Cannes Film Festival, în imagini: ziua 6

de Alexandra Fechete în 23 Mai 2023
Marion Cotillard, Michelle Yeoh, Alicia Vikander, însoțită de Michael Fassbender, supermodele, printre vedetele care s-au perindat pe covorul roșu cannez, în cea de-a șasea zi a celebrului festival de film

Cea de-a șasea zi a festivalului a adus din nou vedetele pe covorul roșu. Jude Law, care în filmul Firebrand este de nerecunoscut în rolul lui Henric al VIII-lea al Angliei, a fost, din fericire, ușor de identificat pe covorul roșu. Alicia Vikander, protagonista, a venit însoțită de Michael Fassbender, care, după proiecție, o privea cu admirație și o sorbea din priviri, părând a fi mișcat de interpretarea sa.

Firebrand spune povestea reginei Catherine Parr, dintr-un unghi feminist, fiind singura soție care i-a supraviețuit regelui Henric al VIII-lea al Angliei. A fost de altfel și prima regină (și femeie) care a publicat o carte cu numele ei propriu (Prayers or Meditations).

Henric divorțase de primele două, le decapitase pe următoarele două, iar a cincea murise la scurt timp după ce născuse. Un familist convins acest Henric.

A urmat Guillaume Canet cu Acide. În 2003 frângea inimi cu Jeux d'enfants, dar dacă e să ne luăm după mulțimea adunată în jurul Palatului care îi scanda numele, încă nu și-a pierdut șarmul. Spre deosebire de Alicia și Michael, la brațul său nu s-a aflat Marion Cotillard, partenera sa de viață, ci protagonista Laetitia Dosch. Cei doi joacă rolul unui cuplu despărțit, dar forțat să lucreze din nou împreună când un dezastru natural le amenință viețile.

Ziua pe covorul roșu s-a încheiat cu filmul Talchul: Project Silence, un horror/thriller sud corean. Printre scenariștii filmului se numără și Joo-Suk Park, responsabil și pentru Train to Busan, care este unul dintre cele mai bune filme de tip „survival horror” din toate timpurile.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Jude Law, Alicia Vikander, Michael Fassbender, Guillaume Canet, Jeux d'enfants, Marion Cotillard, Laetitia Dosch, Joo-Suk Park, Irina Shayk, Cécile De France, Sandra Hüller, Gigi Hadid, Naomi Campbell, Carla Bruni, Michelle Yeoh, Karim Ainouz, Parasite, Acide, Firebrand, Talchul: Project Silence

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells