Totul despre Furia titanilor

de Gloria Sauciuc în 29 Mar 2012
Totul despre Furia titanilor

Vineri, 30 martie, se lansează în cinematografele de la noi Furia titanilor, în format 3D şi IMAX 3D (Bucureşti), continuarea aventurilor lui Perseu din Clash of the Titans/Înfruntarea titanilor. De când a învins în primul film pe maleficul Kraken, musculosul semizeu Perseu (Sam Worthington) trăieşte o viaţă retrasă într-un sat de pescari, unde îşi creşte fiul (John Bell), printre muritori, deşi tatăl său, Zeus (Liam Neeson), îi mai face câte o vizită. Între timp, zeii Greciei au căzut în uitare, templele sunt părăsite iar zeii nu mai sunt cinstiţi, fapt care îi pune în pericol să devină muritori. Ceea ce dă furiosului Hades (Ralph Fiennes) şi temperamentalului său nepot - zeu al războiului - Ares (Edgar Ramirez) ocazia de a uzurpa autoritatea lui Zeus, pe care îl sechestrează în lumea subterană (după ce îl ucid pe Poseidon, jucat de Danny Huston), unde îi iau puterea pentru a readuce la viaţă pe Titanii învinşii, ceea ce îi va da lui Hades puterea de a-l elibera pe Cronos...

Cu regia semnată de John Liebesman (Battle: Los Angeles), care îl înlocuieşte pe Louis Leterrier, filmul se laudă cu doi scenarişti, ceea ce pare un pic cam mult, de vreme ce dialogurile se limitează la personaje care se strigă unul pe celălalt cu necaz sau cu dispreţ, scriu cei de la Variety.

"Wrath of the Titans" aduce bătălia înapoi pe tărâmurile mitice ale zeilor şi ale monştrilor, într-o confruntare de proporţia unui cataclism. Producătorul Polly Johnsen declară: "În mitologie, marile aventuri ale lui Perseu ajung la final atunci când o salvează pe Andromeda. Asta e ceea ce s-a întâmplat în primul film. Trebuie să ne imaginăm ce a făcut el după aceea, să reinventăm un "mit uitat", ceva ce ar fi trebuit să completeze mitul lui Perseu". Regizorul continuă "Am încercat să facem un film epopeic în toate sensurile cuvântului - o poveste cu o temă puternică, creaturi masive, scene de luptă, un cadru spectaculos şi eroi legendari, jucaţi de actori talentaţi". Puterile zeilor scad pe măsură ce omenirea capătă încredere în sine. Hades a hotărât că singura cale de a-şi păstra puterea - pentru el egală cu nemurirea - e de a dezlănţui forţa mortală a tatălui său, Kronos, ţinut închis de mulţi ani. Zeus, care înţelege că asta înseamnă distrugere în masă, îi stă împotrivă: aşa că fraţii sunt de la început unul împotriva celuilalt.

Odată ce Perseus îşi adună aliaţii, Agenor, Regina Andromeda şi o mână de soldaţi pornesc pe mare către insula lui Hefaistos. Acesta, fiind fierarul zeilor şi cel care a construit tunetul lui Zeus, furca lui Hades şi tridentul lui Poseidon, e cel mai în măsură să-l ajute pe erou să-şi elibereze tatăl - pe Zeus - şi, în acelaşi timp, să salveze lumea de furia lui Cronos. Căsătorit acum cu frumoasa Afrodita, Hefaistos trăieşte singur alături de câţiva Ciclopi şi de Bubo, o bufniţă mecanică.

O galerie întreagă de monştri îşi adună forţele împotriva lui Perseu: Himera cea cu multe capete, Ciclopul cu un ochi, o armată de Machai (spirite războinice) cu două trunchiuri, plus un Minotaur. Primul adversar este Himera, o fiinţă cu cap de leu, corp de capră, aripi de balaur şi coadă de şarpe, care scuipă foc. Minotaurul e şi mai feroce prin faptul că se poate transforma în orice fiinţă sau obiect, fiind un monstru cu trăsături antropomorfe. Însă, cel mai de temut oponent este uriaşul Cronos, tatăl lui Zeus, al lui Hades şi al lui Poseidon: dacă s-ar elibera, e cel care ar aduce iadul pe pământ.

Pentru reconstituirea Greciei antice, echipa de producţie s-a întors pe platourile de filmare din Tenerife (insulele Canare), cu un peisaj nepământean, şi în mai multe locuri din Marea Britanie, printre care minele întunecate din Ţara Galilor.

Furia titanilor poate fi vizionat, de vineri, în 15 oraşe ale ţării.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ALUCARD666DRACULA pe 29 martie 2012 09:58
Hmmm ....... Destul de interesant ...
catasmile17 pe 29 martie 2012 11:43
abia astept sa apara ;) posibil sa fie mai bun decat primul.
legolas05 pe 29 martie 2012 13:37
astept sa il vad,si sper sa fie mai frumos decat primul
africanus pe 29 martie 2012 14:02
Hmm, nu e rau deloc, inca un film de aventuri destul de interesant, care sare cumva din anonimat...., cred ca va fi destul de cool...
CosminHorrorMaster pe 29 martie 2012 14:20
De ce pana mea ne spuneti ce se intampla in film!!!! Ce rost mai are sa-l vedem!!!!! MA rog, il astept cu mare placere ca pe primul.
Bayard pe 29 martie 2012 21:09
Pai oricum spuneau si producatorii in trailer. Chiar crezi ca e un film cu cine stie ce mister? :)). Perseu smecher, zei asa si-asa, titani rai.... fight!!!
Chelbos pe 29 martie 2012 15:05
sper sa fie la fel de bun ca primul. cred ca am sa ma duc sa il vad
xerses pe 29 martie 2012 15:06
Un film care este de vazut; sper doar sa nu dezamageasca.
Budai_Marin26 pe 29 martie 2012 15:56
Asta da surpriza ,,,sper sa nu ne dezamageasca.
legiune pe 29 martie 2012 16:08
Nimic schimbat !!!!!!!!! dar de ce ma mir
zi.senina pe 29 martie 2012 20:09
Mi-ar placea sa se faca un film(sau mai multe) bazat pe Legendele Olimpului. Monstri, aventuri, zei si zeite, minotauri, cai inariapti si efecte cat curpinde -toti asteapta sa vada marele ecran. Poate ca proiectul se afla intr-un sertar si-si asteapta randul... mai avem o speranta daca e asa. Asta si Percy Jackson etc mi se par incercari timide.
ciobanupetre83 pe 2 aprilie 2012 20:03
si mie.............:D
Theofil88 pe 29 martie 2012 21:38
Unde a învățat Gloria Sauciuc limba română?
Nu înțeleg:
„Însă, cel mai de temut oponent este uriaşul Kronos, tatăl lui Zeus, al lui Hades şi al lui Poseidon: dacă s-ar elibera, e cel care ar aduce iadul pe pământ.”
Infernul nu era al lui Hades? Greșeala asta nu-i atât e gravă...
Nu înțeleg:
„Minotaurul e şi mai feroce prin faptul că se poate transforma în orice fiinţă sau obiect, fiind un monstru cu trăsături antropomorfe.”
În traducere liberă: minotaurul este un monstru cu trăsături cu forme umane, nu? Și este un pleonasm, nu?
ANTROPOMÓRF1 s. n.Obiect de artă sau reprezentare decorativă cu formă de ființă omenească. – Fr. anthropomorphe (< gr.).
Nu înțeleg:
„O galerie întreagă de monştri îşi adună forţele [...]”
Monștrii aceștia sunt exponate la o galerie de artă fixă sau sunt animați pe ecran? Or fi suporteri? Atunci unde e pericolul? Să le împăcăm, Perseu s-o fi luptând cu morile de vânt: stau locului, dar se mișcă.
P.S. Iau slujba Gloriei Sauciuc pentru jumătate din suma cu care o plătiți... numai să nu mai scrieți așa!

Gloria pe 31 martie 2012 15:17
Draga Theofil88, alaturarea "trasaturi antropomorfe" nu este pleonastica, pentru ca "trasaturi"" si "forme" nu sunt sinonime, nu inseamna acelasi lucru. (PLEONÁSM, pleonasme, s. n. Eroare de exprimare constând în folosirea alăturată a unor cuvinte, construcții, propoziții etc. cu același înțeles.) Sintagma "o galerie de personaje" are sens metaforic; "galerie de arta" si "galerie de suporteri" sunt sensurile proprii, denotative ale cuvantului "galerie". Sunt convinsa ca stii ca un cuvant poate fi polisemantic, adica pe langa sensurile principale, are si sensuri secundare sau metaforice. Prima problema pe care o ai cu neintelegerea sensurilor metaforice am observat-o, insa, la prima ta "öbservatie" Ai scris: "Infernul nu era al lui Hades? Greșeala asta nu-i atât e gravă..." Nu e vorba de nicio greseala, Theofil88! Am afirmat ca eliberarea lui Cronos ar aduce "ïadul pe pamant" tot in sens metaforic. Adica ar fi dezastruoasa...
Theofil88 pe 3 aprilie 2012 21:47
Ah! Mi-am amintit de ce te-am comparat cu colegul meu. Tu ai scris „trăsături antropomorfe”, fostul meu coleg a scris într-un material „mâncător antropofag”. Și el mi-a dat același argument ca tine. Puteți să vă dați mâna. Doamne ferește să îți fiu șef!
Teo2002 pe 30 martie 2012 15:57
Dupa descriere mi se pare un film bun, destul de interesant. Dar totusi s-a cam incurcat mitologia greaca. Cand s-a mai auzit de lupta lui Perseu cu Kraken?
Emy2012 pe 8 aprilie 2012 12:43
Lupta e fictiva. Citeste articolul! Regizorul a incercat intr-un fel sa aduca pe ecrane un fel de ,,mit uitat'' al lui Perseu.
SakuraBlack90 pe 1 aprilie 2012 09:25
Imi place posterul ! Primesc unul gratuit daca ma duc la film ?
Emy2012 pe 8 aprilie 2012 12:42
Nu, nu primesti.
alex_il_fenomeno pe 25 aprilie 2012 18:34
chiar ca merita urmarit , intrucat promite foarte mult !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells