Anularea, o problemă în continuare nerezolvată pentru The Hobbit

de Gloria Sauciuc în 21 Iul 2009
Anularea, o problemă în continuare nerezolvată pentru The Hobbit

Avocatul familiei Tolkien este încrezător şi estimează că studiourile New Line ar putea pierde drepturile pentru Bilbo the Hobbit, după ce - în urmă cu câteva zile - moştenitorii lui John Ronald Reuel Tolkien au cerut  220 millioane de dolari studiourilor, parte din profitul de pe urma seriei Stăpânul Inelelor.

Moştenitorii lui J. R. R. Tolkien ar putea da o lovitură fatală prequel-ului la trilogie.


În 1969, J.R.R. Tolkien cedase drepturile cinematografice pentru operele sale contra sumei de 250 000 de lire şi 7,5 % din profitul ulterior al producţiilor. Dar, conform celor afirmate de moştenitorii drepturilor, New Line nu a dat nimic din cele 6 miliarde de dolari generaţi de trilogie. Reprezentantul New Line susţine că termenii contractului sunt "ambigui".


Acest fapt va avea ca repercusiuni imediate sistarea filmului în două parţi, aflat în stadiul de pre-producţie. Se lucrează mai exact la refacerea Hobbitonului, oraşul hobbiţilor, şi tot ceea ce ţine de decorurile de exterior. Producătorul Peter Jackson vede - totuşi - lansarea celor două filme The Hobbit la o distanţă de un an, începând cu 2011. Oricum, până în acest moment scenariul şi castingul pentru actorul principal nu sunt finalizate. Numele actorilor James McAvoy, Daniel Radcliffe şi David Tennant au intrat în ecuaţie pentru rolul hobbitului Bilbo.


Ce crezi, se va mai filma The Hobbit, în condiţiile în care studiourile New Line nu au respectat termenii contractului şi nu au cedat moştenitorilor lui Tolkien procentajul din profit prevăzut?

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
angesa pe 21 iulie 2009 11:22
DA, daca isi rezolva problemele .
Nu daca nu ajung la nici un consesns.
Si totusi daca castiga familia Tolkien , care se pare ca este indreptatita in cererile sale, poate da drepturile altor studiouri ?
Oricum eu l-as vedea pe James McAvoy in rolul lui Bilbo Baggins.
Sa fim optimisti.

mausyo pe 21 iulie 2009 12:09
si mie mi se pare primul cel mai potrivit pentru rolul de hobbit.
Oricum eu zic ca o sa se faca filmul. Cu ceva intarziere poate. Dar tot o sa se faca. Eventual mostenitorii lui Tolkien vor obtine o avere frumusica dar filmul se va face cu siguranta.

mosorvlad pe 21 iulie 2009 13:08
Stati fara griji se va filma, Peter jackson e un om descurcaret ! Acuma in legatura cu actorii care vor avea rolu principal in The Hobbit , James McAvoy va fi ales intr-un sfarsit ,David Tennant nu il suport imi este antipatic 100%, si Harry Potter daca el va lua rolu foarte multi fani LOTR si HP vor fi foarte furiosi !
cosmin pe 21 iulie 2009 13:09
sper ca pana la urma sa se rezolve probleme si personajul principal sa fi e jucat de radcliffe sau david tennant (doctor who 2005-2009)
doinarac pe 21 iulie 2009 14:34
Ar fi culmea "sa ne lase cu ochii in soare"! Sau intr-o prea lunga asteptare!
Si asa pina in 2011 mai este oricat de repede o trece timpul.
Optiunea mea: j tot James McAvoy

doinarac pe 21 iulie 2009 14:42
Daniel Radcliffe este deja imaginea Harry Potter, ar fi cam ciudat switch-ul asta in Bilbo.
Pentru mine cel putin...

anca_luna pe 21 iulie 2009 15:22
1. Mi se pare firesc ca mostenitorii sa -l anuleze: pai din 6 miliarde $, sa nu dai nimic daramite 7,5 %, asta este lacomie la superlativ -care o fi termenul nu stiu-, si spui ca termenii sunt "ambigui".....
Pai daca nu aveau opera lui Tolkien , mai scoteau New Line atatia bani!
2. Pacat, daca s-ar anula prequel-ul, ar fi in detrimentul nostru.

legolas05 pe 5 iunie 2010 23:11
sper sa se faca the hobbit...... il astept cu nerabdare....parerea mea este ca James MvAvoy este cel mai potrivit pentru rolul lui Bilbo

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells