Parasite

(2019)

Parazit

Poster Parasite Postere Parasite

Sinopsis Parasite

Mai mult
Parasite SUB

Membrii familiei lui Ki-Taek au o relație apropiată, dar toți patru sunt șomeri. Într-o zi, fiul cel mare, Ki-woo, este recomandat de către prietenul său, student la o universitate de prestigiu, pentru un post de meditator și bine plătit de o familie bogată. În speranța unui venit constant pentru familia sa, Ki-woo se îndreaptă spre casa familiei Park pentru un interviu. Ajuns acolo, o întâlnește pe Yeon-kyo, frumoasa moștenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii și două…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.5
Vezi pe HappyCinema
4 premii şi 2 nominalizări Oscar, un premiu şi 2 nominalizări Globul de Aur, 4 nominalizări BAFTA, un premiu Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Gisaengchung

Produs de

Barunson

Distribuitorul international

Bitters End

Distribuit in Romania de

Independența Film

Box office Parasite

Weekend premieră (04.11.2019)
  • Loc 12
  • Spectatori 4.254
  • Încasări (RON) 54.915,00
Total
  • Spectatori 32.086
  • Încasări (RON) 576.442,00
  • Încasări (USD) 131.522,65

Părerea criticului

Gloria pe 11 Noiembrie 2019 10:30
Amuzant și înspăimântător
Între comedie cu umor negru, dramă socială, tragedie și film psihologic, Parasite ar fi cel mai bine descris ca un film al absurdului.

Dacă Parasite ar spune doar ceea ce arată sinopsisul, anume strania viclenie a unei familii de șomeri, tată, mamă, fiică, fiu (în oricare ordine) care - pentru a scăpa de viața în sărăcia unui subsol - pune la cale un plan de a profita de naivitatea unei familii bogate, am putea spune că e un film despre inechitatea socială din Coreea de Sud. Ba chiar ar face o propagandă foarte bună Coreei de Nord comuniste.

Însă filmul nu alunecă în clișee: nu e doar un film social, după cum nu e nici numai o comedie: oricâte elemente comice ar avea, până la final în Parasite se va vărsa sânge, și deloc într-un mod previzibil.

Am regăsit același comic de situație și de gesturi tipic… citeşte

19 6
TudorBucur pe 13 septembrie 2020 15:30
Filmul merita vazut, dar numai pentru a te mira cum de a obtinut Oscarul, dand la o parte Joker, care il merita pe deplin.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
nathalie_dinu pe 29 Decembrie 2019 22:08
Mimesis
Exista mai multe moduri prin care un organism il poate parazita pe altul, dar poate cea mai periculoasa forma este cea emotionala. Parazitarea emotionala presupune dorinta de a asimila insasi esenta victimei, particularitatea ei.

Personajele acestui film nu doresc o simpla inlocuire a statutului social, o schimbare a locuintei, o imbunatatire a calitatii alimentelor pe care le consuma sau a masinii pe care o conduc, personajele acestui film doresc sa apartina, iar drama care le sfasie sufletele dominate de orgoliu consta in incapacitatea de a realiza aceasta contopire cu dorinta lor.

Parazitii au suficienta luciditate pentru a intelege ca depasirea propriei conditii nu se realizeaza din exterior, ca mirosul fiintei lor nu poate fi mascat, nu se poate modifica schimband sapunul folosit pentru spalarea hainelor, deoarece constiinta le este murdara, nu… citeşte

28 3
jonny17 pe 19 ianuarie 2020 01:02
Imi place stilul tău de a comenta filmele, e foarte ascuțit așa ca un brici... însă de data asta ești complet pe lângă.
nathalie_dinu pe 28 martie 2020 23:42
Cu siguranta merita vazut filmul, Rodica :)
dany6960 pe 04 Octombrie 2019 00:50
INCREDIBIL, EXCEPTIONAL SI UNIC
UN FILM INCREDIBIL, EXCEPTIONAL SI UNIC. AM RAMAS MUT DE UIMIRE CE AU PUTUT SA SCOATA COREENII. VA LUA CU SIGURANTA OSCAR PENTRU CEL MAI BUN FILM STRAIN IN 2019
21 16
Crynick pe 9 octombrie 2019 12:07
butonul ala trebuie sa nu fie disponibil pentru dobitoci
makomomo pe 11 februarie 2020 23:46
Bv man, a luat chiar oscarul mare....ignora papagalii carcotasi
boghiu_andrei pe 22 Octombrie 2019 16:30
Paraziți suntem toți
Dupa acel ''Snowpiercer'' foarte bun, dar și un ''Okja'' bun și plin de suflet, regizorul Bong Joon Ho revine cu un film excelent, cu o realizare mai diferită, axată mai în prezent, mai în realitate.

Ne aduce un nou film original, unul foarte intens, inteligent și foarte bine jucat. O creație cinematografică uneori amuzantă, dar diferită, care încearcă să compare clasele sociale, dar și să scoată în evidență diferențele dintre ele. E o poveste cu mesaje clare, mesaje spuse într-un mod destul de ironic. E o realizare deșteaptă, tristă, amuzantă, plină de tensiune, dar și cu un twist foarte interesant.

Foarte bine scris și regizat de un regizor rar, deștept, un regizor cu o viziune aparte, unul care crește de la film la film.
Povestea spusă aici este plină de tensiune. Fiecare scenă împrăștie o intensitate care te… citeşte

14 7
jonny17 pe 10 februarie 2020 11:49
,,Paraziți suntem toți?,, nu poți spune așa ceva, pt că nu e adevărat. Suntem oameni, avem defecte altfel nu s-ar mai face filme... că suntem sălbatici cu planeta, da dar suntem abia la începutul înțelegerii acțiunilor noastre...specia umană nu parazitează această planetă, acestă idee este profund greșită...iar dacă ne referim la acest tip de parazit social al lui Bong Ho este exagerat să spui că majoritatea semenilor au un astfel de comportament.
rudeboyska pe 26 Septembrie 2019 00:52
Parca vad intr-un viitor nu foarte indepartat cum isi baga americanii coada si baga un copy paste si la filmul asta.
11 7
devildear pe 11 noiembrie 2019 23:21
:))))
FunnyX pe 12 februarie 2020 22:03
Ba chiar au inteles, ca altfel nu-i dadeau Oscarul cel mare!
sabinalin pe 31 August 2019 11:19
Anul trecut japonezii, anul acesta coreenii, anul trecut familie de hoti, anul acesta familie de sarlatani, din nou componenta sociala puternica, una dintre problemele majore ale capitalismului, somajul, asa e in oranduirea pe care multi o considera a fi ideala, cine rezista bine, cine nu nu, dincolo de capitalism si de orice oranduire sociala ar trebui sa fie umanismul, acela dispare insa de multe ori si lasa loc animalicului din om, cinematografia asiatica e in forma maxima, al doilea Palme d’Or consecutiv la Cannes, poate ca-I meritat, Bong Joon Hoo le-a luat fata unor nume grele precum Jim Jarmusch, Quentin Tarantino, Pedro Almodovar, Terence Mallick sau fratii Dardenne, nu-I vorba ca nici coreeanul nu-i fitecine, e considerat a fi intre primii 20 de regizori ai secolului XXI, filmul sau musteste de inventivitate asa cum se intampla si in cazul precedentului “Okja”, scenariul e… citeşte
7 5
CristiRoata pe 14 februarie 2020 13:13
Salut. Cum se numea filmul cu japonezii de anul trecut? Multumesc
sabinalin pe 14 februarie 2020 20:35
Shoplifters. Cu placere!
Iulidesprefilme pe 06 Ianuarie 2020 13:10
Acest film a câștigat Globul de aur - 2019 la categoria Cel mai bun film străin...
Adaugare: azi, 10.02.2020, acest film a luat și Oscaruri la categorii importante...Caz unic în istoria Oscarului ! Tare !

6 5
Licurici75 pe 12 februarie 2020 12:37
Da da ...caz unic. Oscarul a devenit Oscaca*ul
Oana_S pe 08 Noiembrie 2019 14:30
Exceptional
Comentariul social al lui Parazit duce la haos, dar n-ai nici o clipă senzația unui film cu mesaj didactic. Este în același timp, atât vesel, cât și deprimant. Parazit este atât de perfect calibrat încât este o bucurie să vizionăm fiecare cadru, și totuși, bucuria asta este temperată dacă ne gândim la ce ne transmite Bong și ce spune despre societate, în special cu acele scene finale perfecte, absolut obsedante. Read more:
https://filmserial.home.blog/2019/11/08/la-ce-film-mergem-azi-parazit/

6 5
filmenthusiast pe 10 August 2019 01:27
Un blend superb de dramă, comedie și chiar horror, Bong Joon Ho reușește prin Parasite să-ți dea câte puțin din fiecare. Am urmărit filmul neavând o idee despre ce e, decât propriile mele ipoteze bazate pe ceea ce știam că e în stare Bong Joon Ho și titlul filmului. Nu am vrut să-mi fac mari speranțe, în ciuda laurilor primite atât la Cannes, cât și în Sydney. Însă pot spune decât că își merită fiecare acoladă și laudă. Să ofer mai multe explicații in-depth ar strica poate experiența unora, însă pot spune doar că mi-a amintit de Shoplifters, având însă tensiunea (poate una mult mai intensă) pe care o are Burning. Mai mult nu pot să vă zic decât: enjoy it, you're in for a ride!
6 5
stricted pe 24 Noiembrie 2019 23:15
Comic, dar mai ales,tragic. De vazut! .
5 2
GabrielaSirbu pe 18 Noiembrie 2019 11:41
Al doilea film sud-coreean pe anul asta - ambele f bune - asadar nu voi mai sta pe ganduri daca sa ma duc sau nu la filme din aceasta tara. Iari, sala Elvira Popescu a fost PLINA ochi.
5 3
Cretzulynne pe 12 Februarie 2020 16:47
Cu umor negru cât încape, asupra dezvăluirii amenințării banului ce contruiește și modelează omenirea închizând-o în sisteme numite "clase sociale"
Deci... Snowpiercer e făcut pe orizontală, iar 6 ani mai târziu, vedem și unul făcut pe verticală. Suprapune cele două drepte și unește punctele și poți obține cercul trigonometric al clasei sociale.
Pentru mine, e uimitor cum reușește cineva să înțeleagă subiectul ăsta și să-și exprime viziunea în două filme diferite, dar apropiate. Sunt filme-surori născute din același tată.
Ei bine, revenind la cerc, dacă ne place să o privim la modul poetic, am zice că acest tată a reinventat roata, iar crucea din interiorul cercului îl binecuvântează și îi aduc mult-râvnitele statuete și îl ajută să "spargă prea multe bariere". Este trist că încă nu am scăpat de factorul uman în aprecierea filmelor și încă publicitatea, și implicit banii, relațiile și o mulțime de mentalități încă sunt obstacole în calea artei și a… citeşte

5 5
mihaelatb pe 03 Februarie 2020 18:25
Sigur Bong Joon Ho nu are ceva rude in Vaslui sau in Facaeni (comuna in care s-a produs in 2005 o tornada, iar ajutoarele primite au fost date pe bautura). Caci comportamentul personajelor sale, seamana cu comportamentul multora din asistatii de pe la noi. Aceeasi dorinta de smecherala, de altfel zicala cu prost de bun, o fi avand o varianta si in coreeana. Daca nu ar fi fost si partea de la intoarcerea fostei menajere, as fi zis ca este un episod corean din La Fierbinti. Filmul este bun, dar nu intr-atat ca sa ia premiul la Cannes sau Golden Globes.
5 7
ornitoring pe 18 Octombrie 2019 00:52
super film superb scenariu
un film ce te tine lipit de ecran pe toata durta filmului iar sfarsitul e genul lui tarantino marton scorsese.. ce sa spun ..merita vazut

4 4
Sorin87 pe 09 Decembrie 2019 19:09
Mi-a placut filmul foarte mult, te tine in suspans si povestea de asemenea se termina foarte interesant
4 5
lili22 pe 28 August 2019 18:37
O adevarata bijuterie filmul acesta.Scenariul e impecabil si stai in tensiune ca nimeni nu ghiceste finalul .Premiul luat la Cannes este meritat.Anul viitor va fi propunerea pentru Oscar , asa cum era de asteptat.
4 6
sabinalin pe 31 august 2019 13:03
Subscriu!

Spune-ţi părerea despre Parasite

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Parasite
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells