Un policier românesc şi a treia parte Ice Age, la cinema

de Gloria Sauciuc în 2 Iul 2009
Un policier românesc şi a treia parte Ice Age, la cinema

Un comandant de poliţie care soluţionează problemele pe calea maieuticii (Vlad Ivanov), un poliţist cu probleme de conştiinţă (Dragoş Bucur) şi o tânără profesoară de română (Irina Săulescu), care ascultă în loop Mirabela Dauer, sunt eroii policier-ului regizat de Corneliu Porumboiu, Poliţist, adjectiv - de vineri, 3 iulie, în cinematografele româneşti.

Film cu două premii foarte importante la activ, obţinute la Festivalul de Film de la Cannes (Premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului sectiunii Un Certain Regard), Poliţist, adjectiv este una dintre producţiile româneşti despre care vei tot auzi vorbindu-se, şi pe care vei regreta dacă nu o vei vedea.

E genul de film-revelaţie. După ce-l face pe spectator să aştepte acel ceva care trebuie să se întâmple, regizorul întoarce "pagina". Savurează aşteptarea noastră, o orchestrează lăsând camera să observe, recurgând la cadre foarte lungi, lăsându-şi personajele să facă, repetitiv, aceleaşi gesturi. Apoi, o dată ce ai rămas dezarmat, pentru că nu ştii dacă trebuie să mai aştepţi ceva, te prinde, te ţine în suspans, te face să zâmbeşti larg, să izbucneşti în râs, să-ţi pui probleme, alături de personaj, într-o cascadă de stări contradictorii. De văzut!

Al doilea film al săptămânii este Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
Epoca de gheaţă 3: Apariţia dinozaurilor. Cel mai bun film al seriei Ice Age de până acum, Apariţia dinozaurilor e, totodată, cel mai bun remediu contra stărilor depresive, cel mai bun mod de a petrece cu familia o zi de duminică, cel mai isteţ mod de a saluta, prin trimiterile la mai multe filme, pe cinefilii din toată lumea etc.

Gag-uri, poante savuroase, noi personaje (Buck), un Sid-vedetă de această dată şi un Scrat îndrăgostit, cu totul o aventură absolut savuroasă. Nu rataţi filmul!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
filip pe 5 iulie 2009 10:20
A fost foarte misto pacat ca nu a fost 3d daca erea mai ivitam niste prieteni.
TAMARAINSA pe 7 iulie 2009 08:08
dezamagita?
Mai mult.Am dat aproape un milion ca sa intru desi era miercuri si aveam dreptul la un bilet gratis.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells