Dorotheea Petre, două roluri principale în 2010

de Gloria Sauciuc în 21 Ian 2010
Dorotheea Petre, două roluri principale în 2010

Dorotheea Petre a fost distribuită ca protagonistă în filmele Un balon în formă de inimă, de Cătălin Mitulescu, şi La cosmetique du bonheur, de Ruxandra Zenide, conform declaraţiei pentru Cinemagia a actriţei. Dorotheea Petre este la a doua colaborare cu ambii regizori.

Petre o va juca, pe de o parte, pe Veli, o fată care se împrieteneşte cu un  băiat orfan, Anechiţoaia, mai mic decât ea, care trăieşte pe străzile Constanţei. Relaţia lor este pusă la încercare în momentul în care băiatul de 17 ani este bănuit că a comis o crimă.

Pe de altă parte, Dorotheea Petre va juca în La cosmetique du bonheur rolul unei fete care se duce în Franţa la mama ei grav bolnavă. Ea rămâne să lucreze într-o fabrică de cosmetice şi se îndrăgosteşte.

Dacă la scenariul filmului Un balon în formă de inimă au colaborat Cătălin Mitulescu (Palme d'Or în 2004 la Cannes pentru scurtmetraj) şi Bogdan Mustaţă, câştigătorul unui Urs de Aur pentru scurtmetraj, La cosmetique du bonheur a fost scris de Ruxandra Zenide şi Alexandru Iordăchescu - proiectul obţinând în cadrul Festivalului de Film de la Locarno o bursă din partea Societăţii Elveţiene a Autorilor.

Până în acest moment nu s-a stabilit în ce perioada a anului vor începe filmările la cele două producţii.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
redmen pe 21 ianuarie 2010 22:31
Mult succes la urmatoarele filme draga Dorotheea.
fanfirth pe 11 mai 2010 13:07
Daca n-au inceput filmarile inca nu joaca cele doua roluri
marius93 pe 12 iulie 2010 21:22
Succes !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells