Warren Beatty - onorat de Institutul American de Film

de Razvan Boboc în 14 Iun 2008
Warren Beatty - onorat de Institutul American de Film

Legendarul Warren Beatty a fost onorat de Institutul American de Film cu premiul pentru intreaga cariera in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Los Angeles. Beatty, acum in varsta de 71 de ani, a avut o cariera stralucita in teatru si film, ca actor si ca regizor. Jack Nicholson, Dustin Hoffman, Diane Keaton si sotia lui Beatty, Annette Bening, au fost prezenti la ceremonie. In public s-a aflat si fostul senator american George McGovern, pentru care actorul a facut campanie si fostul presedinte al SUA Bill Clinton.

Beatty si-a inceput cariera cu rolul din sitcom-ul "The Many Loves of Dobie Gillis", in 1959. Apoi a debutat pe Broadway in 1960, in spectacolul "A Loss of Roses", iar un an mai tarziu a aparut in primul film pentru marele ecran, "Splendoare in iarba" al lui Elia Kazan. In 1967, Beatty a produs primul sau film, "Bonnie ºi Clyde", in regia lui Arthur Penn.

In 2000, a fost recompensat cu premiul Irving G. Thalberg pentru intreaga cariera iar in 2004 a primit acelasi premiu onorific din partea centrului Kennedy.

Printre cei care au mai primit AFI Award anii anteriori se afla Al Pacino, Sean Connery, Robert de Niro, Meryl Streep, Steven Spielberg si Elizabeth Taylor.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells