The House That Jack Built

(2018)

Casa pe care Jack a construit-o

Poster The House That Jack Built Postere The House That Jack Built

Sinopsis The House That Jack Built

Mai mult
The House That Jack Built SUB

Odată cu primele crime pe care le-a comis în anii ’70 în America, Jack a făcut primul pas pentru a deveni un sofisticat criminal în serie. Dispunând de o inteligență cu mult peste medie, Jack este conștient de starea în care se află și anomaliile pe care aceasta le generează, însă preferă să-și discute problemele și frământările interioare doar cu Verge, căruia îi mărturisește că pentru el, fiecare crimă este o operă de artă în sine. Însă pe măsură ce intervenția…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
Matt Dillon Matt Dillon Jack Bruno Ganz Bruno Ganz Verge Uma Thurman Uma Thurman doamna 1
Charlotte Gainsbourg Charlotte Gainsbourg Joe (arhivă) Willem Dafoe Willem Dafoe el însuşi (arhivă) Adolf Hitler Adolf Hitler el însuși (arhivă)
Emily Watson Emily Watson Bess McNeill (arhivă) Riley Keough Riley Keough Simple Udo Kier Udo Kier Lillebror / Age Krüger (arhivă)
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • A ház, amit Jack épített

Produs de

Zentropa Entertainments

Distribuitorul international

IFC Films

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

SUA

Box office The House That Jack Built

Weekend premieră (14.01.2019)
  • Loc 16
  • Spectatori 1.710
  • Încasări (RON) 28.847,00
Total
  • Spectatori 4.037
  • Încasări (RON) 65.948,00
  • Încasări (USD) 15.863,88

Părerea criticului

Gloria pe 18 Ianuarie 2019 18:00
Coborârea în Infern a lui Lars Von Trier
The House That Jack Built, de Lars von Trier, se lansează pe marile noastre ecrane, după ce în mai 2018 făcea parte din Selecția Oficială de la Cannes, rulând în afara Competiției. Filmul a șocat audiența de pe Croazetă, la data premierei mondiale. Povestea ne duce pe urmele lui Jack (Matt Dillon), un bărbat din America anilor 1970, care visa să ajungă arhitect(ul suprem;... poate Dumnezeu?), dar care sfârșește prin a deveni autorul a 61 de crime.

Perspectiva pe care o avem asupra întâmplărilor din film este cea a lui Jack. Această perspectivă ne face și pe noi, spectatorii, „devoratori” ai „operelor” lui. Artistul însuși, asemenea operei, este „consumat”, pare să ne spună Lars Von Trier, care pare să vadă actul artistic ca pe o ucidere. Ajungem să îl cunoaștem pe Jack prin prisma crimelor de o cruzime fără margini pe care le… citeşte

5 9

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Mishu25 pe 22 Ianuarie 2019 20:50
Lars von Trier, acest criminal in serie al cinematografiei, are o mare placere in a ofensa oamenii, iar oamenii ii dau de fiecare data satisfactie. Din fericire, sub primul strat ofensator, filmul are idei interesante despre mentalitatea societatii. Ar trebui sa fim la fel de ofensati de zecile de filme horror lansate in fiecare an, care au ca unic scop chinuirea/asasinarea in moduri cat mai originale a protagonistilor, fara a transmite nimic. Nu zic sa nu se faca, dar macar sa nu fim ipocriti. Ca studiu psihologic al unui criminal in serie, filmul are valoare. Interesant si dialogul permanent intre criminal si 'calauza' acestuia spre adancurile iadului, marele actor german Bruno Ganz.
7 2
alali pe 03 Februarie 2019 12:16
Mai putin despre casa propriu-zisa; mai mult despre mansarda lui Jack.
Toate semnalele de pana acum prevesteau aparitia lui Jack. Astrele s-au aliniat de asa maniera ca o astfel de pelicula era menita sa se nasca. Lars von Trier, compune pe aceeasi linie melodica ce isi are deja primele acoduri in Breaking the Waves (1996), Dancer in the Dark (2000), Dogville (2003) sau Melancholia (2011). Coloratura operei sta in insasi arta prezenta in aceste filme, armonie auzita parca in crescendo, odata ce ascultam cate o noua opera marca inregistrata, ajungandu-se ca in acest ultim proiect sa se includa secvente in care tablouri celebre sa fie complet redesenate, compozitori in plinul act al creatie sa fie si ei inclusi prin calupuri video intercalate in parcursul normal al proiectiei, ori sa asistam la mici discursuri de arhitectura aplicata demonstrate cu pictograme. Insa toate aceaste intruziuni raman la nivelul unei experiente de impact, o exprimare a… citeşte
5 3
psihologu pe 22 Decembrie 2018 19:40
Lars von Trier
Enervant de bun! Dar si bolnav ,,Don't look at the acts, look at the works". trebuie sa fi atent la detalii ca sa fi multumit la final. ,,Imagine a man walking down a street underneath...
5 7
lili22 pe 03 Ianuarie 2019 21:56
Recunosc si eu un film bine realizat dar nu e genul de film pe care vrei sa il revezi.Si nici sa te gandesti multa vreme la el.
5 8
sabinalin pe 27 Decembrie 2018 11:18
Nu mai vazusem de ceva vreme un film in regia marelui cineast Lars von Trier, intotdeauna un film al unui regizor creator e o sarbatoare, nu m-au interesat “Antichrist” si “Nymphomaniac”, maestrul a avut momentele sale de ratacire, iata-l acum revenind in prim-plan chiar daca la Cannes doar in afara competitiei, studiul de caz al unui criminal in serie merita toata atentia, bineinteles ca e pentru suflete tari, trebuie sa ai stomac bine pregatit pentru a digera ceea ce propune artistul, cinci “ incidente”, crima in toate formele ei, ce declanseaza actul criminal, mecanismele prin care se ajunge la un act fara recurs, umor negru de cea mai buna calitate, ironie cat incape, referinte si autoreferinte, un final mirobolant menit sa ramana pentru multa vreme in memoria cinefilului, un regal cinematografic de neratat pentru fanii lui von Trier si nu numai pentru ei.
4 7
parker26 pe 27 decembrie 2018 18:46
Este un film prost ,se vrea un film cu prosti dar nu a iesit bine acest film ,este urat ,stai sa vezi ce ? daca iti plac e acest film ca este film dus
parker26 pe 28 decembrie 2018 21:50
nu misa placut filmul tu dece te uiti
cris_cr pe 25 Februarie 2019 10:01
Un Lars von Trier mai cumplit decat sine insusi
Se pare ca suntem condamnati sa-i urmarim filmele.
Stim cam ce ne asteapta, dar nu ne putem abtine.
Dupa care unii ne declaram pur si simplu oripilati iar altii incercam sa il justificam prin simbolistica implicata in creatiile sale.
Dupa care ascultam un pic de muzica si ne mai revenim.
Sau nu.

This is the house that Jack built, y'all
Remember this house!This was the land that he worked by hand
It was the dream of an upright man
This was the room that was filled with love
It was a love that he was proud of
This was a life of a love he planned
Of a love and a life we loved
In the house that Jack built.
Remember this house!
...

Aretha Franklin
„The House That Jack Built” -1968

3 1
stormblast pe 23 Ianuarie 2019 15:26
The House That Jack Built

Lars a pregătit – iar – un film dur, greu de privit despre puterea demonică a întunericului dinăuntrul luminii. Încărcat cu durere și plăcere intensă, sofisticat, profund și brutal, clădește frumusețea decadenței – dar nu cu sensul de regres al artei, ci degradarea morală care își aduce contribuția în realizarea unei priveliști estetice. Planul arhitectural nebunesc din mintea protagonistului, provocată constant de negativul fotografiei în care este prinsă realitatea, constituie plotul unui film pe care îți va fi imposibil să-l uiți. Fiind din perspectiva criminalului, nu știm nici măcar la final care este de fapt realitatea, dar nici nu este nevoie. Ucigașul are o construcție ambiguă, tonală, contradictorie – un criminal cu dorința ascunsă de a fi prins, un suferind cu dereglări de mai multe tipuri,… citeşte

3 5
user-5c5b3879ab2bd pe 06 Februarie 2019 21:43
Este o mizerie care sfideaza orice s-ar numi " arta cinematografica ". Un film cu oameni mutilati si ucisi de un psihopat.
Orice interpretare psihologica sau filosofica a filmului este inutila. Regizorul probabil are nevoie de tratament serios !

3 6
m_d_lina_iacob pe 20 Ianuarie 2019 23:46
Nu recomand acest film! L-am văzut la cineva, dar atat de groaznic încât n-am așteptat finalul și am ieșit din sala.
2 14
mihnea_aspru95 pe 21 ianuarie 2019 00:47
schimbă "v-ul" cu "m-ul", ca să fie cinema, gen :))).
filmenthusiast pe 14 Ianuarie 2019 00:46
Alt an, alt film marca Lars von Trier care te îngrozește și te face să-ți suni terapeutul după ce-l vizionezi, sperând să-l uiți cât mai repede. De data acesta, Lars pare că ne transmite un strigăt de ajutor, ceea ce m-a întristat oarecum. Sper totuși că e okay omul ăsta... Mi-a plăcut paralela cu Dante, însă mai mult nu. Un film bun, însă cei drept, nu am fost niciodată adept-ul filmelor făcute de Lars.
1 3
777L pe 20 Ianuarie 2019 15:32
De ceva ani incoace, orice mizerie cinematografica devine brusc capodopera promovata pe toate canalele media...
Ciudat cum, dupa ce anul trecut striga in gura mare ca a fost abuzata de Tarantino, Uma T. accepta un rol in care e "lovita" peste gura tocmai pentru ca vorbeste prea mult.
Serios - i-ati trecut in distributie pe Hitler si Willem Defoe (care apare cu un singur cadru de cateva secunde)?
Regizorul fragmenteaza si lungeste filmul cu scene si cadre din alte filme, inclusiv dintr-ale lui.
Matt Dilon - singurul lucru bun din tot filmul, interpretarea e magnifica.

1 15
user-61fb80a6f0cd9 pe 17 Martie 2023 18:56
Toate "filmele" care sunt filmate cu camera jucand perpetuu (stilul "realist-amatoriceste") sunt o batjocura la adresa publicului trebuie boicotate.
0 0
user-5c9f8c2e87074 pe 25 Iulie 2022 01:41
O adevărată surpriza pt mine jocul fabulos al lui Dillon! Dialogurile extrem de inteligente! Filmul este o construcție rafinata o disecție meticuloasa a comportamentului unui psihopat care vroia sa atingă perfecțiunea artistica. Pe alocuri greu de urmărit,terifiant , în nota șocantă specifica lui Van Trier.
0 0
Andrei_Filmagica pe 08 Decembrie 2020 02:26
Casa de plastelină a lui Jack, construcția unei minți luminate, dar diabolice
Eșecul din plan profesional a lui Jack, lipsa de apreciere și incredere in sine se transformă intr-un coșmar pentru el și pentru victimele sale nevinovate pentru slăbiciunile lui.
Un personaj care ajunge să comită peste 60 de crime numai pentru afirmare și dorința egotică de a-și demonstra sieși că este mai mult decât un pion pe tabla de șah.
Din ambițiosul arhitect, cu planuri mărețe pentru viața lui, care avea de gând să-și construiască casa visurilor sale, ajunge să fie captiv al propriei minți, un psihopat care vedea numai sânge in fața ochilor, un candidat cu șanse reale la fotoliul de împărat în Iad, unde a și ajuns.
Filmul este construit din 5 crime detaliate minuțios pas cu pas, reflectând gândurile ascunse ale lui Jack, labirintul lui mental din care nici măcar el nu a reușit să iasă, in final prăbușindu-se acolo unde… citeşte

0 1
El_KaPpa pe 24 Mai 2020 16:24
6,9/10
Pe de o parte are toate ingredientele unui produs Von Trier veritabil: simbolis, filosofie, trimiteri la istorie si la arta, cadre care iti raman intiparite in memorie, ura specifica pentru umanitate. Pe de alta parte, in comparatie cu majoritatea productiilor sale aici devine obositor. Prea aglomereaza ideile si le arunca la intamplare incat sa-si ia fiecare ce prinde, iar povestea care le sustine nu mi s-a parut suficient de captivanta incat sa nu resimt durata mare a filmului.
0 1

Spune-ţi părerea despre The House That Jack Built

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The House That Jack Built
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells