Viggo Mortensen, despre A Dangerous Method: „Nu mă puteam închipui în rolul lui Freud”

de Cristina Grigore în 7 Feb 2012
Viggo Mortensen, despre A Dangerous Method: „Nu mă puteam închipui în rolul lui Freud”

A Dangerous Method, pelicula despre relaţia dintre Sigmund Freud, părintele psihanalizei moderne, psihoanalistul Carl Jung şi provocatoarea pacientă interpretată de Keira Knightley, este cea de-a treia colaborare a lui David Cronenberg cu Viggo Mortensen (după A History of Violence şi Eastern Promises).

Distribuit de regizor în rolul lui Freud, Mortensen dezvăluie, într-un interviu acordat DigitalSpy.com, cum a ajuns să primească rolul şi care au fost provocările acestuia. Oferta venită din partea lui Cronenberg l-a luat prin surprindere pe actorul din Lord of the Rings. "Nu mă puteam imagina deloc în rolul lui Freud, la nicio vârstă", a mărturisit el.

"Odată ce am început să citesc despre viaţa lui, am fost surprins să aflu că era o persoană sociabilă şi că avea un simţ al umorului foarte dezvoltat. Asta mi-a fost de ajutor. Am putut astfel să insuflu personajului un anume tip de ironie – un ton ironic ce era prezent fie că acesta vorbea sau asculta".

Pentru ca Mortensen să-şi intre cât mai bine în rol, a fost necesară o migăloasă muncă de machiaj: "A trebuit să-mi pună lentile de contact pentru a-mi modifica culoarea ochilor, să-mi schimbe forma nasului, unele parţi ale feţei, părul, să mă facă să par mai corpolent, şi altele...", a spus acesta.

Însă poate cel mai dificil lucru pentru interpretul lui Freud a fost să facă faţă numeroaselor replici din film, lucru nou pentru actor, deoarece, aşa cum a punctat actorul, colaborările sale anterioare nu conţineau foarte mult dialog. El a trecut totuşi cu brio şi de această provocare a scenariului. "Odată ce m-am obişnuit cu cantitatea mare de replici pe care trebuia să le rostesc, chiar am început să mă distrez folosind cuvinte din vocabularul personajului meu în unele contexte şi cu unele sensuri la care nu mă mai gândisem până atunci", a mai dezvăluit actorul.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 7 februarie 2012 11:39
Cum adica "sa se obisnuiasca cu asa multe replici"?Surprinzatoare declaratie pentru un actor de "calibrul " lui.
b0b0cin3filul pe 9 februarie 2012 13:24
Se refera la gradul de dificultate. Daca ai vazut filmul, trebuia observi ca nu era un dialog simplu, ci unul plin de termeni din psihanaliza, psihiatrie si tot felul.
alex_il_fenomeno pe 8 februarie 2012 19:01
este un mare actor ! sigur a facut un rol memorabil !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells