Tema de vineri: Noul film românesc

1 Mai 2009
Tema de vineri: Noul film românesc

În această seară, de la ora 21:30, Tema de vineri vă propune o dezbatere despre Noul film românesc. Cinematografia românească a înregistrat în ultimii ani o serie de succese la festivalurile internaţionale, succese care ne îndreptăţesc să credem că noua noastră generaţie de cineaşti a reuşit să-şi demonstreze valoarea. Interesul publicului şi al criticilor din străinătate pentru filmul românesc, a stimulat iniţiativa Asociaţie Criticilor de din România pentru organizarea unei întâlniri anuale cu filmul românesc sub genericul „România on the Movie Map, acţiune realizată în colaborare cu societatea culturală NEXT şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Aflată la a doua ediţie, întâlnirea criticilor din ţară şi din străinătate cu ultimele producţii cinematografice autohtone a prilejuit o serie de dezbareri care au încercat să poziţioneze filmul romanesc în contextul fenomenului internaţional.

Există un nou val românesc? Care sunt şansele filmelor cu buget redus să caştige în bătălia cu super-producţiile? Cât de cunoscută este cinematografia romanească publicului larg din străinătate? Iată căteva dintre întrebările la care vor încerca să răspundă Cătălin Sava şi invitaţii lui.

De la ora 23:20, veţi putea viziona filmul Îngerul necesar (România, 2007).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ingerul care aduce a Marquez? pe 1 mai 2009 03:27
Nu am vazut inca filmul lui Gica Preda.Dar acum stiu ca s-a luat dupa romancierul Marquez.
Nu era cazul.L-am incurajat cand era student dar nu cred ca a tinut cont de asa ceva.
Acum?
Un biet regizor care nu are spectatorii ...pe care eu i-as fi ...adus?
Ca sunt profa de liceu?
Dar umorul nu se importa din romanele unui deceniu ...trecut si petrecut in izolare.
Visam cand citeam romanul lui Marquez.

Adryan pe 1 mai 2009 14:09
Am vazut Inger necesar la cinema acum mult timp. A fost o pierdere de timp, dar si de bani. Nu stiu cum puteti voi sa numiti o asemenea productie ca facand parte din noul val romanesc. E un film slab care nu are ce cauta pe marile ecrane.
Popescu pe 1 mai 2009 18:49
Jale mare daca ilustrati noul cinema romanesc cu Ingerul necesar!
Daca unii spectatori au ezitat intre a merge sau nu la filme romanesti, dupa Ingerul... sigur vor fi lamuriti: NU VOR MERGE !!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells