Superman, sfâşiat de probleme legale?

de Cristina Grigore în 28 Mai 2011
Superman, sfâşiat de probleme legale?

În noul film produs de Christopher Nolan şi regizat de Zack Snyder, Superman: Man of Steel, supereroul ne va prezenta povestea sa de origine, o nouă încercare a regizorului (după Superman Returns din 2006) de a revitaliza franciza. S-ar părea că puterea de regenerare a personajului este nelimitată, însă vulnerabilitatea sa în lumea reală este pusă în evidenţă de neînţelegerile legale ce-l înconjoară.

Potrivit Variety, lucrurile sunt destul de complicate în ceea ce priveşte viitorul unuia dintre cei mai celebri eroi ai benzilor desenat, din cauza problemelor legate de drepturile de autor.

Lupta dintre Warner Brothers,  alături de DC Comics, pe de o parte şi moştenitorii lui Joel Shuster şi Jerry Siegel, creatorii personajului, pe de altă parte, a început în urmă cu zece ani, şi a vizat obţinerea drepturilor asupra acestuia, dar şi a profitului din ecranizări.

Dacă nu intervine nimic în situaţia curentă, în 2013 drepturile asupra celor mai vechi părţi ale universului Superman vor reveni în posesia creatorilor lor.

În acel moment, personajul va fi practic, “rupt” în două, elemente precum costumul – costumul mulat albastru, cizmele şi pelerine roşii – şi abilitatea sa binecunoscută de a peste clădiri dintr-un singur salt devenind posesia lui Siegel şi Shuster, iar antagoniştii (inclusive Lex Luthor) şi abilitatea de a zbura a supereroului vor rămâne studioului şi celor de la DC Comics.

În ceea ce priveşte continuările francizei, studioul Warner şi DC vor putea beneficia de pe urma profiturilor obţinute din filmele realizate până în 2013, după care nu vor mai avea dreptul să-şi bazeze nici una din producţiile viitoare pe materialul ce aparţine lui Siegel şi Shuster.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 28 mai 2011 13:39
Ce pacat ca nu se pot pune de acord!E pacat sa separi personajele sau abilitatile lui Superman, mai ales ca e firesc sa apara schimbari de la prima aparitie a personajului, iar fanii lui Superman l-au indragit, indiferent de ce casa de productie a lansat cate un film sau altul cu acest personaj.
yonutzTM pe 28 mai 2011 14:11
Pacat , ce face banii din oameni . Mai au 2 ani sa pice deaccord , sa speram ca se va termina cu bine .
smiley3abe pe 28 mai 2011 15:19
Superman: Man of Steel nu va fi regizat de Zack Snyder?
CristinaGrig pe 28 mai 2011 17:07
Ba da, smiley3abe. Corect. Merci!
MULDER pe 28 mai 2011 20:26
pana una alta reiau smallvillu ca ii fain , mai ales sfarsituuuuuuuuuuuuul :)
cristi23 pe 30 mai 2011 11:40
urat scandalu...nu face bine deloc....cel mai usor ar fi sa se ajunga la o intelegere.....daca e necesar ar trebui sa cumpere drepturile totale asupra personajului......in final cred ca asta e problema,banii
alex_il_fenomeno pe 30 mai 2011 20:00
mare pacat ca un asa film este tinut in loc de niste probleme nesemnificative !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells