorilor sai, sefi sau chiar membri ai familiei, ca visul sau poate deveni realitate. Apoi, fiind chiar pe punctul de a si-l implini, un tragic accident avea sa se transforme in proba finala a curajului sau. Insa, asa cum se spune, incercarile sortii te fac si mai puternic, ceea ce s-a intamplat si cu Carl Brashear. Aceasta este povestea adevarata a unui barbat care a depasit obstacole insurmontabile, incepand cu copilaria chinuita a anilor `30 din Kentucky, continuand cu o cariera haituita de intoleranta si pana la acel accident groaznic - totul sub semnul unei credinte profunde si tenace in reusita. si, in cele din urma, Carl Brashear a cunoscut o glorie neasteptata in Marina unde visul sau a devenit mai mult decat un triumf. A devenit istorie.

Misterele fluviului de Lehane Dennis

Tulburator... Perfect pentru o ecranizare... Un roman cutremurator, plin de suspans, de iubire si ura. (People) Stralucitor... Un tur de forta... atat de aproape de perfectiunea la care orice cititor ar avea dreptul sa se astepte.” Providence Jurnal O drama care te tine cu respiratia taiata” (Washington Post Book World) Un roman care-ti starneste un intreg complex de sentimente si in care genurile narative se combina...” (Entertainment Weekly)

 

 

 

Maestru si comandant de Patrick O`Brian

Maestru si comandant" este primul dintre deja celebrele romane din seria Aubrey-Maturin ale lui Patrick O’Brian, considerate de multi ca fiind cele mai reusite romane istorice scrise vreodata. intr-un ocean de detalii de epoca este infatisat inceputul prieteniei dintre capitanul Jack Aubrey al Marinei Regale si Stephen Maturin, care devine chirurgul si agentul secret al vasului sau. „ii deplang pe cei care nu au descoperit inca romanele splendide ale lui Patrick O'Brian. O lume noua, neexplorata, le sta in fata. Iar aceasta nu e doar o istorisire de pe mare. Este insasi istoria asa cum trebuie sa fi fost traita pe-atunci.” Peter Hitchens, Daily Express „Cel mai mare romancier istoric al tuturor timpurilor”. The Times

 

 

Legaturi primejdioase de Choderlos De Laclos

Romanul "Legaturile primejdioase" a provocat la aparitie un adevarat scandal, devenind, cu timpul, unul dintre cele mai controversate romane ale tuturor timpurilor. Autorul reda epoca decadenta din putreda Franta prerevolutionara de la sfarsitul secolului al XVIII-lea, in care aristocratii apar intr-un mod in care nu erau obisnuiti sa fie prezentati, aflati la carma unor manevre erotice si a unor acte de seductie redate detaliat si intr-o intensa tensiune sexuala. Cand citea acest roman, regina Maria Antoaneta ii invelea coperta, ca nu cumva sa se observe ce carte are in maini. Comparat cu "Crima si pedeapsa", romanul "Legaturile primejdioase" a stat la baza a trei creatii cinematografice, semnate de regizori celebri, incepand cu Roger Vadim, apoi cu Milos Forman si terminand cu Stephen Frears, a carui creatie din 1988, ce beneficiaza de o distributie exceptionala, este considerata o realizare deosebita.

 

Al saselea simt de M. Night Shyamalan, Peter Lerangis

Un baietel infricosat de un secret cutremurator. Un psihiatru de copii tulburat, care are nevoie de o sansa de izbavire. Ambii captivi intr-o lume in care nimic nu este ceea ce pare a fi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells