Ce ne rezerva saptamana 27 decembrie – 3 ianuarie?

de Gloria Sauciuc în 28 Dec 2007
Ce ne rezerva saptamana 27 decembrie – 3 ianuarie?

Dupa ce s-au jucat de-a v-ati ascunselea – uite filmul de Craciun, nu e filmul de Craciun, distribuitorii au luat in final o decizie inteleapta si iata ca avem o productie saptamana aceasta in care nu numai ca-l vedem pe Mos Craciun (Paul Giamatti), dar facem cunostinta si cu frate`su, intr-o comedie de zile mari: Fred Claus. Deci avem doi frati: unul bun, altul o calamitate (Vince Vaughn); primul ii da sansa celui de-al doilea sa se indrepte, sa devina serios: ii da de lucru, il cheama chiar la Polul Nord in atelierul de fabricat jucarii; dar Fred se dovedeste a fi un incurca-lume; il credem, la urma urmei – cand vezi o mie de spiridusi in jurul tau.

Anul acesta ne mai rezerva o ultima premiera: e vorba de Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford; va era dor de Brad Pitt? Dupa ce l-am vazut anul acesta in Babel si Ocean`s 13, iata-l acum in postura de gangster; e clar, baiatul asta nu se joaca (pana la urma si Angelina a facut o miscare buna: in 2007 am vazut-o in A mighty heart si The Good Shepherd).

"Asasinarea..." e un film pe care chiar nu trebuie sa-l ratati: Brad reuseste sa aduca pe marele ecran ritmul si atmosfera sfarsitului de secol XIX in America de dupa Razboiul de Secesiune, cu pistolari, orase ca in westernuri si jafuri de banci si trenuri. In Asasinarea nu veti avea parte de actiune ca intr-un western, ci de o tensiune latenta, pe tot parcursul filmului, apasatoare, sufocanta asemenea banuielii mortii pe care tradatorii lui Jesse James o aveau inainte de a fi lichidati.

Saptamana ne bucura si cu nu mai putin de doua avanpremiere: Elizabeth: Epoca de Aur cu Cate Blanchett si Comoara Nationala 2- Cartea Secretelor. Prin urmare, pana la anul tot avem bafta de filme bune si comedii usoare, de vacanta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells