Păreri The House That Jack Built

(2018)

Casa pe care Jack a construit-o

Ordonează după
Mishu25 pe 22 Ianuarie 2019 20:50
Lars von Trier, acest criminal in serie al cinematografiei, are o mare placere in a ofensa oamenii, iar oamenii ii dau de fiecare data satisfactie. Din fericire, sub primul strat ofensator, filmul are idei interesante despre mentalitatea societatii. Ar trebui sa fim la fel de ofensati de zecile de filme horror lansate in fiecare an, care au ca unic scop chinuirea/asasinarea in moduri cat mai originale a protagonistilor, fara a transmite nimic. Nu zic sa nu se faca, dar macar sa nu fim ipocriti. Ca studiu psihologic al unui criminal in serie, filmul are valoare. Interesant si dialogul permanent intre criminal si 'calauza' acestuia spre adancurile iadului, marele actor german Bruno Ganz.
3 0
psihologu pe 22 Decembrie 2018 19:40
Lars von Trier
Enervant de bun! Dar si bolnav ,,Don't look at the acts, look at the works". trebuie sa fi atent la detalii ca sa fi multumit la final. ,,Imagine a man walking down a street underneath...
2 2
lili22 pe 03 Ianuarie 2019 21:56
Recunosc si eu un film bine realizat dar nu e genul de film pe care vrei sa il revezi.Si nici sa te gandesti multa vreme la el.
2 3
sabinalin pe 27 Decembrie 2018 11:18
Nu mai vazusem de ceva vreme un film in regia marelui cineast Lars von Trier, intotdeauna un film al unui regizor creator e o sarbatoare, nu m-au interesat “Antichrist” si “Nymphomaniac”, maestrul a avut momentele sale de ratacire, iata-l acum revenind in prim-plan chiar daca la Cannes doar in afara competitiei, studiul de caz al unui criminal in serie merita toata atentia, bineinteles ca e pentru suflete tari, trebuie sa ai stomac bine pregatit pentru a digera ceea ce propune artistul, cinci “ incidente”, crima in toate formele ei, ce declanseaza actul criminal, mecanismele prin care se ajunge la un act fara recurs, umor negru de cea mai buna calitate, ironie cat incape, referinte si autoreferinte, un final mirobolant menit sa ramana pentru multa vreme in memoria cinefilului, un regal cinematografic de neratat pentru fanii lui von Trier si nu numai pentru ei.
1 0
parker26 pe 27 decembrie 2018 18:46
Este un film prost ,se vrea un film cu prosti dar nu a iesit bine acest film ,este urat ,stai sa vezi ce ? daca iti plac e acest film ca este film dus
parker26 pe 28 decembrie 2018 21:50
nu misa placut filmul tu dece te uiti
filmenthusiast pe 14 Ianuarie 2019 00:46
Alt an, alt film marca Lars von Trier care te îngrozește și te face să-ți suni terapeutul după ce-l vizionezi, sperând să-l uiți cât mai repede. De data acesta, Lars pare că ne transmite un strigăt de ajutor, ceea ce m-a întristat oarecum. Sper totuși că e okay omul ăsta... Mi-a plăcut paralela cu Dante, însă mai mult nu. Un film bun, însă cei drept, nu am fost niciodată adept-ul filmelor făcute de Lars.
1 1
stormblast pe 23 Ianuarie 2019 15:26
The House That Jack Built

Lars a pregătit – iar – un film dur, greu de privit despre puterea demonică a întunericului dinăuntrul luminii. Încărcat cu durere și plăcere intensă, sofisticat, profund și brutal, clădește frumusețea decadenței – dar nu cu sensul de regres al artei, ci degradarea morală care își aduce contribuția în realizarea unei priveliști estetice. Planul arhitectural nebunesc din mintea protagonistului, provocată constant de negativul fotografiei în care este prinsă realitatea, constituie plotul unui film pe care îți va fi imposibil să-l uiți. Fiind din perspectiva criminalului, nu știm nici măcar la final care este de fapt realitatea, dar nici nu este nevoie. Ucigașul are o construcție ambiguă, tonală, contradictorie – un criminal cu dorința ascunsă de a fi prins, un suferind cu dereglări de mai multe tipuri,… citeşte

0 0
xerses pe 22 Decembrie 2018 21:16
Ramai socat la acest film; despre profunzimea bolii, despre imaginile cu care ne "ataca" si despre impactul asupra mintii privitorului fiecare poate aduce ca argumente pentru placerea vizionarii acestui film sau nu.
0 0
dragos__81 pe 22 Decembrie 2018 20:34
Obsesia pentru curăţenie vine de multe ori „la pachet“ cu cea pentru ordine.Asa este personajul din film,un psihopat nebun
0 0
mirceathekid pe 30 Decembrie 2018 04:44
Extrem de lung mai ales finalul inceputul e foarte promitator dar se pierde parerea mea cu mici ajustari de regie se putea face un film excelent are multe exagerari implicand si copii, cu indulgenta merita un 6.
0 4
m_d_lina_iacob pe 20 Ianuarie 2019 23:46
Nu recomand acest film! L-am văzut la cineva, dar atat de groaznic încât n-am așteptat finalul și am ieșit din sala.
0 5
mihnea_aspru95 pe 21 ianuarie 2019 00:47
schimbă "v-ul" cu "m-ul", ca să fie cinema, gen :))).
777L pe 20 Ianuarie 2019 15:32
De ceva ani incoace, orice mizerie cinematografica devine brusc capodopera promovata pe toate canalele media...
Ciudat cum, dupa ce anul trecut striga in gura mare ca a fost abuzata de Tarantino, Uma T. accepta un rol in care e "lovita" peste gura tocmai pentru ca vorbeste prea mult.
Serios - i-ati trecut in distributie pe Hitler si Willem Defoe (care apare cu un singur cadru de cateva secunde)?
Regizorul fragmenteaza si lungeste filmul cu scene si cadre din alte filme, inclusiv dintr-ale lui.
Matt Dilon - singurul lucru bun din tot filmul, interpretarea e magnifica.

0 7
parker26 pe 15 Decembrie 2018 19:51
M-am uitat pe sarite prin film ,este o porcarie ,nu are nicio actiune ,nu este bun acest film nu recomand
0 22
Crynick pe 19 decembrie 2018 11:58
iata ce ne zice parker26 despre Aquaman : "Bravo parker pentru film mia placut efectele si actiune fain prima parte ma apuc sa vad si partea 2 ".

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells