Horea

(1984)

Horea

Poster Horea Postere Horea

Sinopsis Horea

Mai mult

Trimis în Transilvania pentru a ancheta cauzele răscoalei lui Horea, contele Jankowitz, înalt judecător imperial, "face dreptate" folosind cântarul mincinos al "rațiunii de stat". Din interogatoriile sale se degajă statura de giganți a căpeteniilor "războiului valahilor" și psihologia colectivă a revoltei. Dupa izbanzi monumentale (erau doar tarani cu furci si topoare) acestia sufera infrangeri si se ascund in munti. Lasii ii…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: hellenhellenna
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.7

Caseta tehnică

AKA

  • Castles Aflame in Transylvania

Produs de

Casa de Filme 4

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 09 Noiembrie 2013 08:51
O personalitate înaintată a secolului al XVIII-lea
Realizat la 200 de ani de la Răscoala ţărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloşca şi Crişan, acest film şi-a propus să elogieze personalitatea lui Horea, unul dintre conducătorii răscoalei, şi înaintatele sale idei politice, sociale şi morale. Scenariul a fost scris de Titus Popovici după o riguroasă documentare istorică şi a scos în evidenţă ecoul puternic produs de răscoală în ţările Europei. Prin proporţiile şi implicaţiile ei sociale şi politice, Răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan este văzută ca un moment antemergător al Revoluţiei Franceze din 1789, care a dus la răsturnarea monarhiei absolutiste din Franţa; ideile lui Horea sunt prezentate ca un posibil punct de inspiraţie al ideilor revoluţionarilor francezi, fiind asemănătoare, dar mai luminate, decât ale acestora.

Filmul se caracterizează printr-un realism… citeşte

15 3
ciprian34 pe 29 Octombrie 2012 10:34
Un film memorabil cu un actor Ovidiu Iuliu Moldovan care a interpretat foarte bine pe Horea.
2 2
Vegetarian pe 12 Octombrie 2014 20:58
Acest film este reluat periodic si difuzat online la Tvr 2 in 12 oct 2014 . Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..
1 0
suporterU pe 30 Octombrie 2022 08:37
Horea
Un film ce trebuie văzut ! neapărat ! Consider că este cel mai frumos film istoric realizat de scenaristul Titus Popovici. Un film despre lupta pentru dreptate, despre onoare. despre trădare. Oare cu ce am greșit noi românii să avem parte de așa trădători de țară și de neam ? Decebal, Mihai Viteazul, Horea și mulți alții au fost vînduți dușmanilor pentru o mînă de galbeni. Pe cei ce și-au vîndut țara îi așteaptă o pedeapsă cruntă, venită de sus, de undeva foarte de sus ! Joc excelent al celor trei actori care dau viață capilor răscoalei.
0 0
mirceapopa79 pe 16 Ianuarie 2020 03:39
FILM de REFERINTA pentru OI MOLDOVAN
Doar meshterul BELIGAN si OVIDIU IULIU MOLDOVAN dau valoare filmului destul de mediocru cu mijloacele precare din ultimii ani ceausisti facut in nota filmelor istorice de propaganda.
0 1
suporterU pe 1 noiembrie 2022 15:42
Desigur “gusturile nu se discută” dar … stimate spectator, rogu-te frumos fă efortul să revezi acest film despre istoria țării noastre. Comentariul aparținînd lui cezarika21 pe 09 Noiembrie 2013 e scris de un cinefil ce cunoaște foarte bine cinematografia. Eu nu am vrut să repet ce a spus acesta însă sînt de acord cu tot ce a comentat. Filmul “Horea” nu e o capodoperă însă e un film foarte bun despre istoria noastră pe care din păcate prea puțini o cunosc. Știu că scenaristul s-a documentat vreme îndelungată studiind arhive din Alba Iulia și Viena. Departe de a fi un film “de propagandă”.
balta67verde pe 12 Ianuarie 2020 18:55
Ovidiu Iuliu Moldovan joaca exceptional, dar filmul nu prea m-a incantat. Momente bune, dar cam plictisitor.
0 3
Iulidesprefilme pe 22 Noiembrie 2012 19:00
Ovidiu Iuliu Moldovan, interpretul lui Horea, a plecat prematur de pe scena vieţii...
Azi a venit rândul lui Şerban Ionescu...ce tristă toamnă!

0 4
danakim pe 15 Mai 2010 23:37
Buna seara!
Buna seara!
E un film foarte bun "Horea" 1984 cu participarea unui actor foarte bun,domnul Ovidiu Iuliu Moldovan .As dori sa-l cumpar. Multumesc!

0 4

Spune-ţi părerea despre Horea

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Horea
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells