Dublu premiu de interpretare si Silver Alexander pentru "Pescuit sportiv"

de Gloria Sauciuc în 23 Nov 2008
Dublu premiu de interpretare si Silver Alexander pentru "Pescuit sportiv"

"Pescuit sportiv", in regia lui Adrian Sitaru, a obtinut duminica seara la Salonic al doilea premiu ca importanta din palmares: premiul special al juriului - "Silver Alexander" in valoare de 22.000 de euro. Actritele Maria Dinulescu si Ioana Flora au primit premiul de interpretare, ex aequo.

Sitaru a declarat pentru Cinemagia ca feedback-ul de la public a fost unul foarte cald si ca, desi subtitrarea in greaca s-a facut din limba engleza, pierzandu-se unele nuante - ceea ce i-a dat emotii - totusi s-a ras foarte mult la proiectii. Atat Sitaru cat si actrita Maria Dinulescu au fost prezenti la ceremonie.

International Thessaloniki Film Festival este cel mai important festival de film din spatiul balcanic, aflandu-se in acest an la a 49-a editie. Este un festival dedicat celor mai inovatoare productii independente, pe care le aduce la recunoastere internationala. Invitatii speciali ai acestei editii, desfasurate intre 14 si 23 noiembrie, au fost Oliver Stone, Takeshi Kitano, Emir Kusturica; Willem Dafoe a sustinut un masterclass, iar Theo Angelopoulos a aratat in avanpremiera mult-asteptatul "The Dust of Time".

Premiul Golden Alexander a fost acordat productiei iraniene AAN JA/OVER THERE in regia Abdolrezei Kahani.

"Pescuit sportiv" este povestea unui cuplu obisnuit (Flora-Titieni), care trece printr-o experienta extrema, accidentarea unei tinere (jucate de Maria Dinulescu). Pentru ca acest lucru ar duce la compromiterea unei vieti, ea il convinge pe el ca e mai bine sa ascunda cele intamplate. Desi tanara accidentata isi revine, lucrurile evolueaza intr-o directie imprevizibila pentru personaje, punandu-le in situatii dificile, scotand la iveala probleme grave ale vietii lor...

Sambata, 22 noiembrie, "Pescuit sportiv" a obtinut la Estoril (Portugalia) premiul special al juriului (locul al doilea), la egalitate cu productia suedeza Involuntary, a lui Ruben Ostlund.

Lui Adrian Titieni, prezent la gala, i s-a inmanat premiul. Juriul a spus ca "noul val romanesc triumfa inca o data intr-un festival international. Un exemplu de dragoste la prima vedere - "Pescuit sportiv" a fost una din senzatiile festivalului de la Venetia si face din Sitaru un talent consacrat, care utilizeaza tehnica perspectivei subiective; e un film de actori, facut intr-o maniera minimalista".

Pe 30 noiembrie se vor decerna si premiile de la Stockholm International Film Festival, unde Pescuit sportiv este in competitie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
margott pe 27 aprilie 2012 17:58
Maria Dinulescu - premiu de interpretare ? Numai mie mi s-a parut fara culoare interpretarea ei ?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells