România sălbatică

(2021)

România sălbatică

Poster România sălbatică Postere România sălbatică

Sinopsis România sălbatică

România sălbatică trl TIFF

La confluența dintre Carpați, Dunăre și Marea Neagră, se află unul dintre locurile cu cea mai mare biodiversitate din Europa. Mărturie stau imaginile surprinse timp de mai bine de 7 ani de către Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în cel mai amplu documentar dedicat naturii din țara noastră. Filmul te va purta timp de 2 ore în cele mai sălbatice zone din România, printre cele mai interesante animale, pentru a descoperi cele mai frumoase povești. Țara ta, așa cum nu ai văzut-o până acum!

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 9.1
Vezi pe Hbo Max
3 premii şi 2 nominalizări Gopo, un premiu TIFF
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

NTD Film, HBO Europe, Libra Films, Avanpost Media

Distribuitorul international

Transilvania Film

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Țara

Romania

Box office România sălbatică

Weekend premieră (13.09.2021)
  • Loc 4
  • Spectatori 16.332
  • Încasări (RON) 242.794,50
Total
  • Spectatori 23.635
  • Încasări (RON) 347.685,10
  • Încasări (USD) 82.513,60

Părerea criticului

Mihai.Serban pe 19 Septembrie 2021 19:33
România sălbatică, îmblânzirea românului
Un tur virtual al adevăratei grădini zoologice a României, cea din sălbăticie

Nu degeaba se zice că „România sălbatică” este cel mai spectaculos documentar dedicat naturii din țara noastră. De la munca de peste zece ani pe care cineaștii Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au investit-o în realizarea acestui film și până la coloana sonoră monumentală a echipei de muzicieni, în frunte cu Alexei Țurcan, Corina Ciuplea, Mădălina Pavăl și ansamblul orchestral Bucharest Film Orchestra, rezultatul se anunță a fi un adevărat succes. Încă din trailer, filmul arată ca o reclamă la România. Însă nu una turistică, ci o campanie de conștientizare.

Când am fost la vizionarea premierei de gală de la amfiteatrul Mihai Eminescu, am fost uimit să văd sute de oameni așezați la coadă ca la un concert. E drept că orchestra dirijată de… citeşte

1 0
Stonewall7Jackson pe 18 ianuarie 2022 12:20
Interesant comentariu. M-a determinat sa ma duc sa vad filmul. O scurta remarca : verbul a abuza NU este tranzitiv decat in Newspeak-ul utilizat cu afectare de "barbaristi". O romana corecta ar impune a abuza DE.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Berby pe 20 Iulie 2022 19:32
Cel mai deosebit bine gândit, legat și unic aranjat film documentar românesc.. Muncă muncă și iar muncă..
Vorba aceea: "munca înnobilează pe om" pe d-voastră toți care ați ajuns să lucrați la această bijuterie a cinematografiei românești.. Merită văzut și nu are egal.. Respect tuturor care au adus contribuția la acest film document..

1 0
ionut_nelu2004 pe 20 Septembrie 2021 02:00
MINUNAT... oameni frumoși v-ati asezat la aceiași masă și a ieșit o... capodoperă, un documentar de exceptie, unde imaginea, vocea, și cantecul au facut o românie salbatică, unde pe mine unul mi-ați umezit ochi, amintiri si dorința de a recalca aceste locuri de basm, si partea cu animale care tu ca turist nu o sa stai atat timp întrun loc sa surprinzi și viața din inima naturi,merg de 20 de ani pe munte si de abea am văzut un cocos de munte in ceahlău si o gaina in Bucegi, ras si lup... nicodata, doar urmele lor.
1 0

Spune-ţi părerea despre România sălbatică

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi documentare
Liste cu România sălbatică
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells