Copie conforme deschide Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul 2010

29 Iul 2010
Copie conforme deschide Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul 2010

Festivalul de Film Anonimul prezintă, în premieră în România, două titluri de excepţie: Copie conforme/Certified Copy - în Competiţia Oficială la Cannes 2010 şi Temple Grandin - 15 nominalizări la Premiile Emmy 2010.

Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL, ediţia a VII-a, va avea loc în perioadă 9-15 august 2010, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Festivalul se deschide luni, 9 august, cu proiecţia în premieră în România a celui mai recent film al regizorului iranian Abbas Kiarostami, Copie conforme/Duplicatul. Inclus în Competiţia Oficială a Festivalului de la Cannes anul acesta, filmul a fost recompensat cu premiul pentru Cea mai bună actriţă - Juliette Binoche.  
 
Filmul urmăreşte întâlnirea dintre un bărbat şi o femeie într-un sat italian din sudul Toscanei. Bărbatul, scriitor britanic, tocmai a susţinut o prezentare în cadrul unei conferinţe; femeia, de origine franceză, deţine o galerie de artă: o poveste universală care s-ar putea întâmpla oricui şi oriunde.  
 
Abbas Kiarostami este cunoscut publicului pentru titluri precum Under the Olive Trees, Competiţia Oficială, Cannes 1994, Taste of Cherry, Palme d'Or 1997, The Wind Will Carry Us, Competiţia Oficială, Veneţia 1999 şi Ten, Competiţia Oficială, Cannes 2002. A semnat, alături de Ken Loach şi Ermanno Olmi, un segment din filmul Tickets, prezentat la Festivalul Anonimul în 2007 în prezenţa lui Ken Loach.  

 În cadrul parteneriatului HBO - Festivalul de Film ANONIMUL, iniţiat în anul 2007, Seara HBO prezintă Temple Grandin (care a avut premiera la HBO SUA în primăvara 2010), în regia lui Mick Jackson, nominalizat la nu mai puţin de 15 Premii Emmy - printre care pentru Cea mai bună regie pentru o miniserie, film sau producţie dramatică, Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie - Claire Danes şi Cel mai bun scenariu pentru o miniserie, film sau producţie dramatică.

Temple Grandin a fost diagnosticată cu autism în anul 1950, la vârstă de 3 ani. În 2010, ea este profesor la Universitatea Colorado,  are un doctorat în Animal Science şi este o activistă convinsă a drepturilor persoanelor cu autism.  Bazat pe biografia lui Temple Grandin, interpretată de Claire Danes (Romeo and Juliet, 1996, Stage Beauty, 2004, Stardust, 2007 şi Me and Orson Welles, 2008), filmul prezintă etapa de diagnosticare, creşterea turbulentă şi dezvoltarea acesteia în anii de şcoală, sprijinul necondiţionat primit din partea mamei (Julia Ormond), a mătuşii (Catherine O'Hara) şi a
profesorului său (David Strathairn), precum şi etapa transformării sale într-o femeie cu o sensibilitate înnăscută şi o înţelegere perfectă a comportamentului animal.  
 
 În cadrul Serii HBO, va fi prezentat şi The Shukar Collective Project, în regia lui Matei Alexandru Mocanu, ce urmăreşte un proiect nu numai muzical, ci unul care surprinde şi   interacţiunea a două culturi profund diferite: vechi şi nou, tradiţional şi avangardist, muzică electronică şi muzică realizată cu linguri şi butoaie.  
 
 Ediţia a VII-a a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Tulcea, Centrului Cultural American şi Televiziunii Române, producător asociat.
 
Parteneri: Stella Artois, Lavazza prin Blue Coffee Service, HBO România, Microsoft România, Fundaţia Soros România.
Cu sprijinul: TAROM, BMW Group România, TNT România, Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel, Clubul Ţăranului.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Blondie pe 29 iulie 2010 17:00
Cei care participa sper sa-si ia cu ei mult "autan" sau "off", altfel o sa ii rupa tantarii::)) Ca sa nu mai pomenesc pe timp de zi cand taunii sunt insuportabili:).
Kalrak pe 29 iulie 2010 22:06
@Blondie Acum doar ce venii de afara si fusai atacat din toate partile ... ma ia groza ce se poate ascunde in Delta Dunarii
Blondie pe 30 iulie 2010 09:20
Iti spun eu ca e groaznic, de o luna am revenit din Sf. Gheorghe, ziua e plin de tauni care te rup orinde prin o bucata de piele neacoperita iar seara intra tanarii in actiune:) Ca sa nu mai vorbim de faptul ca Festivalul Anonimul se tine in aer liber, Green Village se numeste locul unde se tine. Au un proictor mare afara si langa el o terasa fosrte faina plus ceva banci, cand nu este festival baga filme seara insa fara a platii pret pe bilet sau altceva....eventuala consumatie doar.
marius93 pe 31 iulie 2010 16:11
:)
scenarii de film pe 9 august 2010 16:47
Http://scenariidefilm.blogspot.com

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells