Mary Queen of Scots

(2018)

Mary regina Scoției

Poster Mary Queen of Scots Postere Mary Queen of Scots

Sinopsis Mary Queen of Scots

Mai mult
Mary Queen of Scots trl 2

Mary, regina Scoției explorează tumultuoasa viață a charismaticei Mary Stuart, regina Scoției.
Regină a Franței la 16 ani, și văduvă la 18 ani, Mary desfide presiunea curții de a se recăsători. În schimb, ea se întoarce în Scoția natală pentru a-și revendica tronul care I se cuvenea de drept. Dar Scoția și Anglia se află ambele sub controlul puternicei Elisabeta I. Fiecare tânără regină o prețuiește pe cealaltă cu o fascinație amestecată cu teamă. Rivale la putere, dar…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.3
Vezi pe Sky Showtime
2 nominalizări Oscar, 3 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
Margot Robbie Margot Robbie regina Elizabeth I Saoirse Ronan Saoirse Ronan Mary Stuart Guy Pearce Guy Pearce William Cecil
David Tennant David Tennant John Knox Gemma Chan Gemma Chan Bess din Hardwick Maria Drăguș Maria Drăguș Mary Fleming
Ian Hart Ian Hart Lord Maitland Brendan Coyle Brendan Coyle contele de Lennox Joe Alwyn Joe Alwyn Robert Dudley
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Mária skót királynő
  • Maria Stuart, Königin von Schottland

Produs de

Focus Features

Distribuitorul international

Focus Features

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000

Box office Mary Queen of Scots

Weekend premieră (21.01.2019)
  • Loc 6
  • Spectatori 9.946
  • Încasări (RON) 215.882,59
Total
  • Spectatori 28.378
  • Încasări (RON) 581.756,64
  • Încasări (USD) 139.147,04

Părerea criticului

Gloria pe 29 Ianuarie 2019 20:19
Drama unui suveran cu care empatizezi
Mary Queen of Scots prezintă o filă de istorie cu un tempo specific dramei biografice. În absența bătăliilor navale ori a unor secvențe de luptă la sol elaborate, filmul Mary Queen of Scots excelează la construirea unui personaj și la dezvăluirea unei drame individuale.

Filmul aduce în atenție persoana Mariei Stuart (Saoirse Ronan), idealurile și destinul ei. Subiectul domniei lui Mary Queen of Scots și al rivalității dintre ea și Elisabeta I (Margot Robbie) este umanizat prin prezentarea portretului și al destinului încercat al tinerei regine a Scoției. Cu decoruri și costume realmente frumoase și o imagine expresivă, cu interioare filmate în clar-obscur, unele compoziții amintind de picturi din Renaștere, filmul Mary Queen of Scots merită văzut pe ecran mare.

Saoirse Ronan, potrivită ca tipologie în rol, construiește o regină… citeşte

0 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
borisvultur pe 01 Februarie 2019 15:18
Două actrițe
Istorie...ilustrată, evenimente, uși trădătoare, conspirații, rivalitate și admirație - fapte tratate fără ambiții regizorale înalte. Ceea ce merită e prestația celor două actrițe - Saoirse Ronan și Margot Robbie, care ridică valoric filmul.
4 0
preda_diana pe 03 Februarie 2019 21:58
Un film bun, dar evenimentele sunt prea rapid si simplist prezentate. Daca nu ai citit istoria cu referire la Maria Stuart, sau nu ai vazut serialul Regina (si asta nu pentru o referinta exacta a istoriei reginei Scotiei), esti cam putin in ceata, dar una peste alta, filmul merita vazut.
3 1
mihai_papuzu pe 30 Ianuarie 2019 23:09
Slab. Se învârt în jurul cozii tot filmul fără să se întâmple nimic cu adevărat din evenimentele reale. Toți o trădează fără motiv, nu intelegem de ce, ce motive au, ce interese au, nimic. Niciuna din ele nu e nici buna, nici rea.. iar filmul parcă e filmat în spatele blocului, cu 5 tovarăși de semințe..
2 4
user-59b1b3094fd73 pe 12 Februarie 2019 23:48
O zugravire a realitatii curtilor regale din toate timpurile: intrigi, comploturi, vanarea puterii, supunere la reguli si lipsa libertatii personale pentru cei aflati pe tron. Personajele feminine si-au jucat bine rolurile. Desi fara happy end, mie mi-a placut si il recomand!
1 0
claudiu-daniel-lugoj pe 11 Martie 2019 19:10
claudiu-daniel-lugoj
Filmul este bun,insa nu excelent,dar iti capteaza atentia prin multele tradari si complotari in ambele regate si anume Anglia si Scotia.Merita sa ai dati o sansa si sa va uitati la el.
1 1
clauditz pe 13 Iunie 2021 01:35
Nu am mai vazut film pe acest subiect si nici nu cunosc istoria Angliei si a Scotiei. Filmul mi-a placut tare mult. Putin dificil de urmarit, in sensul ca trebuie sa fii atent la toate momentele, dar merita vazut.
0 0
Iulidesprefilme pe 19 August 2020 12:27
Dacă despre Elizabeth R se mai știe, din acest scenariu aflăm în plus despre Mary și despre relația ei cu regina Angliei...
0 0

Spune-ţi părerea despre Mary Queen of Scots

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Mary Queen of Scots
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells