Ultimul jurat a sosit la Editura RAO

29 Ian 2005
Ultimul jurat a sosit la Editura RAO
Editura RAO a lansat de curand cel mai nou roman al lui John Grisham, The Last Juror / Ultimul jurat.
Iata pe scurt subiectul lui: In 1970, The Ford County Times, unul dintre ziarele mai colorate din Mississippi, a dat faliment. Spre surprinderea si consternarea multora, ziarul a fost preluat de Willie Traynor, un tinar in virsta de douazeci si trei de ani care a abandonat colegiul. Viitorul ziarului parea extrem de cenusiu, pina in ziua in care o tinara mama a fost violata cu salbaticie si apoi ucisa de un membru al renumitei familii Padgitt. Willie Traynor a relatat crima in toate amanuntele ei si ziarul a inceput sa prospere. Ucigasul, Danny Padgitt, a fost judecat si condamnat la inchisoare pe viata de tribunalul din Canton, Mississippi, in urma unui proces dramatic. Insa noua ani mai tirziu, Danny Padgitt a fost eliberat conditionat. S-a intors in Ford County si, deodata, juratii care l-au condamnat au inceput sa fie ucisi.
Cartea deja este pe cale sa fie ecranizata, nume sonore de la Hollywood vrand sa apara in film. Deocamdata se tine secret ce studio va produce filmul, care ar trebui sa-si inceapa productia cat de curand.
The Last Juror este intoarcerea prolificului scriitor la genul de romane cu care ne-a obisnuit si anume thrillerele juridice. Grisham a avut si incercari paralele de romane care nu au avut legatura cu avocatii sau tribunalele precum Skipping Christmas (poveste comica de Craciun), A Painted House (o carte semi-autobiografica despre copilaria lui in Arkansas) si Bleachers (despre o vedeta de fotbal care se intoarce in orasul natal pentru funeraliile antrenorului sau).
Toate aceste romane au avut un succes la fel de mare ca si thrillerele juridice. Asa ca autorul ne va servi anul acesta un altul, The Broker, un roman de spionaj. Editura RAO ni-l va aduce in Romania si pe acesta, speram candva prin vara aceasta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells