A Very Unsettled Summer, cu Maria Dinulescu şi Diana Cavallioti, după Pirandello

de Gloria Sauciuc în 26 Iul 2010
A Very Unsettled Summer, cu Maria Dinulescu şi Diana Cavallioti, după Pirandello

Maria Dinulescu, Kim Bodnia (Terribly Happy) şi Diana Cavallioti alcătuiesc distribuţia până în acest moment a coproducţiei româno-suedeze A Very Unsettled Summer, o comedie romantică ce va fi regizată de Anca Damian (Întâlniri încrucişate) începând cu vara anului 2011.

Personajul principal, Daniel, trăieşte o dublă poveste de iubire: una pasională, erotică, şi o alta calmă, profundă - ameninţată însă de banalul convieţuirii.  „Latura pirandeliană este însă cea care dă măsura adevărată a acestei poveşti. Ceea ce se întâmplă în teatrul lui Pirandello devine marca acestui scenariu cinematografic: personajele devin constiente că sunt personaje şi filmul devine chiar povestea scrisului. Trei dintre cele patru personaje ale filmului devin creatori de realitate-fictivă, fiecare cu o atitudine diferită faţă de acest joc", explică pentru Cinemagia regizoarea şi co-scenarista Anca Damian.

Legat de titlul ales pentru acest film, Damian aduce o motivaţie la fel de incitantă ca numele însuşi: „există în titlu şi în motivul instabilităţii meteorologice un subtext al temei acestui film. Este o vară foarte instabilă. Căldura care înăbuşeşte oraşul,  oraşul prăfuit, sufocat şi apoi furtunile care apăreau pe la orele amiezii, pline de electricitate. Un dans fascinant şi înspăimântător în acelaşi timp al norilor, care se dezintegrează, amestecându-se în acelaşi timp - această materie impalpabilă şi mişcătoare, ca apoi şuvoiul de apă să curgă inundând străzile.  Căldura duce personajele într-un fel de transă, ca mai apoi sub imperiul electricităţii şi al deluviului, acţiunile lor să fie impulsive şi schimbătoare".

Ca să-l găsească pe acel actor care l-ar putea întrupa pe Daniel, Anca Damian şi Maria Dinulescu vor călători la Londra. „Trebuie gasit un actor talentat si profesionist impreuna cu care sa creez acea chimie de care o sa fie nevoie pe ecran", spune Maria Dinulescu.

Legat de participarea lui Kim Bodnia în proiect, Maria Dinulescu povesteşte pentru Cinemagia că l-a întâlnit la Pusan. „Atât el cât şi noi eram invitaţi de European Film Promotion pentru a promova cele mai bune producţii ale anului. Imprietenindu-mă cu Kim, i-am recomandat să discute cu Anca despre noul ei proiect. I-a plăcut scenariul, iar acum vom fi parteneri".
 
Întrebată despre imaginea pe care şi-ai făcut-o despre personajul său, Dinulescu spune că „este un personaj care a crezut 100% în adevar, iar acum ia 100% din ce a rămas în urma experienţelor trăite; [...] este o poveste diferita fata de ce am lucrat pana acum".

Legat de primul film al regizoarei cu care urmează să colaboreze, Anca Damian, protagonista din California Dreamin' spune că „unul dintre motivele pentru care am ales să lucrez la acest proiect [A Very Unsettled Summer - n.red.] este că toţi actorii din Întâlniri încrucişate aveau acelaşi limbaj actoricesc, ceea ce îi făcea să creeze o armonie profundă pentru povestea filmului. Diana Cavallioti mi s-a părut excelentă în acest film şi sper să fie opţiunea cea mai potrivită  şi pentru A Very Unsettled Summer".

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 27 iulie 2010 07:55
Maria Dinulescu , de departe cea mai celebra din distributie ! chiar daca este coproductie , noi avem un atu prin faptul ca filmul va fi regizat de o romanca : Anca Damian! sper sa aiba succes la public !
gigi kent pe 27 iulie 2010 20:20
din partrea mea filmul primeste o nominalizare la festivalul cu zmeurica. nu-mi place titlul, in engleza suna vag stangaci, cel putin asa mi se pare, nu-mi place posterul si nu-mi place fata de tarancuta infatuata a lu dinulescu.
marius93 pe 29 iulie 2010 13:21
Interesant
LadyStarlight pe 30 iulie 2010 21:39
gigi kent, subscriu :D
johnnyg pe 6 august 2010 22:06
Mah Jiji mah, apai asa zaci tu ca Maria nostra arata ca o tarancuta bah? Apai mama ce i-as tzuca io guritza acee! Ui ma la ea ce faina si talendada e! Si-apai bah, oi fi io mai de la sat bah, da inca nu am auzat sa se dea zmeurici pentru titlu, postere si fata omului!
Si bah nu mai face tu pa altii tarani infatuati ca dora stai in satu vecin cu mine bah si te cunosc. Tu esti Jiji ala care facea contrabanda cu cancer, pardon mah, cu tigari kent mai demult. Va cunosc io! Las ca vin deseara la on pic de taifas, asa ca intre cinefili bah!

johnnyg pe 6 august 2010 22:07
Comentariul de mai sus a fost un pamflet exceptand ideile de baza :-)))
Willy4k pe 26 august 2010 00:38
Maria Dinulescu a avut o evolutie uimitoare si nu incetez sa o admir pentru acest lucru.
Am vazut si o serie de reportaje cu ea si mi se pare geniala tipa. Plina de viata, optimista, amuzanta, sigura pe ea, inteligenta. Este o aparitie intr-adevar interesanta, nu este de mirare nivelul ridicat de solicitari pe care il are in domeniul cinematografic.

cetateanu pe 24 septembrie 2010 18:52
Foarte bine bravo lor ca fac filme si mai lasa viata prin baruri si aici ma refer la Maria Dinulescu.
sabinalin pe 15 octombrie 2010 17:55
Diana Cavallioti e o actrita interesanta care merita urmarita. Personal nu-mi place foarte mult Maria Dinulescu, mi se pare un pic artificiala. Astept cu interes filmul!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells