Dorina Chiriac a invatat sa inoate pe platoul de filmare de la "Furia"

21 Nov 2002
Dorina Chiriac a invatat sa inoate pe platoul de filmare de la "Furia"
Dorina Chiriac, micuta actritã care joacã, alaturi de Dragos Bucur, rolul principal în lung-metrajul “Furia” - ce va fi lansat în 29 noiembrie – i-a avut ca profesori de înot pe…regizorul Radu Muntean si pe actorul Dragos Bucur.

“Dorina nu stie sã înoate”, spune regizorul. Sau cel putin asa sustine ea… Cert e cã, pentru a-i risipi temerile legate se secventa lacului, în care trebuia sã înoate alãturi de Dragos, actorii si regizorul au fãcut o repetitie într-un bazin închiriat de productie. “M-am bãgat în apã împreunã cu Dragos”, povesteste Radu, “si vreo orã jumãtate am chinuit-o pe Dorina, aruncînd-o de la unul la altul si încercînd s-o învãtãm sã-noate “the hard way”. Si toate astea pentru ca, în cele din urmã, sã filmãm într-un lac în care apa n-avea mai mult de o jumãtate de metru adîncime…!”, adaugã regizorul.

“Desi mlastina nu era adîncã, trebuia sã dai încontinuu din mîini si din picioare, sã înoti de-a dreptul, pentru cã altfel apa te trãgea în jos”, povesteste Dorina. În cele din urmã, Radu le-a spus celor doi actori sã se sprijine unul de celãlalt în timp ce înoatã, noaptea, la 4 grade Celsius, într-o apã plinã de mizerii de la marginea Bucurestiului.

“Radu e un regizor extraordinar. A fost alãturi de noi, si la propriu, tot filmul. A alergat lîngã mine, în toate cadrele în care trebuia sã filmez secvente în alergare! Oamenii din echipã au încredere în el, pentru cã vãd ce face: si realizeazã foarte bine tot ceea ce are de fãcut.”

“Dorina e o actritã foarte elaboratã”, spune Radu. “Ca toti actorii adevãrati, e mai bunã cu fiecare repetitie, proceseazã pe parcurs si reuseste sã scoatã din ea tot ce are mai bun…”

Pînã acum, Dorina a primit trei premii pentru rolul principal din “Terminus Paradis” al lui Lucian Pintilie, în regia cãruia a mai jucat în “Dupa-amiaza unui tortionar” si în filmul “Cînd creierul iese afarã din cap”. Înainte de filmãrile pentru “Furia”, Dorina a filmat pentru “Amen.”, în regia lui Costa-Gavras.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells