Cealaltă Irina, câştigător la Anonimul

de Ștefan Dobroiu în 16 Aug 2009
Cealaltă Irina, câştigător la Anonimul

Debutul în lungmetraj al lui Andrei Gruzsniczki, Cealaltă Irina, a câştigat marele trofeu Anonimul, decernat aseară în urma voturilor publicului festivalului. Filmul câştigase deja premiul Zilelor filmului românesc la ediţia a opta, din iunie, a TIFF.

Andi Vasluianu şi Simona Popescu sunt interpreţii principali ai filmului, despre un cuplu din pronvicie care se mută la Bucureşti. El, Aurel, este nemulţumit când soţia lui primeşte invitaţia pentru a lucra temporar în Egipt. La întoarcerea acasă, ea, Irina, este schimbată şi pare a arde de nerăbdare să se întoarcă în Egipt, ceea ce şi face curând. În ziua când avionul soţiei lui ar urma să aterizeze din nou la Bucureşti, Aurel primeşte un telefon şocant: Irina s-a sinucis. Informaţiile contradictorii pe care le obţine în ceea ce priveşte destinul soţiei sale îl face pe Aurel să înceapă o investigaţie care i-o va descoperi pe... cealaltă Irina. Filmul se va lansa în România pe 13 noiembrie.

La Anonimul, unde anul acesta premiile au fost acordate exclusiv de către public, ceilalţi câştigători au fost Tudor Jurgiu pentru scurtmetrajul Nunta lui Oli, turcul Hasan Gunduz pentru filmul Utanc/Shame şi germanii Matthias Bruhn şi Christian Asmussen pentru scurtmetrajul de animaţie Post!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dani pe 17 august 2009 00:29
interesant chiar mi-e dor de un film romanesc bun.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells